Witajcie

.
U mnie dzisiaj bardzo wieje, słońce pojawia się chwilami . Na termometrze północnym mam +9 . Ania zaproponowała mi powojnika - Paul Farges ,więc po przeczytaniu informacji na jego temat już nie miałam wątpliwości. Tak więc dzisiaj weszłam sobie na pewną stronę, która oferuje powojniki i zamówiłam go. Oczywiście doszłam do wniosku, że zamawianie jednego powojnika to głupota tak więc w sumie zamówiłam takie :
- Clematis Viola (wielkokwiatowy)
- Clematis Violet Pink (botaniczny pełny)
- Clematis Paul Farges ( botaniczny pachnący)
- Clematis Anita (botaniczny)
- Clematis Dzieci Warszawy (wielkokwiatowy)
- Clematis Inspiration Zoin (bylinowy)
Aniu dziękuję

.
Kilka z nich pójdzie towarzyszyć różom , dwa będą posadzone przy ścianie stodoły a jeden przy siatce . Mam nadzieję, że nie będzie z nimi problemów. Lista różana musi poczekać do połowy miesiąca, będę miała wtedy większe fundusze i może łatwiej będzie mi wybrać

. A tak przy okazji w wolnej chwili zmontowałam sobie najprostszą podporę dla róży pnącej taką w kształcie trapezu . W tygodniu jak przestanie wiać i będzie ciepło to pomaluję swoje podpory. Strasznie swędzą mnie ręce i mimo wiatru poszłabym posprzątać w ogródku no ale poczekam z tym jeszcze . Was tez już tak korci ?? Prognozy długoterminowe są pomyślne ale jeszcze ciężko powiedzieć co przyniesie marzec. Oby tylko nagle nie zrobiła się zima

. Wróble coraz bardziej dokazują więc mam nadzieje, że zima nie wróci. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

.