Sławku slanka-flora szaleństwo wiosenne zostało dzisiaj niejako zatrzymane przez padające najpierw deszcz, potem deszcz ze śniegiem, a następnie śnieg. Temperatura spadła do -3 stopni. Luty przecież jeszcze mamy
Ewuniu jolifleur spokojnie z tą przeprowadzką, do mnie znów wróciła zimowa pogoda. Nawet śniegu trochę leży, a więc nowych zdjęć też nie będzie
Alu Biedronka641 roślinom się śpieszy, ale muszą przystopować, bo dzisiaj znów trochę zimowo się zrobiło.
Moje ciemierniki też mają sporo brązowych, zasuszonych pąków, ale na szczęście wypuszczają nowe. Najbardziej ucierpiały ciemierniki cuchnące.
Nie martw się swoimi krokusami, na pewno zdążą zakwitnąć na czas
Małgosiu Margaret2014 dziękuję i zapraszam do dalszych odwiedzin.
Elu elissa witam nowego gościa. Rzeczywiście część wiosennych roślin przyśpieszyło kwitnienie, ale dzisiaj znów zrobiło się bardziej zimowo, więc na następne kwiaty przyjdzie trochę poczekać.
A gdzie Twój wątek
Olu Bufo-bufo u mnie przebiśnieg pospolity jeszcze w pąkach, zakwitnie jako ostatni. Jeden z irysów rozkwitł dzisiaj, a pewnie jutro znajdę go przysypanego śniegiem. Pszczoły latały u mnie wczoraj. Jesienią mieszkała na działce mała żabka i chyba zimowała pod pieńkiem, ciekawa jestem czy przeżyła
Stasiu stasia_ogrod witam Cię serdecznie i zapraszam do spacerów. U mnie też dzisiaj zaczęło się od opadów deszczu, a skończyło na śniegu i przyszło ochłodzenie. Twoje rośliny nadgonią spóźnienie, bo masz zaciszny i osłonięty ogród. Potrzeba im tylko trochę
Mirko Miriam witam nowego gościa. Mieszkam u podnóża Beskidów i często pogoda u nas jest nieprzewidywalna. Dzisiaj znów śniegiem sypnęło. Może tegoroczny kwiecień będzie już ciepły, ale na marzec prognozy przewidują jeszcze opady śniegu i zimne noce.
Hiacynty sadziłam zwykle po trzy cebule w jednym miejscu, niektóre się rozrosły. Dotychczas nie były wykopywane, ale w tym roku muszę już to zrobić, bo kwiaty drobnieją. A dlaczegóż to ranniki nie chcą u Ciebie rosnąć?
Dziękuję za życzenia i zapraszam do dalszych odwiedzin.
Niewiele zdjęć udało mi się dzisiaj zrobić, bo zaczął padać deszcz.