Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Ale połowy twój eM uskutecznia...Mój też coś przebąkuje że musi kartę opłacić...
Ciekawe kiedy będzie jeździł na te ryby...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu bardzo miło mi to czytać. A ta Twoja emotka jest równie urocza jak ten mój bratek ;:224 .

Krysiu posadzę je głębiej ;:108 . Mam nadzieję, że będzie dobrze bo strasznie podobają mi się te pnącza . Takie ściany kwiecia są cudowne ;:167 . Wiem, że wymagają więcej uwagi i tak jak piszesz odpowiedniego nawadniania i dobrej ziemi. Tak, te rozmiary to chodzi o długość ryby ;:333 . Mój Małżonek zafascynował się wędkarstwem w zeszłym roku i widzę, że mocno go trzyma . To nie jest z tych rzeczy typu " zaraz się znudzi" . On to pokochał tak jak ja rośliny i ogródek. Dzisiaj nic nie przywiózł ;:131 . Ja nie czyszczę bo jakoś tak nie mogę się przekonać. Nie, że się boję ale jakoś tak nie bardzo ;:218 . Tak więc eM musi sobie z tym fantem radzić sam.

Olu mój właśnie dopiero wyrobił i wczoraj odebrał kartę. W zeszłym sezonie to tak bardziej na dziko łowił z kumplem, który miał kartę. Teraz może legalnie i bez problemów hehe. A czas zawsze sobie znajdzie tym bardziej, że Teściowie kupili w zeszłym roku działkę ROD z dostępem do własnego pomostu nad zalewem . Oczywiście już planują, że ja z dziećmi będę przebywała na działce z Nimi przy grillu a eM będzie nam ryby łowił ;:306 . Szkoda tylko, że to lekko kłóci się z moimi planami ogrodowymi ;:218 .
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj ale podpędzone klematisy, niemal jak szczypior. O tej porze nie powinny tak wyglądać. Ja bym takie dała na parapet a wysadziła w połowie maja.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu miały za ciepło to pewne ale w zeszłym roku sadziłam z przyrostami w kwietniu i nic im nie było. Okrywałam je włókniną jak zapowiadali przymrozki i tyle. Przetrwały bez problemu .Zapewne nie tylko ja dostałam takie sadzonki.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelka ja też po krótkim hartowaniu sadziłam dwa lata z rzędu takie powojniki i też im nic nie było.
Obecna paczka z clematisami spędza u mnie ostatnią noc na balkonie. Jutro idą do ziemi. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu i tego się trzymajmy ;:333 . Zahartuję je jakiś czas i posadzę, nic im nie powinno dolegać. A ja właśnie sprawdziłam pocztę i dostałam wiadomość, że nadali mi przesyłkę z F ;:oj . Kurczę dlaczego znowu tak w piątek ?? Przyjadą do mnie w poniedziałek a ja nadal mam mętlik gdzie co posadzić ;:306 . Brawo Ja :oops: .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko mętlik co do sadzenia to nie tylko w twojej głowie...
Ja mam tak samo. Już tyle razy zmieniałam koncepcję co do wsadzenia powojników że do tej pory nic nie wiem. ;:306
Przyjadą a ja nadal będę w kropce...
Moja teściowa nie ma takiego problemu, wykopuje gdzie popadnie, nie zastanawia się kompletnie. Chociaż....od niedawna podpytuje mnie o wiele rzeczy. A ja znawczyni taka że ho, ho... ;:306
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko twoje Clematisy przyjechały do Ciebie można powiedzieć z moich stron. Kiedyś dawno temu pracowałam w Owidzu. Przysłowiowy "rzut beretem" od Kolincza :D Przysłano Ci naprawdę ładne sadzonki ;:108
Widzę, że obie mamy panów lubiących wędkowanie. Pokazałam zdjęcie z rybą mojemu L, aż mu się oczy zaświeciły. Mój L wykupuje kartę dopiero wtedy gdy już przenosimy się na wieś - czyli dopiero w maju. Teraz jeszcze za zimno dla starszego pana, żeby siedzieć godzinami nad jeziorem ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, piękne powojniki ;:215 Oby Ci dobrze rosły. Też mam kilka sztuk, ale jak na razie rosną tak sobie. Może muszą zmężnieć? Nie jestem specem od powojników, ale zauroczona nimi u naszej Aneczki też postanowiłam spróbować i na kilka się skusiłam ;:173
Widziałam, że ładnie ruszyły różyczki u Ciebie :) Oby tylko pogoda nie płatała nam takich psikusów jak dzisiejszej nocy. U mnie do tej pory szron :evil: ...I pomyśleć, że wczoraj sadziłam część róż. Dobrze, że usypałam im kopce.
Miłego dzionka! ;:168
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Przyznaję że wykończyłam kilka klematisów, u mnie jest dla nich za zimno. Może kiedyś jak będę miała szczelny zielony zimą żywopłot dookoła.
Wysyłka roślin w piątek i mi się trafiła :? . Ze sklepu internetowego. Forumowicze raczej wysyłają z głową.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Oj ja mam ten sam problem, jak przychodzą roślinki to łażę z doniczkami i kombinuje na świeżo, a później jestem wściekła sama na siebie, że jak zwykle idę na żywioł :roll:
Najlepsze miny to mają sąsiedzi bo oni zupełnie nie zieloni i tam sam trawnik i dwie brzozy plus choinka którą ktoś im przyniósł w prezencie, widzę czasem jak się śmieją pod nosem ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko ale pięknie ci kwitną pierwiosnki. U mnie ciągle się lenią...
Powojnikowe zakupy super, fajnie że wspomniałaś o Wędr... Wpadłam na nich przypadkiem i widzę, że mają sporo tansze powojniki niż e-clem... Zastanawiałam się jednak czy warto? Ale skoro z Matim tam kupiliście i było ok to może i ja się dokładniej przyjrzę ich ofercie.
Dziwnie z tą wysyłką... Po co fundować roślinom dwa dni siedzenia na poczcie? Nie lepiej wysłać w poniedziałek ;:224
Emowi pogratuluj połowu, a jeszcze bardziej tego, że rybka wróciła do wody ;:333

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z miejscówkami :lol: Czasami to kilka razy muszę obejść wszystkie rabaty z roślinką w dłoni zanim znajdę jej jakiś kątek ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Ewelinko
Piękną mamy wiosenkę. ;:215 Słonko grzało chyba po raz pierwszy tak, że trzeba było się z cebulki porozbierać. Fantastycznie się pracowało. ;:138
U nas przymrozku nie było i cały dzień spędziłam na działeczce. Zmęczona jestem, ale jednocześnie czuję się wspaniale. ;:303 ;:303
Udanej niedzieli Ci życzę. ;:196
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Czytam, że nadano Ci przesyłkę z F,,,,,, i tak mówię sparawdzę pocztę a tam też mi nadano w piątek :?: trochę dziwne bo taka firma ii nadaje w piątki paczki a teraz gdzieś tam leżą cały weekend ale szczęście, że nie ma upałów choć z drugiej strony dużo roślin zamawiała na al,,,, i nikt nigdy nie wysłał mi paczki na weekend :evil: nadzieja, że ładnie zabezpieczona będzie :oops:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewelinko..trzymam kciuki za piękne powojniki, oby ładnie rosły. :D . U mnie nie chcą a szkoda bo bardzo mi się podobają. :wink: . Wczoraj popracowałam nareszcie u siebie na działeczce, kości rozruszałam ..teraz już pójdzie szybciej. ;:306 . A dziś jadę na targi ogrodnicze. :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”