Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Zapraszam do wiosennego ogródka ,chociaż jeszcze nie taki piękny ,ale już sie codziennie poprawia.

moje nowe herbaciane róże na odzyskanej rabacie
Obrazek

i druga rabatka z nowymi herbacianymi różami
Obrazek

coraz więcej nasadzeń na kaskadowej rabacie,posadziłam kupidynki ,białe rozchodniki ,floksy płożące i już nawet nie pamiętam co ,bo różności już rosną
Obrazek

następne krokusiki zakwitają
Obrazek

miodunka o świetnym kolorze od Marysi Maski,też pójdzie na kaskadową .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś różana rabata cudowna, będzie się działo :tan
Kolory wiosny sa cudne a narcyz jest biały
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu no teraz poznaję, że to płyty ale świetnie to wygląda. Jak będziesz chciała to będziesz miała i inne miodunki :D A róż herbacianych to będzie orgia! już widzę to w lecie ;:219 Ja chyba straciłam Barkarole, a kilka róż cięłam do spodu i niby okopczykowane ale ;:185 Pogoda dopisuje to pracujemy, a ogród coraz lepiej się prezentuje. Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś podziwiam pracowitość, ;:180 tyle nowych róż. ;:oj Trzeba mieć siłę, żeby to ogarnąć, nie wspomnę o reszcie. :) Narcyzy i pierwiosnki cudnie już pokazują kolor. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu dobrego tygodnia, i nie spiesz się, powoli to wszystko będzie jak trzeba, bez wypadków ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wyobrażam sobie jak zakwitną te róże, jaki to będzie pokaz i burza zapachów. ;:224
Będziesz miała co pokazać latem, i na pewno będziesz wokół nich spędzać sporo czasu. :uszy
Widzę, że niektóre też podmarzły, ale wyglądają na tyle dobrze, że na pewno odbiją.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196
Piękna rabata z herbacianych róż ;:65 Pierwiosnki , żonkile - śliczne i jak cieszą :D
Moje młode różyczki też przemarzły do kopczyków a niektóre się ze mną pożegnały :( no cóż muszę nowe ukorzeniać :)
Miodunka ma cudny kolorek ;:333
Kaskadowa rabata już powala na kolana ;:180 a co będzie latem ;:215
Miłego tygodnia życzę i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś jak wiele już w ogrodzie zrobiłaś ;:138 ;:138 ;:138
Rabata kaskadowa obsadzona ;:333 super ona wygląda ;:433
Zrobione i obsadzone dwie różane rabaty ;:215
A ja się dopiero do kupy zbieram, może uda mi się posadzić w sobotę moje róże, tylko, że opady zapowiadają ;:oj
Pozdrawiam serdecznie i ;:196 przesyłam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,dzień minął pracowicie w ogrodzie i w moich nadwyżkach ,pogoda cudowna ,dzisiaj już się opaliłam ,uwielbiam słoneczko i ciepełko,i muszę wam powiedzieć ,że przyszły dzisiaj następne róże herbaciane ,chyba zwariowałam o mało nie padłam ,ja nie mogę nic juz więcej ogladać,bo nie panuję nad zamówieniem ,ledwo tamte zdążyłam wsadzić ,a na te w ogóle nie mam miejsca,znowu coś muszę przenosić ,więc zakątków herbacianych będzie więcej niż 2 mój ogród stanie się herbatni ;:306 już więcej ani jednej róży nie chcę ,napiszę jakie róże przyjechały:
Queen of Hearts
Portorose
Gebruder Grimm
Lampion
Gartenspa B
La Villa Cotta
Caramella
Moonlight
Bengali
Apricola
Mary Ann
Avec Amour
Midsummer
Spelwark
Sangerhauser Jubilaumsrose
Sommersonne
Augusta Luise
Sunstar

Slimaczku,wiedziałam ,że sarny uwielbiają róże,maliny thuje ,ale ,że tulipany też to nie wiedziałam,nie można się obronić przed wszystkimi zwierzętami ,a to tak złości ,bo wszystko wymaga tyle pracy ,a oni na gotowe,,jak nie miałam ogrodzonej działki,to wszystkie róże miałam zjedzone ,pozdrawiam :wit

