Przydomowy ogródek Eweliny .
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Ale połowy twój eM uskutecznia...Mój też coś przebąkuje że musi kartę opłacić...
Ciekawe kiedy będzie jeździł na te ryby...

Ciekawe kiedy będzie jeździł na te ryby...
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Aniu bardzo miło mi to czytać. A ta Twoja emotka jest równie urocza jak ten mój bratek   .
 .
Krysiu posadzę je głębiej . Mam nadzieję, że będzie dobrze bo strasznie podobają mi się te pnącza . Takie ściany kwiecia są cudowne
 . Mam nadzieję, że będzie dobrze bo strasznie podobają mi się te pnącza . Takie ściany kwiecia są cudowne   . Wiem, że wymagają więcej uwagi i tak jak piszesz odpowiedniego nawadniania i dobrej ziemi. Tak, te rozmiary to chodzi o długość ryby
 . Wiem, że wymagają więcej uwagi i tak jak piszesz odpowiedniego nawadniania i dobrej ziemi. Tak, te rozmiary to chodzi o długość ryby      . Mój Małżonek zafascynował się wędkarstwem w zeszłym roku i widzę, że mocno go trzyma . To nie jest z tych rzeczy typu " zaraz się znudzi" . On to pokochał tak jak ja rośliny i ogródek. Dzisiaj nic nie przywiózł
 . Mój Małżonek zafascynował się wędkarstwem w zeszłym roku i widzę, że mocno go trzyma . To nie jest z tych rzeczy typu " zaraz się znudzi" . On to pokochał tak jak ja rośliny i ogródek. Dzisiaj nic nie przywiózł  . Ja nie czyszczę bo jakoś tak nie mogę się przekonać. Nie, że się boję ale jakoś tak nie bardzo
 . Ja nie czyszczę bo jakoś tak nie mogę się przekonać. Nie, że się boję ale jakoś tak nie bardzo   . Tak więc eM musi sobie z tym fantem radzić sam.
 . Tak więc eM musi sobie z tym fantem radzić sam.  
Olu mój właśnie dopiero wyrobił i wczoraj odebrał kartę. W zeszłym sezonie to tak bardziej na dziko łowił z kumplem, który miał kartę. Teraz może legalnie i bez problemów hehe. A czas zawsze sobie znajdzie tym bardziej, że Teściowie kupili w zeszłym roku działkę ROD z dostępem do własnego pomostu nad zalewem . Oczywiście już planują, że ja z dziećmi będę przebywała na działce z Nimi przy grillu a eM będzie nam ryby łowił . Szkoda tylko, że to lekko kłóci się z moimi planami ogrodowymi
 . Szkoda tylko, że to lekko kłóci się z moimi planami ogrodowymi   .
 .

.
 .Krysiu posadzę je głębiej
 . Mam nadzieję, że będzie dobrze bo strasznie podobają mi się te pnącza . Takie ściany kwiecia są cudowne
 . Mam nadzieję, że będzie dobrze bo strasznie podobają mi się te pnącza . Takie ściany kwiecia są cudowne   . Wiem, że wymagają więcej uwagi i tak jak piszesz odpowiedniego nawadniania i dobrej ziemi. Tak, te rozmiary to chodzi o długość ryby
 . Wiem, że wymagają więcej uwagi i tak jak piszesz odpowiedniego nawadniania i dobrej ziemi. Tak, te rozmiary to chodzi o długość ryby      . Mój Małżonek zafascynował się wędkarstwem w zeszłym roku i widzę, że mocno go trzyma . To nie jest z tych rzeczy typu " zaraz się znudzi" . On to pokochał tak jak ja rośliny i ogródek. Dzisiaj nic nie przywiózł
 . Mój Małżonek zafascynował się wędkarstwem w zeszłym roku i widzę, że mocno go trzyma . To nie jest z tych rzeczy typu " zaraz się znudzi" . On to pokochał tak jak ja rośliny i ogródek. Dzisiaj nic nie przywiózł  . Ja nie czyszczę bo jakoś tak nie mogę się przekonać. Nie, że się boję ale jakoś tak nie bardzo
 . Ja nie czyszczę bo jakoś tak nie mogę się przekonać. Nie, że się boję ale jakoś tak nie bardzo   . Tak więc eM musi sobie z tym fantem radzić sam.
 . Tak więc eM musi sobie z tym fantem radzić sam.  Olu mój właśnie dopiero wyrobił i wczoraj odebrał kartę. W zeszłym sezonie to tak bardziej na dziko łowił z kumplem, który miał kartę. Teraz może legalnie i bez problemów hehe. A czas zawsze sobie znajdzie tym bardziej, że Teściowie kupili w zeszłym roku działkę ROD z dostępem do własnego pomostu nad zalewem . Oczywiście już planują, że ja z dziećmi będę przebywała na działce z Nimi przy grillu a eM będzie nam ryby łowił
 . Szkoda tylko, że to lekko kłóci się z moimi planami ogrodowymi
 . Szkoda tylko, że to lekko kłóci się z moimi planami ogrodowymi   .
 .- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj ale podpędzone klematisy, niemal jak szczypior.  O tej porze nie powinny tak wyglądać. Ja bym takie dała na parapet a wysadziła w połowie maja.

