Moja działka 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka 7

Post »

Lidziu ale Twoim roślinkom się śpieszy do kwitnień. ;:138 ;:138 Pięknie ci wszystko ruszyło i kwitnie. Miały śnieg, to im było cieplej i ruszyły. ;:108 U mnie krokus jeszcze ani jeden nie zakwitł.
Ciemierniki w tym roku u mnie mało mają pączków .Niektóre brązowe. A twoje ładne i zdrowe. :tan A biedroneczkę też spotkałam w ogrodzie. :wit
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też się melduję w nowym wątku. Przegapiłam tyle wpisów.
Będę śledzić na bieżąco, widzę że wiosna u Ciebie już rozkwita. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
elissa
200p
200p
Od: 10 mar 2011, o 09:19

Post »

Wow :tan prawdziwie wiosennie u Ciebie ;:196

Ileż tutaj wiosennych śladów najpiękniejszej pory roku ;:167 Nie wiedziałam, że jest aż tyle "wiosennych" roślinek ;:219

U mnie na Lubelszczyźnie jednak sporo dalej do wiosny.... na razie zakwitły przebiśniegi i ranniki ;:215 A ten pełny przebiśnieg- cudowny :tan
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Dzięki Tobie Lidziu wiem już jak wyglądają wybijające z ziemi iryski :) Do mnie wiosna przychodzi później, na razie tylko kwitną przebiśniegi, ranniki i krokusy jeszcze nie. Dzisiaj widziałam żabę i ze 2 pszczoły (przy ulu).
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Jak to dobrze, że zajrzałam dzisiaj do Grażynki a tam ptaszki śpiewały, że u Ciebie też ruch się zaczął. :tan
Do mnie dzisiaj na nowo zima zawitała, rano będzie tak jak na Twoich fotkach z pierwszej strony. ;:145
Wiosenne zwiastuny masz jak zwykle najwcześniej ;:138 ;:138 gdzie mi tam do Ciebie ... ale moje to nadgonią. ;:87 ;:87
Nawet Twoje ślimaki już zaczynają żerowanie, takie golasy a zimna się nie boją. ;:oj
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Lidziu zajrzałam do poprzedniego wątku,żeby bardziej poznać działeczkę i zauważyłam,że ciemierniki np.są dorodniejsze już,niż w tamtym sezonie,reszta porównywalna.
Ale kwietniowy śnieg mnie zmroził ;:202 Miejmy nadzieje,że w tym roku nas ominie,bo to taki niepotrzebny przerywnik.Zachwyciły mnie kępy hiacyntów,zwłaszcza niebieskich.Sadzisz tak dużo w jednym miejscu,czy rozrastają się niewykopywane? Ranniki zachwycające,moje oko je wychwytuje,bo ja nie mam do nich szczęścia ;:131 Dobrego nadchodzącego sezonu ci życzę :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Sławku slanka-flora szaleństwo wiosenne zostało dzisiaj niejako zatrzymane przez padające najpierw deszcz, potem deszcz ze śniegiem, a następnie śnieg. Temperatura spadła do -3 stopni. Luty przecież jeszcze mamy ;:173

Ewuniu jolifleur spokojnie z tą przeprowadzką, do mnie znów wróciła zimowa pogoda. Nawet śniegu trochę leży, a więc nowych zdjęć też nie będzie ;:185

Alu Biedronka641 roślinom się śpieszy, ale muszą przystopować, bo dzisiaj znów trochę zimowo się zrobiło.
Moje ciemierniki też mają sporo brązowych, zasuszonych pąków, ale na szczęście wypuszczają nowe. Najbardziej ucierpiały ciemierniki cuchnące.
Nie martw się swoimi krokusami, na pewno zdążą zakwitnąć na czas ;:108

Małgosiu Margaret2014 dziękuję i zapraszam do dalszych odwiedzin.