Iwonko,do piękności to daleko,ogród mam w proszku ze sprzątaniem ,ale teraz są wysyłki,potem wystawa,więc w kwietniu niewiele zrobię ,a potem nadrabiam do jesieni ;:306 nic na to nie poradzę ,bo się nie rozdwoję ;:168

Tereniu,to tyle jest w przed ogródku,a w ogrodzie około 200,tak moje piwonie pięknie rosną ,koperkowa też się już powiększyła,bo malutka była i kwitła 2 kwiatkami ,teraz będzie więcej,pozdrawiam :wit

Kasiu,będzie więcej różanych -herbacianych rabat,bo dzisiaj przyszła następna przesyłka z różami ,a myślałam ,że to już koniec,ale jak ktoś nie ma umiaru tak jak ja to trudno ,będę robić dalej ;:145 ,te narcyzy co teraz zakwitły nie są całe białe,ale późniejsze mam bialuśkie takie z dużymi trąbkami ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,nie chcę już innych miodunek ,bo jeszcze jakieś te zwykłe mam ,chyba ,że masz z niebieskimi kwiatkami ,dałaś mi takie z prawie srebrnymi liśćmi i nie wiem gdzie one są ,czy mogły się im liście skropkować ,ja jeszcze nie patrzyłam na Barkarole,najpiękniej przetrwały zimę te nakryte ubraniami i kapami przed domem ,a w ogrodzie ,gdzie tak nie zrobiłam ,to nie wszystkie są piękne i pewnie też jakieś wylecą ,pogoda cudowna,ale ja teraz musze zająć się wysyłką ,więc w ogrodzie przy porządkowaniu mnie mało,tylko od piątku mogę to robić ,bo na weekend nie robię wysyłek,pozdrawiam ;:196

Soniu,no i właśnie jeszcze dojechały,a ja już myślałam,że koniec ,jestem niepocieszona ,bo jak to wszystko ogarnąć ,roślinki strasznie zasuwają do przodu ,za moment zakwitną pierwsze piwonie ,pozdrawiam :wit

Iwonko,tydzień zaczął się cudownie ,już dzisiaj się nie turlałam ;:306 ,jakie szczęście ,że nic sobie nie zrobiłam ,pozdrawiam ;:196

Grażynko,dzisiaj przyjechała następna partia róż i teraz myślę gdzie jeszcze zrobić rabatę ,te co pokazałam to wszystko teraz sadzone ,więc one nie omarznięte ,ale dopiero zaczną wypuszczać listki,codziennie je podlewam ,bo bardzo sucho ,może to ładnie wyjdzie zobaczymy,ale i pracy przy nich trochę będzie,pozdrawiam :wit

Tereniu,ja jeszcze wszystkich róż na ogrodzie nie sprawdzałam ,dopiero w przed ogródku porządek i tu sa piękne ,kaskadowa rabata jest ciągle dosadzana ,ale jeszcze czekam na ostróżki ,które pójdą na tylną ścianę tej kaskady i zrobią tło ,chociaż na chwilę ,ale je uwielbiam i muszą tam być,pozdrawiam i pięknych dni życzę ;:196

Ewuniu,kaskadowa jeszcze nie zupełnie obsadzona ,ale codziennie coś na niej przybywa,jeszcze będą dalsze rabaty herbaciane i mój ogród zrobi się herbatni ;:306 a ja nie pijam herbaty tylko kawę :uszy to co piszesz to zrobione ,ale ogród nie posprzątany do końca i do końca daleko ;:145 ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę wiosny z mojego ogródka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to wszystko moje sieweczki a jedna jest biała
Obrazek

tak dzisiaj wyglądały moje narcyzy ,a jak cudownie pachną
Obrazek

Obrazek

i pachnące fiołeczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Od razu widać, że południe kraju naszego pięknego :D Hiacynty kwitną, fiołeczki też, a nawet żonkile w takich kępkach ( no zazdroszczę). U mnie wszystko w pączusiach. ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu ile Ty masz różnych fijołasków, śliczne są ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś kępy żonkili mnie powaliły jak co roku, ale u Ciebie musi być ciepło wszystko jak na drożdżach puchnie w słońcu. ;:7
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ta biała kula to jaskier?
Jeśli nie to co?
Fiołki masz imponujące ;:3
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś czy Ty masz może te najzwyklejsze ( babcine) narcyzy (żonkile)?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”