- ewelkacha88
Olu miały za ciepło to pewne ale w zeszłym roku sadziłam z przyrostami w kwietniu i nic im nie było. Okrywałam je włókniną jak zapowiadali przymrozki i tyle. Przetrwały bez problemu .Zapewne nie tylko ja dostałam takie sadzonki.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewelka ja też po krótkim hartowaniu sadziłam dwa lata z rzędu takie powojniki i też im nic nie było. 
Obecna paczka z clematisami spędza u mnie ostatnią noc na balkonie. Jutro idą do ziemi.

Obecna paczka z clematisami spędza u mnie ostatnią noc na balkonie. Jutro idą do ziemi.

- ewelkacha88
Aniu i tego się trzymajmy   . Zahartuję je jakiś czas  i posadzę, nic im nie powinno dolegać. A ja właśnie sprawdziłam pocztę i dostałam wiadomość, że nadali mi przesyłkę z F
 . Zahartuję je jakiś czas  i posadzę, nic im nie powinno dolegać. A ja właśnie sprawdziłam pocztę i dostałam wiadomość, że nadali mi przesyłkę z F   . Kurczę dlaczego znowu tak w piątek ?? Przyjadą do mnie w poniedziałek a ja nadal mam mętlik gdzie co posadzić
 . Kurczę dlaczego znowu tak w piątek ?? Przyjadą do mnie w poniedziałek a ja nadal mam mętlik gdzie co posadzić   . Brawo Ja
 . Brawo Ja   .
 .

. Zahartuję je jakiś czas  i posadzę, nic im nie powinno dolegać. A ja właśnie sprawdziłam pocztę i dostałam wiadomość, że nadali mi przesyłkę z F
 . Zahartuję je jakiś czas  i posadzę, nic im nie powinno dolegać. A ja właśnie sprawdziłam pocztę i dostałam wiadomość, że nadali mi przesyłkę z F   . Kurczę dlaczego znowu tak w piątek ?? Przyjadą do mnie w poniedziałek a ja nadal mam mętlik gdzie co posadzić
 . Kurczę dlaczego znowu tak w piątek ?? Przyjadą do mnie w poniedziałek a ja nadal mam mętlik gdzie co posadzić   . Brawo Ja
 . Brawo Ja   .
 .- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko mętlik co do sadzenia to nie tylko w twojej głowie...
Ja mam tak samo. Już tyle razy zmieniałam koncepcję co do wsadzenia powojników że do tej pory nic nie wiem. 

Przyjadą a ja nadal będę w kropce...
Moja teściowa nie ma takiego problemu, wykopuje gdzie popadnie, nie zastanawia się kompletnie. Chociaż....od niedawna podpytuje mnie o wiele rzeczy. A ja znawczyni taka że ho, ho...

Ja mam tak samo. Już tyle razy zmieniałam koncepcję co do wsadzenia powojników że do tej pory nic nie wiem.

Przyjadą a ja nadal będę w kropce...
Moja teściowa nie ma takiego problemu, wykopuje gdzie popadnie, nie zastanawia się kompletnie. Chociaż....od niedawna podpytuje mnie o wiele rzeczy. A ja znawczyni taka że ho, ho...

