Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Małgosiu powiem szczerze, że nie wiem jak jest z tą czarną :oops: może Witek pomoże :wink:
A jeżyna to nie o to chodzi , że ma owoce tylko ma inne liście niż miewają jeżyny bezkolcowe i jest bezkolcowa, ale odrosty mają kolce ;:224
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Na paprykach zupełnie się nie znam , uprawiam ją pierwsy raz . U mnie 99% ma owoce zielone . Jeden krzak ma strąki żółte . Żółte od razu , za każdym razem gdy podlewam właśnie jego oglądam czy zaczyna zmieniać kolor . Bardzo jestem ciekawa co będzie , może pozostanie żółty ? Inne zaczynają się powoli czerwienić , najlepiej idzie to Cayenne .
Urzej śmieszny , mały krzaczek z dwoma trzema strąkami . Pisałaś Małgosiu , że w smaku nie specjalna . Jeszcze jej nie kosztowałam , w najgorszym razie zamarynuję ją . Ja na ten rok specjalnie wybierałam odmiany o nie zadużych strąkach , albo długich . W planach jest kiszenie i marynowanie w occie . Papryki jeszcze nie kisiłam , bo te ze sklepu mają duże owoce . Jak ukiszę to Wam napiszę czy warto ją kisić .
Jeżyny też mam , ale z kolcami , rosną za płotem , w lesie . Nasi poprzdnicy musieli wysadzić kilka krzaków i tak sobie rośnie . Nie jest to jerzyna dzika , różni się od niej , przde wszystkim owocami . Są one duże , nawet smaczne , choć ich fanką nie jestem . Rosną sobie spokojnie , a owoce zostawione są dla ptaków .
Zdjęcia płotu zrobiłam , nic ten płot specjalnego . Ogrodzone musi być bo gości z lasy byłoby co nie miara , a i pies lepiej żeby nie miał pokus .
Ciepła noc dzisiaj , mój dom trudno wywietrzyć bo okna są tylko z jednej strony i nie ma jak zrobić przeciągów . O tym domu jeszcze kiedyś Wam napiszę bo ciekawie zbudowany .
Dobrej nocy Wam życzę . Nie wiem czy wiecie , że jutro jest piątek ! :heja ;:136
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

:wit Nie wiem czy nie pogonicie, ale trudno, raz kozie śmierć ;:306
Kiszona papryka jest super, ale trzeba ją szybko zjeść. Nie wiem jak innym, ale moja nie chciała stać dłużej, może coś robiłam nie tak.
Mario, sory że piszę tu, ale poruszyłaś problem nornic z którym sama walczę, ostatnio znajoma podpowiedziała mi by lać nierozcieńczoną gnojowicę z pokrzyw w dziury, ile wlezie i przysypać otwór. I tak z każdą dziurą, zastosowałam i o dziwo znikli moi podkopywacze, jak wymieceni, a sądziłam, że już nic nie zadziała!Stoi jeszcze porcja dziegciu z różnego zielska, co było pod ręką, bo pokrzywa już ma nasiona i odpada, ale to chyba nie istotne z czego ta zalewajka ;:108
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Marysiu i ty mówisz że nie masz się czym chwalić i co pokazywać.Jeżyna pięknie Ci obrodziła. ;:63 Ja mam inną odmianę bo liście inne niż twoje.Dostałem trzy lata temu dwie sadzonki i teraz już ładnie się rozrosły,ale zakały pościły tylko jeden odrost.Maluch ma gdzieś ok. 50 cm. a już w tym roku owocuje.Napisz mi jakie to odmiany papryki,jaki mają mieć docelowo kolor i czy od zawiązania owocu tak były już wybarwione.Gałązek jabłoni nie profiluję,chociaż powinienem,teraz jak mają owoce same się odkształcają. ;:306 U Ciebie nornice a ja mam gości w postaci jeleni,saren i zajęcy.Każdej zimy kilka śliw okorują,albo skrócą gałązki. ;:185
Małgosiuto pole truskawkowe pokazałem Ci na poparcie moich słów że nie nad wszystkim mogę zapanować. ;:306 Ja jak ty wreszcie od wczoraj siadłem i czytam co napisałaś i Marysia i Beatka.To zaczyna już być uzależnieniem. Jak niedawno wieczorem nie pisałaś z braku możliwości przez kompa siedziałem gdzieś do pierwszej w nocy i nie powiem poszedłem spać smutny. ;:145

