Witajcie ,dzień minął pracowicie w ogrodzie i w moich nadwyżkach ,pogoda cudowna ,dzisiaj już się opaliłam ,uwielbiam słoneczko i ciepełko,i muszę wam powiedzieć ,że przyszły dzisiaj następne róże herbaciane ,chyba zwariowałam o mało nie padłam ,ja nie mogę nic juz więcej ogladać,bo nie panuję nad zamówieniem ,ledwo tamte zdążyłam wsadzić ,a na te w ogóle nie mam miejsca,znowu coś muszę przenosić ,więc zakątków herbacianych będzie więcej niż 2 mój ogród stanie się herbatni

już więcej ani jednej róży nie chcę ,napiszę jakie róże przyjechały:
Queen of Hearts
Portorose
Gebruder Grimm
Lampion
Gartenspa B
La Villa Cotta
Caramella
Moonlight
Bengali
Apricola
Mary Ann
Avec Amour
Midsummer
Spelwark
Sangerhauser Jubilaumsrose
Sommersonne
Augusta Luise
Sunstar
Slimaczku,wiedziałam ,że sarny uwielbiają róże,maliny thuje ,ale ,że tulipany też to nie wiedziałam,nie można się obronić przed wszystkimi zwierzętami ,a to tak złości ,bo wszystko wymaga tyle pracy ,a oni na gotowe,,jak nie miałam ogrodzonej działki,to wszystkie róże miałam zjedzone ,pozdrawiam
Iwonko,do piękności to daleko,ogród mam w proszku ze sprzątaniem ,ale teraz są wysyłki,potem wystawa,więc w kwietniu niewiele zrobię ,a potem nadrabiam do jesieni

nic na to nie poradzę ,bo się nie rozdwoję
Tereniu,to tyle jest w przed ogródku,a w ogrodzie około 200,tak moje piwonie pięknie rosną ,koperkowa też się już powiększyła,bo malutka była i kwitła 2 kwiatkami ,teraz będzie więcej,pozdrawiam
Kasiu,będzie więcej różanych -herbacianych rabat,bo dzisiaj przyszła następna przesyłka z różami ,a myślałam ,że to już koniec,ale jak ktoś nie ma umiaru tak jak ja to trudno ,będę robić dalej

,te narcyzy co teraz zakwitły nie są całe białe,ale późniejsze mam bialuśkie takie z dużymi trąbkami ,pozdrawiam
Marysiu,nie chcę już innych miodunek ,bo jeszcze jakieś te zwykłe mam ,chyba ,że masz z niebieskimi kwiatkami ,dałaś mi takie z prawie srebrnymi liśćmi i nie wiem gdzie one są ,czy mogły się im liście skropkować ,ja jeszcze nie patrzyłam na Barkarole,najpiękniej przetrwały zimę te nakryte ubraniami i kapami przed domem ,a w ogrodzie ,gdzie tak nie zrobiłam ,to nie wszystkie są piękne i pewnie też jakieś wylecą ,pogoda cudowna,ale ja teraz musze zająć się wysyłką ,więc w ogrodzie przy porządkowaniu mnie mało,tylko od piątku mogę to robić ,bo na weekend nie robię wysyłek,pozdrawiam
Soniu,no i właśnie jeszcze dojechały,a ja już myślałam,że koniec ,jestem niepocieszona ,bo jak to wszystko ogarnąć ,roślinki strasznie zasuwają do przodu ,za moment zakwitną pierwsze piwonie ,pozdrawiam
Iwonko,tydzień zaczął się cudownie ,już dzisiaj się nie turlałam

,jakie szczęście ,że nic sobie nie zrobiłam ,pozdrawiam
Grażynko,dzisiaj przyjechała następna partia róż i teraz myślę gdzie jeszcze zrobić rabatę ,te co pokazałam to wszystko teraz sadzone ,więc one nie omarznięte ,ale dopiero zaczną wypuszczać listki,codziennie je podlewam ,bo bardzo sucho ,może to ładnie wyjdzie zobaczymy,ale i pracy przy nich trochę będzie,pozdrawiam
Tereniu,ja jeszcze wszystkich róż na ogrodzie nie sprawdzałam ,dopiero w przed ogródku porządek i tu sa piękne ,kaskadowa rabata jest ciągle dosadzana ,ale jeszcze czekam na ostróżki ,które pójdą na tylną ścianę tej kaskady i zrobią tło ,chociaż na chwilę ,ale je uwielbiam i muszą tam być,pozdrawiam i pięknych dni życzę
Ewuniu,kaskadowa jeszcze nie zupełnie obsadzona ,ale codziennie coś na niej przybywa,jeszcze będą dalsze rabaty herbaciane i mój ogród zrobi się herbatni

a ja nie pijam herbaty tylko kawę

to co piszesz to zrobione ,ale ogród nie posprzątany do końca i do końca daleko

,pozdrawiam