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko twoje Clematisy przyjechały do Ciebie można powiedzieć z moich stron. Kiedyś dawno temu pracowałam w Owidzu. Przysłowiowy "rzut beretem" od Kolincza  Przysłano Ci naprawdę ładne sadzonki
  Przysłano Ci naprawdę ładne sadzonki  

Widzę, że obie mamy panów lubiących wędkowanie. Pokazałam zdjęcie z rybą mojemu L, aż mu się oczy zaświeciły. Mój L wykupuje kartę dopiero wtedy gdy już przenosimy się na wieś - czyli dopiero w maju. Teraz jeszcze za zimno dla starszego pana, żeby siedzieć godzinami nad jeziorem

Widzę, że obie mamy panów lubiących wędkowanie. Pokazałam zdjęcie z rybą mojemu L, aż mu się oczy zaświeciły. Mój L wykupuje kartę dopiero wtedy gdy już przenosimy się na wieś - czyli dopiero w maju. Teraz jeszcze za zimno dla starszego pana, żeby siedzieć godzinami nad jeziorem

- dorotka350
- -Moderator Forum-. 
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewelinko, piękne powojniki   Oby Ci dobrze rosły. Też mam kilka sztuk, ale jak na razie rosną tak sobie. Może muszą zmężnieć? Nie jestem specem od powojników, ale zauroczona nimi u naszej Aneczki też postanowiłam spróbować i na kilka się skusiłam
  Oby Ci dobrze rosły. Też mam kilka sztuk, ale jak na razie rosną tak sobie. Może muszą zmężnieć? Nie jestem specem od powojników, ale zauroczona nimi u naszej Aneczki też postanowiłam spróbować i na kilka się skusiłam  

Widziałam, że ładnie ruszyły różyczki u Ciebie Oby tylko pogoda nie płatała nam takich psikusów jak dzisiejszej nocy. U mnie do tej pory szron
  Oby tylko pogoda nie płatała nam takich psikusów jak dzisiejszej nocy. U mnie do tej pory szron   ...I pomyśleć, że wczoraj sadziłam część róż. Dobrze, że usypałam im kopce.
 ...I pomyśleć, że wczoraj sadziłam część róż. Dobrze, że usypałam im kopce.
Miłego dzionka!

Oby Ci dobrze rosły. Też mam kilka sztuk, ale jak na razie rosną tak sobie. Może muszą zmężnieć? Nie jestem specem od powojników, ale zauroczona nimi u naszej Aneczki też postanowiłam spróbować i na kilka się skusiłam
 Widziałam, że ładnie ruszyły różyczki u Ciebie
 Oby tylko pogoda nie płatała nam takich psikusów jak dzisiejszej nocy. U mnie do tej pory szron
  Oby tylko pogoda nie płatała nam takich psikusów jak dzisiejszej nocy. U mnie do tej pory szron   ...I pomyśleć, że wczoraj sadziłam część róż. Dobrze, że usypałam im kopce.
 ...I pomyśleć, że wczoraj sadziłam część róż. Dobrze, że usypałam im kopce.Miłego dzionka!

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Przyznaję że wykończyłam kilka klematisów, u mnie jest dla nich za zimno. Może kiedyś jak będę miała szczelny zielony zimą żywopłot dookoła.
Wysyłka roślin w piątek i mi się trafiła . Ze sklepu internetowego. Forumowicze raczej wysyłają z głową.
 . Ze sklepu internetowego. Forumowicze raczej wysyłają z głową.

Wysyłka roślin w piątek i mi się trafiła
 . Ze sklepu internetowego. Forumowicze raczej wysyłają z głową.
 . Ze sklepu internetowego. Forumowicze raczej wysyłają z głową.- 
				chmielakowo
- 200p 
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Oj ja mam ten sam problem, jak przychodzą roślinki to łażę z doniczkami i kombinuje na świeżo, a później jestem wściekła sama na siebie, że jak zwykle idę na żywioł  

Najlepsze miny to mają sąsiedzi bo oni zupełnie nie zieloni i tam sam trawnik i dwie brzozy plus choinka którą ktoś im przyniósł w prezencie, widzę czasem jak się śmieją pod nosem

Najlepsze miny to mają sąsiedzi bo oni zupełnie nie zieloni i tam sam trawnik i dwie brzozy plus choinka którą ktoś im przyniósł w prezencie, widzę czasem jak się śmieją pod nosem

Paulina
Chmielakowo-początki

Chmielakowo-początki
- 
				clem3
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko ale pięknie ci kwitną pierwiosnki. U mnie ciągle się lenią... 
Powojnikowe zakupy super, fajnie że wspomniałaś o Wędr... Wpadłam na nich przypadkiem i widzę, że mają sporo tansze powojniki niż e-clem... Zastanawiałam się jednak czy warto? Ale skoro z Matim tam kupiliście i było ok to może i ja się dokładniej przyjrzę ich ofercie.
Dziwnie z tą wysyłką... Po co fundować roślinom dwa dni siedzenia na poczcie? Nie lepiej wysłać w poniedziałek 