Beatko czekam na Twoje ogrodzenie.

Dziewczyny fajnie że tu jesteście i że możemy pogadać jakbyśmy się znali lata. ;:4
Wieczorem coś jeszcze napiszę a teraz dla relaksu idę robić sesję zdjęciową w plenerze. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Piątunio minął powoli, ciężko i duszno. Jutro tradycyjnie wybieram się na wieś ale.... matulu!!! Jak ja w tym upale mam cokolwiek zrobić!!!
Ani kosić, ani pryskać, ani sadzić, ani podlewać.... chyba po raz pierwszy rozłożę koc pod śliwą i będę leżeć ;:215

Aiss :wit
A dlaczego mielibyśmy Cię pogonić? Wprost przeciwnie ;:168
O nornicach dyskusje toczą się chyba we wszystkich wątkach bo cholerstwo utrudnia życie a często pochłania nasze uprawy. Chętnie wypróbujemy Twój sposób bo działać trzeba. One zresztą przebiegłe bestie są i potrafią się przyzwyczaić do każdego smrodku ;:222
A jak kisisz tą paprykę? Jak ogóraski? Zawekowane?

Marysiu Doczytałam Twoje pytanie odnośnie bezkolcowej- kolcowej ale nie mogłam się powstrzymać i musiałam pochwalić Twoją jeżynę ;:215

Witku Czarodzieju- bardzo to miłe co piszesz. FO- to mój kolejny nałóg a dzięki Wam, jest kolejnym miłym nałogiem ;:4
Zlituj się w końcu nad tymi truskawkami a jeśli mają rozłogi to nie zazdroszczę wejścia tam np za miesiąc. Moje były koszone a teraz są już wielkimi krzaczorkami i nawet kilka zechciało ponownie zakwitnąć. Rozłogi puściły we wszystkie strony i zaczynają wrastać w agro.
Czy można truskawkę hodować zimą w skrzynce na nieogrzewanej klatce schodowej? Myślę o zrobieniu zimowego baru dla patyczaków :roll:

Beatko Ciebie poproszę o odpowiedni komentarz do poniższych zdjęć ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko mój dom na szczęście jest chłodny i wyraźnie to czuć jak wchodzi się do niego z ogrodu. Papryki do tej pory miewałam najzwyklejsze zielone czerwieniejące. Jeżyny uwielbiam bo zostałam można rzec na nich wychowana od małości :D

Basiu gnojówki działają co już wypróbowałam, ale trzeba co jakiś czas tak jak mszycom środki, zmieniać :D

Witku jeżyn mam chyba 4 lub pięć odmian, bo jak piszę Beatce po prostu je lubię i to nie tylko ja, wszyscy w domu :D jemy, mrozimy, przetwarzamy. Jeżyna rośnie sobie sama! ja tylko wycinam stare pędy :lol:
Siałam paprykę Purple Belle i to pewnie ona będzie, ale Google dzisiaj nie współpracują i nie mogę nic znaleźć na jej temat.
A wiesz te inne zwierzątka to ja też mam, tylko poza ogrodzeniem i tam też mam mały sad w którym stale sadziłam coś nowego dzięki gościom zimowym. Jak założyłam siatkę na pieniek, to przyszedł wysoki śnieg i obgryzły od góry :;230
Po jednej i drugiej stronie mam las z jednej strony dalej trochę państwowy a tylko przez ulicę mam prywatny i Dolinę Będkowską.