Elu elissa witam nowego gościa. Rzeczywiście część wiosennych roślin przyśpieszyło kwitnienie, ale dzisiaj znów zrobiło się bardziej zimowo, więc na następne kwiaty przyjdzie trochę poczekać.
A gdzie Twój wątek :?:

Olu Bufo-bufo u mnie przebiśnieg pospolity jeszcze w pąkach, zakwitnie jako ostatni. Jeden z irysów rozkwitł dzisiaj, a pewnie jutro znajdę go przysypanego śniegiem. Pszczoły latały u mnie wczoraj. Jesienią mieszkała na działce mała żabka i chyba zimowała pod pieńkiem, ciekawa jestem czy przeżyła ;:218

Stasiu stasia_ogrod witam Cię serdecznie i zapraszam do spacerów. U mnie też dzisiaj zaczęło się od opadów deszczu, a skończyło na śniegu i przyszło ochłodzenie. Twoje rośliny nadgonią spóźnienie, bo masz zaciszny i osłonięty ogród. Potrzeba im tylko trochę ;:3

Mirko Miriam witam nowego gościa. Mieszkam u podnóża Beskidów i często pogoda u nas jest nieprzewidywalna. Dzisiaj znów śniegiem sypnęło. Może tegoroczny kwiecień będzie już ciepły, ale na marzec prognozy przewidują jeszcze opady śniegu i zimne noce.
Hiacynty sadziłam zwykle po trzy cebule w jednym miejscu, niektóre się rozrosły. Dotychczas nie były wykopywane, ale w tym roku muszę już to zrobić, bo kwiaty drobnieją. A dlaczegóż to ranniki nie chcą u Ciebie rosnąć?
Dziękuję za życzenia i zapraszam do dalszych odwiedzin.

Niewiele zdjęć udało mi się dzisiaj zrobić, bo zaczął padać deszcz.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nikt nie zajrzał, no trudno, wątek toczy się dalej.

Miesiąc luty zupełnie oszalał, serwując nam pogodę co najmniej marcową - w marcu jak w garncu - lub nawet kwietniową - kwiecień plecień wciąż przeplata trochę zimy trochę lata - ale nic to, jakoś przetrzymamy i nasze rośliny też.

Dzisiejszym porankiem znów zawładnęła zima.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nic dodać nic ująć, jak mówi przysłowie - w marcu jak w garncu - tyle tylko że to jeszcze luty.
No ale na razie nie jest najgorzej, byle tylko kilka dni było ciepłych i bez deszczu, żebyśmy mogły posprzątać ogródki po zimie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko kogra posprzątać zdążymy, przecież pogoda na pewno się wreszcie ustabilizuje.
W prognozie pogody widziałam na ten tydzień przymrozki nocne do -5, ale one już nie powinny szkód narobić. Ważne, żeby w kwietniu i w maju nie było już nieprzyjemnym niespodzianek pogodowych.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Lidziu u mnie poranek też by taki.Może tylko mniej białego. Potem grad padał ;:222 .Zrobiło się zimno.Dostrzegłam dziś krokusy ,które lada dzień zakwitną.I jednego iryska. I inne iryski stoją w miejscu jak zaklęte.Czekaja na ;:3 a jego nie ma. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Lidko, widzę, że u Ciebie zima z wiosną zwady szuka. :tan
Ciepłe kolorki wiosennych kwiatów zamieniają się miejscami z zimną bielą śniegowej pierzynki. ;:224
Zupełnie jak w kwietniu, więc może to już ostatnie podrygi zimy ...
Niech ten śnieg spływa, bo kwiatki masz już naprawdę prawdziwie wiosenne. Piękne. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie też dzisiaj wszystko co mozliwe w pogodzie :( łącznie z drobnym śniegiem,4 stopnie i wiatr,a w poniedziałek ma być 14 ;:oj -pożyjemy,zobaczymy...
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lidziu masz już piękne zwiastuny wiosny na działce. A śnieg... no cóż... ważne, że się topi.
Jako, że dzisiaj jest św. Macieja, to przytoczę Ci przysłowie ludowe związane z tym dniem:

Na święty Maciej lody wróżą długie chłody, a gdy płynie struga, to zima niedługa.
Pozdrawiam Hala
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładniutki ten helleborus z poprzedniej strony :!:
Śniegiem się nie martwimy ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”