W.o...Podróżach zagranicznych, porady, ostrzeżenia !

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Egipt- juzż pozostały setki fotek i morze cudownych wspomnień !!! wszystko było super.
Bez zemsty faraona z udanymi zakupami ( złoto zakupiliśmy z pomocą hotelowej obsługi umówiliśmy się na mieście i on załatwił już nam wszystko ) u nas jak sprawdziliśmy to samo kupilibyśmy o 50% drożej.Morze przepiękne, snurkowanie i widok tak cudownego świata podwodnego - dech w piersi zapiera .Piramidy nie wywarły na nas jakoś wielkiego wrażenia ale warto było pojechać i zobaczyć.Jakoś nie wyobrażam sobie pobytu w Egipcie nie widząc piramid ,Sfinksa czy Kairu.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Dahira - oj Madere to ja chciałabym zobaczyć i poleniuchować na białych piaskach.Niestety koszt dla czterech osób to dość spory wydatek :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

kilka fotek rodzinych z Egiptu - Sharm El Sheikh
ObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek/Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oooo, ja też chcę tam być!!! Takie ciepełko, słońce i kolory, ehh, a u nas szelest liści... Bosko chociaż popatrzeć :lol: Super!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Nalewka i ja bym chciała tam być :) a zamiast tego dziś niestety widzę za oknem pierwsze płatki śniegu i pochmurne niebo :(.Ale nic to :0 byle do wakacji !!! co tym razem ? hmmm .... a czy wy juz macie jakieś plany na przyszłe lato ? a może zimę spędzacie gdzieś w słoneczku ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może ktoś był ostatnio na Krecie, a szczególnie w Kissamos? Sporo już o tym poczytałam, ale osobiste relacje na pewno są najwartościowsze. Wysyłają mnie tam dzieci 20 maja.
Waleria
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Waleria ja tam jeszcze nie dotarłam ale mam nadzieję że jak wrócisz to dasz nam wiele praktycznych wskazówek i pocieszysz nasze oczy wieloma wspaniałymi fotkami :) liczymy na ciebie:)))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jednak liczę na to, że ktoś z Forumków tam już był, i ja coś z Jego - Jej doświadczeń skorzystam.
Waleria
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Witam. Czy ktoś był może w Chinach - mój mąż jedzie tamw styczniu i chciałabym wiedzieć ile dać mu kasy na prezenty dla mnie :lol:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Danka - dużo!!! Siostra była w Chinach w ubiegłym roku, gdyby nie limit kilogramów w samolocie, mogłaby wydac każde pieniądze, bo tam chyba wszystko jest interesujące, warte kupienia, a chociaż obejrzenia :) Zaczynając od głupotek w stylu zegarka z Mao machającego rączką - wskazówką, przez oryginalne jedwabne apaszki, podrobione torebki Gucciego, po wszelkiego rodzaju elektronikę. Cen nie podam, bo nie znam, ale drogo nie jest :)

Walerio - byłam na Krecie kilka lat temu, pewnie niewiele się zmieniło, ale aktualnych cen nie znam. Zima jest tam ciepła, kilkanaście stopni na plusie, ale za to jest mokro, na południu jest cieplej, bo bliżej Afryki :D Ludzie są bardzo przyjaźni, nastawieni na turystów, po drugiej wizycie w knajpie już jesteś rozpoznawanym od wejścia stałym klientem, prawie przyjacielem :) Kuchnia jest bardzo ciekawa, trochę grecka, warto się żywić w knajpkach z dala od hotelu, bo na pewno jest tam bardziej egzotycznie. My byliśmy w lecie, całą gromadą, kilkanaście osób, żeby zwiedzić całą Kretę wynajęliśmy trzy samochody i zjeździliśmy wyspę wzdłuż i wszerz. Wystarczą na to trzy dni, a właściwie trzy połówki dnia, bo w upał nie ma się co wysilać :D

Architektura i roślinność oszałamia. Zapach rozgrzanych ziół, ciepła woda w morzu, wieczorna bryza, uśmiechnięci ludzie, pyszne jedzonko, tyle zapamiętałam z tamtych wakacji. Ciekawe, jak tam jest teraz, opowiesz, prawda?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Nalewko! Mam nadzieję,że upał nie zdąży mi dokuczyć, bo wybieramy się 20 maja. Liczę na obejrzenie i obfotografowanie rozkwitających kwiatów, chociaż np . będzie już po tulipanach, zresztą u nas też, bo ostatnie zakwitają na Zofię. Samochód chyba wynajmiemy, chociaż wśród nas będzie tylko jedna osoba z prawem jazdy. No i raczej nikt nie zna angielskiego, to mnie najbardziej martwi. Ciekawe,czy perfekcyjna znajomość jednej osoby rosyjskiego będzie przydatna? Podobno pracuje tam sporo Rosjan? Znajomi trafili na wypożyczalnię z pracującą tam Polką.
Gdzie byłaś, w jakim mieście, lub w pobliżu jakiego? Jakich przestróg byś udzieliła, co z zabranego bagażu okazało się nieprzydatne, a co by się przydało? Czy byliście na Santorini? Czy przeszliście jakiś wąwóz?
Waleria
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Dzięki Nalewko :lol:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Właśnie dostałam mmsy z Chin - mój mąż zwiedza dziś chiński mur - jak ja mu zazdrosze :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Nie wiadomo co to będzie z tymi podróżami w tym roku gdyż ceny są dosyć wysokie w stosunku do zeszłego roku:(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16

Post »

A nie się marzy włóczęga po Francji, wzdłuż Loary. I nie z biurem podróży, gdzie w siedem dni jest podróż, Paryż i zamki nad Loarą. Ot, marzenie, może kiedyś??
Pozdrawiam. Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”