Małgosiu nasz wieczorne rozmowy wchodzą nam w krew ;:162
Jutro będzie ciężko coś zrobić w ogrodzie, ja mam usprawiedliwienie, bo jutro spotkanie rodzinne. Dostałam liliowce i nie bardzo mam odwagę robić grządkę i sadzić je. Wystarczy, że zdejmę trochę darni i rzucę kurkom, a już jestem mokra :?

Płot jak i całe obejście mam ochotę chwalić ale poczekam na komentarz właścicielki. Jedno co nie wymaga komentarza Beatki to wspaniałe kamienie ;:oj stąd te bruki!
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko No i ładnie płotek zrobiony, ;:333 mam z podobnych sztachet tylko trochę węższych jako wyjście na ogród.Teraz jak jest więcej zdjęć widzę jak tam u Ciebie przytulnie tylko pewnie masz plagę komarów ze względu na las.Pomidorowo-kolorowo jak u mnie. ;:63
Małgosiu jutro jak wybierzesz ostatecznie opcję na kocu pod śliwą to przy takim rilax strzel sobie switfocię bo dawno tego nie robiłaś,tylko nie w masce bo za gorąco. ;:306 Jakie jeszcze nałogi cie dręczą oprócz FO coś poradzimy. :;230 Pytałaś o jeżynę,wysoka jest gdzieś na dwa metry,ale za to rozłożyła się szeroko na boki.Piec w mnozarce w który pali się praktycznie wszystko,ale końcem lutego jak są tam pomidory musi być gruby węgiel żeby utrzymać temperaturę.Te poziome rury to dymowe,a te na górze wyglądające jak peryskopy rozdmuchują ciepłe powietrze.

ObrazekUCiebie popadało a ja mam okropną suszę.Papryka zaczyna zrzucać zawiązki,a liczyłem że coś będzie jeszcze więcej owoców.Ogórek ten później sadzony ładnie kwitnie i wiąże,ale jeszcze parę dni bez jakiegoś opadu i zacznie po prostu usychać.Dziś był jeszcze ładny zbiór,ale co dalej nie wiem.Nie mam możliwości jego podlania.
Obrazek
Mam za to dla Ciebie pierwsze kwitnące astry,może jeszcze nie tak dobrze wykwitnięte,ale są.W towarzystwie Pikusia.
Obrazek Obrazek
Zaczął tez dojrzewać biały winogron. Obrazek
Truskawek Małgoś na razie żadnym sposobem nie dam rady oplewić,bo to jest tak od rana targ gdzieś tak do 14-15,po powrocie przygotowanie warzyw na następny dzień,wieczorem podlewanie tuneli,noc,spać i rano to samo i w międzyczasie jeszcze trzeba iść do pracy.Uff.Ciężkie jest życie przeciętnego amerykanina. ;:306 :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu swego czasu siałem e takim kolorze jak Twoja Purple Belle odmianę Nokturn, wcześnie miała taki kolor i nie wiedziałem kiedy ją ugryźć,ale moja w każdej fazie mi smakowała.Co do żółtej to są typowo takie odmiany i takie które przechodzą w pomarańcz.Ja mam pomarańczową w tym roku,ale póki co wygląda jak Twoja,więc czekam.Też jestem miłośnikiem jeżyn, ale póki co dorobiłem się tylko trzech.Kiedyś marzy mi się taki szpaler. :D Z ogrodzeniem to masz dobrze,ja na razie się jeszcze wokół sadu nie dorobiłem. ;:306

