Petunia z nasion cz.4

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Petunia z nasion cz.4

Post »

Mariola piękne!!! Po prostu piękne ;:138 ;:138 ;:138 !!!

Jolu dziękuję za rady! :) Będę cięła!!! :lol:
A powiedz w jakich kolorach kwitły Ci te lidlowskie petunie?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-o-a
---
Od: 13 mar 2015, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Były w takich kolorach jak te u Marioli, jeszcze był taki wrzosowy i biały.
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek
Na drugim zdjęciu petunia pełna .
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariola54 pisze:
selli7 pisze:Otojolka dzięki za odpowiedź.Koniecznie pokaż te rośliny jak zakwitną ;:173 Ogólnie to prośba do wszystkich co wysiewają, fajnie zobaczyć efekt końcowy, można się wiele nauczyć.Czasem jak niezbyt wyjdzie to też dobra lekcja.
Mówisz i masz :;230
Tak wyglądały moje w ubiegłym roku

Obrazek Obrazek
Na górnym zdjęciu w skrzynce są posadzone dwie sztuki . :D
x-o-a
---

Post »

Kropko. Piękne są. A te pełne to masz Mix kolorów czy jeden kolor? Pamiętasz firmę?
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26

Post »

Kropka ;:138 , ja w tym roku też siałam tylko pełne, te mi najlepiej rosły w tamtym roku (kupne) i dość atrakcyjnie przekwitały, nie były takie zaraz "sflaczałe" i powolutku dochodziły, za co je bardzo cenie, bo dzięki temu też były po prostu trwalsze.
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu wysiałam petunie pełne firmy Legutko na opakowaniu były różnokolorowe kwiatki .Wiem ,że było około sto nieotoczkowanych nasionek .Wysiałam raz i gdy wzeszły strąciłam całą kuwetkę .
Te wysiałam około 10 lutego . Za pierwszym i drugim razem wysiałam po kilkanaście nasionek bo przecież miałam już wysiane petunie amarantowe . Jestem bardzo ciekawa efektu i nie mam pojęcia jakie kolory będą .W zeszłym roku jedna z forumek pokazywała petunie pełną w kolorze brudnego różu .obawiam się ,że ta ze zdjęcia taka może być . Mam 6 sztuk pełnych więc może będą różne .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-o-a
---

Post »

Kropko. Wiedziałam - tę w kolorze gaciowego różu. To mam takie jak Twoje na przyszły rok. To chyba odmiana Polka o pędach częściowo zwisających do 40 cm. Z tyłu na opakowaniu przy dacie ważności jest napisane 50 nasion. Wzięłam też bordową. Mają termin do grudnia 2017 więc zostawiłam. Stwierdziłam, że cztery wysiane opakowania wystarczą. Z wielkim zainteresowaniem będę więc obserwować twoje pełne petunie.

Zakwitły już po dwóch miesiącach od wysiewu. To jakiś fenomen. Masz rękę do kwiatów. Ja też lubię petunie i one mnie chyba też.
Awatar użytkownika
ona1234
200p
200p
Od: 25 mar 2013, o 16:14
Kontakt:

Post »

Moje petunie :)
Część była uszczyknięta a część nie .
I chyba te nie dotykane będą kwitły...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
joanna1984k
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 12:32

Post »

O rany ale macie olbrzymy. :shock: :shock: Moje w tym roku to bida z nędza :(:( będę musiała coś dokupić .. Większość siewek miała kontakt z ziemiórkami i temu tak wszystko wyszło. ;:145 ;:145
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
x-o-a
---

Post »

Takie atrakcje fundujemy sobie z ziemią. Ja też miałam. Pikowałam petunie w fazie liścieni. Ale dobrze się mają.
you1
50p
50p
Od: 10 sty 2015, o 18:03

Post »

Niektóre moje petunie maja na końcach listków taki fioletowo- brązowy kolor czy to jakaś choroba?? ;:218 ;:218
Kasia
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p
Od: 7 maja 2012, o 12:42

Post »

Moja droga skarbnico wiedzy o petuniach!

Kupiłam dzis Planton S do surfinii i petunii kaskadowych / takie mam wysiane/ NPK 16-8-22 z miedzią, żelazem, manganem i cynkiem. moje maluchy są w fazie krzewienia się i jak na razie nawożę Florovitem uni. Kiedy mogę zacząć Plantonem je traktować?
Pozdrawiam, Kamila :)
Awatar użytkownika
natalia88q
50p
50p
Od: 30 mar 2015, o 16:01

Post »

Nie było mnie przez weekend w domu a po powrocie niespodzianka-moje petunie sa nie do poznania :heja urosły!! Chyba nawoz im służy:D
Obrazek
Zapraszam do mojego miejsca na ziemi:))

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=85629" onclick="window.open(this.href);return false;
x-o-a
---

Post »

Kasiu. Podejrzewam, że to początek grzyba. Spryskaj koniecznie i najlepiej przesadź. Przez te zimne dni ziemia nie schnie tak szybko jak na słońcu.

Natalko. A tak się martwiłaś. One w ciągu trzeciego miesiąca życia stają się nie do poznania.

Kamilo. Ja bym już dawała jedzenie dla dorosłych. Jak zaczęły się krzewić to nie przestaną. Teraz trzeba im szczególnie potasu, żeby miały siłę tworzyć pąki kwiatowe. Petunie nie znoszą przenawożenia azotem, wtedy mogą wcale nie kwitnąć. Ale to już skrajne przypadki. Ale nie dawaj tak dużo jak piszą tylko połową dawki.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”