Petunia z nasion cz.4

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
emilka79
200p
200p
Od: 29 maja 2014, o 12:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Petunia z nasion cz.4

Post »

Jolu- wielgachne i piękne!
Ja się w sumie cieszę, że moje trochę mniejsze, bo miejsca nie mam, by każdą do osobnej doniczki przenieść :cry:
Jeszcze ze dwa tygodnie i pój do donic balkonowych. ;:108
Pozdrawiam -Marta
x-o-a
---
Od: 13 mar 2015, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem czy to jest dobrze. Do docelowych nie przeniosę bo nie będę tak nosić w tę i z powrotem. Teraz jak zbieram wszystko z balkonu to podłoga i stół w kuchni zastawione. Ale na 100% w tych miesiąc nie wytrzymają. Za rok sieję miesiąc później i takie w docelowe miejsca w maju pójdą. I jeszcze mam mutanta. Zobaczcie.
Obrazek
Bardziej to sałata niż petunia. Coś nie tak chyba z chromosomami albo mi te roztocza, co były w ziemi, w roślinę wlazły. Trzymam, żeby zobaczyć jakie kwiaty z tego wyjdą.
Awatar użytkownika
natalia88q
50p
50p
Od: 30 mar 2015, o 16:01

Post »

Jola- mam nadzieje, że moje też takie bedą. W poprzednich postach pisałaś że miałaś mix zwisających i marnie rosły, no niestety moje też sa mix kolorów... ;:218 ale w przyszłym roku już będa przemyślane :D
Ja moje mikruski "uszczyknełam" zobaczymy :roll: i muszę ziemi więcej dosypać bo sie skurczyła :wink:
Obrazek
Obrazek
Zapraszam do mojego miejsca na ziemi:))

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=85629" onclick="window.open(this.href);return false;
x-o-a
---

Post »

Natalko. Ja w tamtym roku też siałam po raz pierwszy i bladego pojęcia nie miałam. Kupiłam byle co w Lidlu, bo rzuciło mi się w oczy. Zwisające to one nie były. W tym roku byłam już wyszkolona i wiedziałam co biorę. Ale jaki będzie efekt końcowy to będzie wiadomo po sezonie. Może skończą kwitnąć w sierpniu, albo wyrosną w skrzynkach na barierkach jak drzewa. Kupiłam cztery różne odmiany by wiedzieć co jest dobre. To dopiero mój drugi rok doświadczeń. U Ciebie też będzie z roku na rok lepiej. Wcale nie są takie złe. Za miesiąc ich nie poznasz.
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja swoje podlewałam florovitem do roślin kwitnących a jak mi się skończył to florovitem do surfinii .Nawóz daję bardzo mało i nieregularnie .Bardzo dużo czasu spędzają na dworze . One tak w tym roku mi rośną .Myślę , że za rok posieję póżniej . Taki kolor chyba będą miały moje petunie .Ta na fotce jest trochę inna od pozostałych . Na drugiej fotce petunia pełna.
Obrazek Obrazek
x-o-a
---

Post »

Kropko. Piękna. Wygląda jak z aksamitu. Tak też widziałam gdy kupowałam nasiona, że te typu surfinia to tylko w tym kolorze.

Natalka. Ja tak myślę czy twoje petunie nie mają za mokro i czy jakaś zgorzel ci się nie czepiła. Mają jakieś takie brązowe te środki. Zrób dokładniej te zdjęcia.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na kwitnienie ma ogromny wpływ skład ziemi i nawożenie. Jeśli w glebie dominuje fosfor , kwiatki będą później , ale roślina mocno się ukorzeni i rozkrzewi. Jeśli potas to ze słabszej rośliny będą większe i szybciej :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
minia821
500p
500p
Od: 20 wrz 2010, o 13:48

Post »

Dołujecie mnie tymi zdjęciami pięknych sadzonek petunii ;:131
Moje nadal mikruski, takie jak koleżanki Natalii.
Pozdrawiam Kaśka
x-o-a
---

Post »

Zibi. Dziękuję za informację. Dobrze, że pojawiłeś się znowu. Moje miały ziemię wymieszaną z osmocote, niewiele. Radzisz podlewać teraz np. Florovitem do pelargonii 4-6-8? Korzeni mają na całe doniczki, pędów też niemało. Florivit do petunii ma 6-6-6. Czy ten do pelargonii i innych kwitn?cych będzie teraz lepszy?
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Nawet nie wiedziałam, że jest florowit do petuni :oops:
Muszę pojechać do marketu i chyba kupię.
Na razie rosną ładnie i mają już niektóre zalążki kwiatowe.
Do wystawienia jest jeszcze przeszło miesiąc.
x-o-a
---

Post »

Mariola. To do surfinii. Ale surfinia to odmiana petunii. Z tyłu piszą że do surfinii, petunii i petunii kaskadowej.
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Jolu ;:196 ;:196 ;:196
ania 25
50p
50p
Od: 21 sty 2015, o 00:07

Post »

Moje już wyniosłam pod balkon takie pomieszczenie z dworu. Już mam w doniczce i ostatnio w sobotę i niedzielę wynosiłam na słoneczko.
Jeszcze nie nawoziłam ale może zacznę od jutra.
you1
50p
50p
Od: 10 sty 2015, o 18:03

Post »

Natalio moje maja 2 miesiące i wyglądają jak twoje ale się nie martwię bo z dnia na dzień są coraz większe raz w tygodniu je zasilam :D
Kasia
Awatar użytkownika
natalia88q
50p
50p
Od: 30 mar 2015, o 16:01

Post »

You1 - dziękuje za pocieszenie ;:304 ja te moje też zasilam i nie moge sie doczekać aż sie pochwale kiedy zaczną kwitnąć ;:oj
Zapraszam do mojego miejsca na ziemi:))

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=85629" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”