A gospodyni tego wątku chyba poszła ;:41
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Witajcie :wit
Macie rację , że ten wątek uzależnia . Czekam na spotkania z Wami , a jak długo Was nie ma to mi smutno robi . ;:145
Dzisiaj tak czekałam , że aż usnęłam .
Małgosiu dziękuję za wstawienie zdjęć . ;:196
Komentarz tu specjalnie nie potrzebny . Na pierwszym zjęciu brama ujęta od strony działki . Widać jeszcze resztki poprzedniego ogrodzenia , po prawej stronie drogi ,,duża skarpa ,, , po lewej mała . Droga brukowana kamieniami , które przez nas zostały zebrane po okolicy . Trochę było na działce po starym budynku gospodarczym . Oczywiście wykonanie drogi własnymi siłami . Zrobienie tej drogi trochę trwało , żaden z tych kamieni nie był kupiony . Z czasem , a trwa to do dziś , zostały kamieniami wyłożone miejsca gdzie nie ma trawnika . Trawnik u nas to sprawa umowna , bo na naszym trawniku rośnie nie tylko trawa , ale np. rdest i inne dwuliścienne . Początkowo była walka o samą trawę , teraz po przegranej walce cieszymy się że jest zielono .
Inne zdjęcia przedstawiają płot w różnych konfiguracjach . Jak widzicie las otacza nas do okoła . I tu odpowiedż dla Witka :wit komarów jest nie wiele , bo las który nas otacza to sosny i brzozy . Teren nie jest podmokły , więc komary nie mają się gdzie mnożyć . Oczywiście trochę ich lata , ale nie są uciążliwe . Jeśli chodzi o owady , to w tym roku bardziej uciążliwe są różne odmiany gzów .
Na zdjęciach 7,8,9 takie jasne liście to achocha . Marysiu :wit ,to też nowość w tym roku . Uprawiam ją po raz pierwszy . Rośnie na podporze , pierwszy owoc został już spróbowany . Smak to pomieszanie ogórka z groszkiem zielonym . Naczytałam się o tej roślinie na FO i zamówiłam na AWN . Na razie kwitnie i zawiązuje owce , ale jest ich za mało by zacząć przerabiać .
Kończę na razie , choć mam jeszcze kilka zdań do Witka , ale to zostawię na następne spotkanie .
Ciepła , żeby nie powiedzieć upalna noc . Dobranoc , miłych snów .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witku zostawię papryki na krzaczkach, bo i tak nowych owoców pewnie nie będzie :D
Szpaler jeżyn i potem wino z jeżyn...jest pyszne wierz mi! Jakaś nasza wytwórnia go robiła i eksportowała dawno dawno temu.
Beatko chyba miałam nasiona tej rośliny ale nic nie wykiełkowało. Z tego co pamiętam to chyba siało się bezpośrednio do gleby i pewnie moja za ciężka. Płot drewniany to jest to co jestem w stanie zaakceptować. Ja kiedyś na innej działce miałam robić taki tradycyjny, ale kupiłam dom i tu na razie zużywam sztachety na różne sposoby. Reszta będzie kiedyś elementem ogrodzenia od ulicy.

Życzę Wam wspaniałej soboty i odrobiny chłodu. Ja mam spotkanie rodzinne to nie wiem kiedy zajrzę, ale zajrzę na pewno :D
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dogrzało Wam dziś słoneczko? Mnie i owszem Obrazek

Marysiu
Ja mogę z Wami rozmawiać tylko wieczorem. Berbeć teraz już nie chce spać w ciągu dnia a komputera odpalić przy nim nie mogę. Jest nim bardzo zainteresowany i klupie we wszystkie klawisze.
Sadziłaś dziś te liliowce? Mam nadzieję, że jednak nie. A z tego, co czytałam u Ciebie- oczy musisz oszczędzać ;:168
Jeśli masz gdzie to zadołuj doniczki żeby dłużej wilgoć trzymały.

