Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Nie ma na razie zmian w mojej wiośnie ,więc pocieszmy się wspomnieniami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przeglądając zdjęcia trafiłam na moje grzybki,więc teraz narobię wam na nie wielkiej ochoty

Obrazek

Obrazek

wspaniałe rydze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to są zbiory z różnych dni,jak mieszkam w lesie ,a teraz zajadamy się nimi pod różnymi postaciami ,pychotki,nigdy nie pokazywałam grzybów na wiosnę ,ale musi być ten pierwszy raz ;:306

wracamy do jesiennych róż
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu róże czy grzyby co wybrać :;230 jedno i drugie chwyta za serce...a może jedno za żołądek :;230 O to widzę, że już nie muszę siać dla Ciebie karczochów, bo stałaś się specjalistką od siania ;:63 Dzisiaj porobiłam trochę porządków i widzę że żółty dzielżan ładnie się rozrósł, a skoro Ty dzielisz ostróżki to pewnie i ja mogę już dzielić byliny. I Cassandrę też podzielę więc tych już nie kupuj i nie siej proszę, bo co ja Ci dam ;:180 Zaglądałam do kilku patyczków różanych od Ciebie i widzę że żyją, żeby im tylko mróz wiosenny nie zaszkodził, to w lecie mają szansę zakwitnąć :D Buziaczki posyłam i życzę spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś szaro za oknem, a u ciebie tyle koloru. Róże we wspomnieniach pięknie kwitną, ;:oj u mnie na rabatach mają coraz większe listki. ;:202 Ślaz już się obudził, mam nadzieję, że u ciebie się zadomowi i będzie długo gościł w ogrodzie. ;:108 Wysiewa się wokół rośliny matecznej.
Awatar użytkownika
aniek
50p
50p
Od: 2 mar 2015, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś. Śliczne kwiaty u Ciebie :D Będę często zakładać jeśli pozwolisz. Masz piękne róże, tyle odmian. ;:oj
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Oj Martuś i co mam chwalić ?? grzybki czy kwiaty ?? ;:oj ;:oj wszystko piękne ;:138 ;:138
Miłej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale grzybki cudne, jak z obrazka, ale wiesz teraz jednak wolę kwiaty, a śliczne są Martusiu ;:215 , na grzybki do jesieni poczekam ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,jak Ty pamiętasz,że nie mam żółtego dzielżanu,już mam go na liście do zamówienia ,więc skreślę ,a Cassandrę też chętnie zobaczę w moim ogrodzie,karczochy to ty lepiej siej dla mnie ,bo ze mną z tym sianiem to różnie bywa,bardzo tego nie lubię ,wydaje mi się ,że to długo trwa i nic nie będzie ,ale okazuje się ,że to nie takie straszne ,ja jak wiesz najchętniej biorę nóż do ręki ,najlepszy zresztą jaki jest w domu i dzielę ,albo łopatą i wszystko gotowe od zaraz ,może to wygodnictwo ;:306 ,bo specjalistką jestem od wielu rzeczy :;230 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Soniu,u mnie też szaro ,słotno i mam wrażenie ,że z niczym sobie nie poradzę ,ta pogoda fatalnie na mnie wpływa,chyba już za długo tak wszystko się kisi ,ślaz już wysadziłam i okryłam siewkę pojemniczkiem z pleksy ,może przetrwa,na razie dobrze wygląda ,róże są cudowne i fajnie się na nie patrzy ,pozdrawiam ;:168

Aniu,witaj w moim ogrodzie ,cieszy jak dołączają nowi goście ,róż mam sporo i jeszcze są zamówione nowe,więc znowu będzie się działo,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Tereniu,tak się cieszę ,że przyjechałaś do mnie w jesieni na działeczkę ,chociaż grzybków już było mało ,bo było późno ale miło,żeśmy sobie pospacerowali i zostały nam wspomnienia ,myślę ,że jak szczęśliwie dożyjemy to znowu będziemy spacerować po lesie ,czas tak leci ,już po niedzieli,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,też można powspominać jak się je zbierało,ja ciągle wspominam jak je wsuwam :uszy ,kwiatuszków jeszcze mało kwitnie ,chociaż niektóre wyrywne ,ich pewnie też denerwuje to zimno i ponuractwo,pozdrawiam ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu o taką złośliwość to cię nie podejrzewałam, żeby w marcu świecić po oczach takimi pięknymi grzybkami ;:124 :wink: Kępki przebiśniegów ugruntowały moją świeżo wykiełkowaną miłość do tych białych zwiastunów wiosny i teraz koniecznie muszę ich poszukać :lol:
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martuś, gdzie takie zdrowiutkie grzybki rosną :?:
Ja uwielbiam się włóczyć po lesie ale niestety nie mam orientacji w terenie i pewnie nawet w niewielkim lasku bym zabłądziła ;:306 Z moim mężem z kolei nie da się w lesie zginąć ale on nerwus i każde nasze grzybobranie kończyło się maksymalnie po godzinie, bo eM wysiadał psychicznie ;:306
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na poprawienie humoru troszkę zdjęć kwitnących .

grupka dalijek
Obrazek

nawłoć karłowa
Obrazek

chryzantemki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

już nie będzie grzybów,będą na moim talerzu ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu mnie też było miło Cię poznać i pospacerować po lesie ;:196
Chryzantemy cudne ;:333 ;:333
Dużo ;:3 ;:3 życzę i ;:196 posyłam
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu grzybki jak malowane ;:167 i róże masz niesamowite . Dalijki posadziłam w donicach i postawiłam w szklarni .. tylko pogody pilnuję .

;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cieszę się bardzo, że moja piwonia drzewiasta przeżyła zimę.
Bałam się bardzo o nią, bo praktycznie jej nie osłoniłam, tylko zwobiłam mały kopczyk
To maleństwo. Może ma z 10 cm, ale żyje więc pewnie za jakiś czas doczekam się i kwiatów
Czekam na chryzantemy
Nie wszystkie już dają znać, że żyją
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Martusiu. :wit
Wspominkowe fotki jak zwykle piękne, ale grzybami to dałaś mocno po oczach. Bardzo lubię grzyby, ale nie zbieram, bo nie znam się na nich za bardzo i wolę nie ryzykować. W ogrodzie mi rosną tylko maślaki, a w pobliskim lesie opieńki.
Jak duża u Ciebie jest róża Bailando? W minionym sezonie posadziłam marketową rabatówkę , której kwiat przypomina Twoją, ale to na razie maluch, więc będę ją lepiej obserwować w tym sezonie. :D
Nasza Marysia pamięć ma świetną. Wie, że Tobie brakuje dzielżanu żółtego, a mi tego drugiego i jeszcze nam o tym przypomina. Wielkie ma dziewczynka serducho. ;:108
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej pogody do prac ogrodowych. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale piękne łany kwiatów ;:oj