Emowi pogratuluj połowu, a jeszcze bardziej tego, że rybka wróciła do wody 

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z miejscówkami Czasami to kilka razy muszę obejść wszystkie rabaty z roślinką w dłoni zanim znajdę jej jakiś kątek
 Czasami to kilka razy muszę obejść wszystkie rabaty z roślinką w dłoni zanim znajdę jej jakiś kątek 

Powojnikowe zakupy super, fajnie że wspomniałaś o Wędr... Wpadłam na nich przypadkiem i widzę, że mają sporo tansze powojniki niż e-clem... Zastanawiałam się jednak czy warto? Ale skoro z Matim tam kupiliście i było ok to może i ja się dokładniej przyjrzę ich ofercie.
Dziwnie z tą wysyłką... Po co fundować roślinom dwa dni siedzenia na poczcie? Nie lepiej wysłać w poniedziałek

Emowi pogratuluj połowu, a jeszcze bardziej tego, że rybka wróciła do wody

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z miejscówkami
 Czasami to kilka razy muszę obejść wszystkie rabaty z roślinką w dłoni zanim znajdę jej jakiś kątek
Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 Ewelinko
  EwelinkoPiękną mamy wiosenkę.
 Słonko grzało chyba po raz pierwszy tak, że trzeba było się z cebulki porozbierać. Fantastycznie się pracowało.
  Słonko grzało chyba po raz pierwszy tak, że trzeba było się z cebulki porozbierać. Fantastycznie się pracowało.  
 U nas przymrozku nie było i cały dzień spędziłam na działeczce. Zmęczona jestem, ale jednocześnie czuję się wspaniale.

Udanej niedzieli Ci życzę.

Czytam, że nadano Ci przesyłkę z F,,,,,,  i tak mówię sparawdzę pocztę a tam też mi nadano w piątek   trochę dziwne bo taka firma ii nadaje w piątki paczki a teraz gdzieś tam leżą cały weekend ale szczęście, że nie ma upałów choć z drugiej strony dużo roślin zamawiała  na al,,,, i nikt nigdy nie wysłał mi paczki na weekend
 trochę dziwne bo taka firma ii nadaje w piątki paczki a teraz gdzieś tam leżą cały weekend ale szczęście, że nie ma upałów choć z drugiej strony dużo roślin zamawiała  na al,,,, i nikt nigdy nie wysłał mi paczki na weekend   nadzieja, że ładnie zabezpieczona będzie
 nadzieja, że ładnie zabezpieczona będzie 

trochę dziwne bo taka firma ii nadaje w piątki paczki a teraz gdzieś tam leżą cały weekend ale szczęście, że nie ma upałów choć z drugiej strony dużo roślin zamawiała  na al,,,, i nikt nigdy nie wysłał mi paczki na weekend
 trochę dziwne bo taka firma ii nadaje w piątki paczki a teraz gdzieś tam leżą cały weekend ale szczęście, że nie ma upałów choć z drugiej strony dużo roślin zamawiała  na al,,,, i nikt nigdy nie wysłał mi paczki na weekend   nadzieja, że ładnie zabezpieczona będzie
 nadzieja, że ładnie zabezpieczona będzie 
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ewelinko..trzymam kciuki za piękne powojniki, oby ładnie rosły.   . U mnie nie chcą a szkoda bo bardzo mi się podobają.
 . U mnie nie chcą a szkoda bo bardzo mi się podobają.   . Wczoraj popracowałam nareszcie u siebie na działeczce, kości rozruszałam ..teraz już pójdzie szybciej.
 . Wczoraj popracowałam nareszcie u siebie na działeczce, kości rozruszałam ..teraz już pójdzie szybciej.   . A dziś jadę na targi ogrodnicze.
 . A dziś jadę na targi ogrodnicze.  

. U mnie nie chcą a szkoda bo bardzo mi się podobają.
 . U mnie nie chcą a szkoda bo bardzo mi się podobają.   . Wczoraj popracowałam nareszcie u siebie na działeczce, kości rozruszałam ..teraz już pójdzie szybciej.
 . Wczoraj popracowałam nareszcie u siebie na działeczce, kości rozruszałam ..teraz już pójdzie szybciej.   . A dziś jadę na targi ogrodnicze.
 . A dziś jadę na targi ogrodnicze.