Miłego rodzinnego i chłodu wieczorową porą życzę ;:215

Witku
Masz rację- odpadłam wczoraj koło 23:00. Jestem typowym nocnym markiem- mogę siedzieć do rana ale w zamian muszę nieco dłużej pospać. Niestety od ponad trzech lat nie jest mi dane takie spanie ;:145 A od trzech miesięcy wstaję o bardzo wczesnej (jak dla mnie) godzinie i teraz trudno mi dotrwać do północy.
Opcja kocyk nie wypaliła- nie zdążyłam :;230 a na switfocię raczej się nie zdecyduję. Ja z tych wstydliwych i niefotogenicznych hi, hi
Pytałeś o moje nałogi- FO, sianie, plewienie, kawa i ;:209
Astry i Pikuś Obrazek a winogrona wyglądają smakowicie. Jak prowadzisz winorośl?
Ja mam jeden młody winogronek (3 rok od nasionka)i myślałam, że siatka ogrodzeniowa wystarczy ale w tym roku ma bardzo duży przyrost i obawiam się, że niebawem będzie musiał zmienić miejscówkę. Ale nie wiem jak poprowadzić. Owoców jeszcze nie było ale liczę, że w przyszłym sezonie coś już się pojawi.
Piec do mnożarki jest ekstra- sam robiłeś?
Ze względu na temperaturę łaziłam po ogrodzie w istnie ślimaczym tempie. Chyba mam jeżynę. Wyrosło tuż za ogrodzeniem coś takiego bardzo długaśniego, podobne do maliny i ma kolce- mało ale ma. Jeśli to jakiś dzikusek to będę o niego dbać ;:215

Beatko
Droga kamienista jest po prostu przepiękna. Właśnie pomyślałam, że mogłabym podobną zrobić z mojego wapienia, którego mam spore ilości ze starego domu. Tylko kompletnie nie wiem jak to się robi.
Ech... chciałabym mieć już możliwość zrobienia czegoś na stałe u siebie. A tak? Wszystko tymczasowo, co róż nowe pomysły a remont domu jak stanął w miejscu, tak stoi.
Ostatnio chodzi mi po głowie domek holenderski na kołach, żeby móc chociaż weekendy spędzać na wsi :roll:
Najlepiej zamówić buldożer i zrównać wszystko z ziemią. A potem posadzić pomidory ;:306
A jak Twój dziki ogórek smakuje? Ja zapomniałam wysiać i zostawiam na następny sezon.
I czekam na relacje pomidorowo- paprykowo-warzywno- roślinne :D
Kosztowałaś kolejnych odmian?
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałabym o zdjęciach Obrazek

Dziś zaczynamy od ozdobnych

Rudbekia- miała być czerwona a jest pełna ;:138

Obrazek

Obrazek

Rdest Auberta- już nad nim nie panuję ;:222

Obrazek

Wrotycz- bardzo go lubię ale przy tej suszy już w zasadzie przekwitł

Obrazek

Malwa przed ogrodzeniem postanowiła dogonić siostry pod stodołą

Obrazek Obrazek

Pysznogłówka- jestem zdziwiona bo siałam ją na wiosnę a ona teraz chce już kwitnąć

Obrazek

I na deser moja ukochana Louise Odier kwitnie po raz drugi ;:138

Obrazek

Ale miała gości na obiedzie Obrazek

Obrazek

A teraz moje dochodzące pomidory

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawa jestem czy doczekam się na niego ;:131 Nawet jeden owoc nie zapalony

Obrazek

Obrazek

Tu na gronie mniej owoców niż kokardek ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A dzisiejsze zbiory wyglądały tak

Obrazek

I na dziś to wszystko kochani.
Jutro znów upał a ja jadę do Rabki Z. Jest tam pięknie obsadzony park więc jakieś foteczki roślinne będą :uszy
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie Małgoś dziś dogrzało i to solidnie więc nie zdziw się że mogę coś tu pisać nie tak. ;:306 Marysia chyba swojej żółtej papryki w końcu nie pomacała bo nic nie napisała i poszła na imprezę. :;230 Ze spaniem po prostu przestawił Ci się zegar biologiczny,ale przywykniesz,nie masz innego wyjścia. Wstydź się dalej hi hi to trzeba będzie z tobą zrobić tak jak ty mówiłaś jak nie wklejałem zdjęć. ;:306 Tak sądziłem że jednym z nich jest kurzenie cygaretów.Trzeba Cie będzie oduczyć.Winogron mam u teściów w tunelu.Przewodnik jest prowadzony prosto przy słupku,a boczne pędy poziomo na boki na stalowych drutach.Więc jak będziesz robić mu rusztowanie to proponuję tak. Moje cztery odmiany koło garażu ,dwie czarne,różowa i biała dopiero w tym roku puściły więcej pędów i rosną na razie na żywioł,ale na jesieni jak opadną liście muszę im taką konstrukcję zrobić. Obrazek
Piec kupowałem dawno od człowieka który likwidował tunele.Jest robiony na bazie rury grubościennej w środku i obudowany z zewnątrz.Jak to jeżyna to musisz znaleźć miejsce docelowe i dbać.Jak pisałem wczoraj że gospodyni poszła spać przypomniał mi się wierszyk ze znanej,starej polskiej komedii a brzmi tak:
A Małgosia śpi
i mleko jej się śni
co w półlitrówkach tkwi
rano na progu.
Starsi i młoda brać
wszyscy chcą mleko chlać.
Przerażająca jest siła nałogu. ;:306
Jak już Ci wcześniej wspomniałem dziś mi mózgownicę trochę przygrzało na targu.
A tak w ogóle jak byłem młody i piękny :;230 ;:306 ;:306 to też pisałem wiersze,i uzbierało się ich około setki. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wierszyk ;:306 ale nie kojarzę z jakiego to filmu. Może dla tego, że czasem polskie kino jest dla mnie zbyt inteligentne ;:306
Nałogów nie oddam nikomu- są moje i bez nich życie straciłoby smaczek ;:215 a coś przyjemnego na P. każdemu się należy :;230
Moje winogrono też idzie na żywioł choć wiosną starałam się ciąć zgodnie z instrukcjami. Ale ja blondynka jestem więc nie wiem czy dobrze ;:131 Ja puściłam pieniek prosto i 1 łozę na prawo. Z lewej zostawiłam czop zastępczy- chyba tak się to zwie. A potem winogrono porosło jak mu się chciało ;:306
Stelaż na druty mówisz, a coś ładnego nie można? ;:306
A co to znaczy, że byłeś młody i piękny? A teraz to co? Nie młody? Nie piękny? Nie piszesz? To zacznij- chętnie poczytamy ;:168
Nie wiem w jakim jesteś wieku ale ważne, na ile się czujesz. Powera masz i to jest najważniejsze.
Na targ jeździsz tylko ze spożywczymi czy astry też już cieszą ludzi?

Wpadło jakieś wstrętne muszysko i dokucza ;:223
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację.Dokładnie takie same cztery nałogi i ja mam.A co coś nam się od życia w końcu należy.Był okres że piłem i cztery kawy dziennie,a najbardziej smakowała ta poranna,ale doszedłem do wniosku że dwie w zupełności wystarczą bo przy dużym wysiłku fizycznym łatwo wypłukać sobie magnez z organizmu.Ale się wyraziłem po medycznemu,ale w końcu coś mnie z ta branżą łączy. I ty mnie Małgosiu pytasz o prowadzenie winogrona jak jesteś widzę lepiej obeznana ode mnie.Możesz oczywiście coś ładnego jako stelaż byle było solidne.Teraz już młody nie jestem chyba jak mówią jak jagoda po świętym Marcinie, :;230 ale piękny i smukły to i owszem. ;:306 Skromny jestem.Jedni twierdzą że ok.40,a ja tak daję sobie na wizus 28 i pół. :;230 Z astrami dziś już byłem na rynku,na początek miałem pięć bukietów.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”