Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko moje gały wyskoczyły z orbit :shock: Jaka Ty jesteś zdolna ;:215 Takie cuda wyprawiać ;:333
Tajemniczy jeździec na koniu siedzi ubrany w pelerynę,koń kopyto ma zadarte,uzda...no wszystko szczegółowo widać:)

Czytam o Twoich wątpliwościach co do lawendy,też mam obawy o moje,przycięłam w marcu,a teraz ubolewam,że takie suche ;:145 Za nisko przycięłam,znów posłużyłam się jakimś programem,w którym pokazano,że nisko tniemy,ale ja jak sie dorwałam to chciałam z drapaka zrobić zgrabną kulkę i teraz mam ;:222 Taka ze mnie ogrodniczka :oops:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko zacznę od tortu, niesamowita jesteś. ;:oj Kolorów masz moc w ogrodzie. Muszę wziąć z Ciebie przykład, bo u mnie teraz szaro. Pierwiosnki wcale nie chcą rosnąć, a Twoje obsypane kwiatami. ;:138 Też się wczoraj spiekłam na raka, a dziś poprawiłam. Jutro mam ważny wyjazd i pewnie tonę pudru nałożę.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki tort wypasiony,też mi taki zrób ;:oj
Tulipanów nazwa to The First :uszy
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, radosna Sabinko!
Twoje zdolności plastyczne są wielkie i zadziwiające. Szkoda tylko, że tworzysz z nietrwałego materiału i skutkiem tego Twoje dzieła nie mają szans przetrwania ;:174.
Nareszcie popracowałaś w ogrodzie w słoneczku, że aż Ci policzki przypiekło.
Niechby już tak zostało, ciepło i słonecznie, to roślin migiem się rozwiną.
Przydałby się tylko ciepły deszczyk... ;:224.

Pozdrawiam Zdolniachę ;:215 - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, prawdziwa zdolniacha sadzi, sieje, piecze i dekoruje. ;:138 Na dodatek potrafi marudzić, oj Sabinko same zalety ;:63
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Jak by mi ktoś zrobił takiego Nazgula to bym też postawiła na biurku pod kloszem. ;:oj
Dawno tyle się nie gapiłam na jedno zdjęcie. Dziecię również było zachwycone.
Miziałaś sasanki, wcale futrzak nie potrzebny :;230
Kupiłam czosnek i szukam dla niego odpowiedniego miejsca.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Też popracowałam w ogrodzie, dzieliłam kolejne dokładki do doniczek, niech nabierają mocy urzędowej rosnąc intensywnie. ;:215
Siedliska sprostała oczekiwaniom i to się jej chwali a ja jestem zadowolona. :tan
Dla eMa stu latek w dobrym zdrowiu. ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko nie wiem od czego zacząć swoje pochwały... Ale chyba od rękodzieła, czyli Nazgula ;:138 ;:180 za niezwykły talent.
A ogrodowo też ślicznie. Wiosna, mimo niedogodności pogodowych nie dała się i co dzień to coś nowego wychodzi z ziemi :)
Widziałam, że masz powojnik Jackmani. Dzisiaj właśnie kupiłam go w L. Chciałabym Cię podpytać jakie stanowisko mu naszykować? Dobre będzie przez cały dzień na słońcu?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,Twój kolorowy ogród powala,tyle pięknych sasanek ,ale jeździec na koniu,to artystyczna i misterna robota ,czapki z głów,a chcesz namiary na piwonie ,czy to już nie aktualne ,bo nie pamiętam czy Ci podawałam,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nie no Sabinko... tym razem kwiaty muszą mi wybaczyć... ;:180 Twój Nasgul... ;:oj Klękajcie narody! ;:180 ;:180 ;:180 Jesteś od dziś moim cukierniczym Guru. ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam serdecznie moich drogich Gości :wit
Korzystając z popsucia się pogody postanowiłam zaglądnąć do swojego wątku. Bardzo ciężko jest zmotywować się do siedzenia przed komputerem, kiedy za oknem praktycznie 20 stopni ciepła i pogoda prawie letnia. Jak na złość od wczorajszego popołudnia wieje chłodnym wiatrem, a deszcz przelotnie podlewał rośliny ;:108 Dzisiaj deszczu już nie ma ale wiatr pozostał. Urywa głowę i przygina rośliny do ziemi.
Dziękuję wszystkim za słowa uznania dla moich "cukierniczych objawień" :lol: Z perspektywy czasu żałuję, że nie szkoliłam się w tym kierunku, mogłabym robić to co lubię zarobkowo, a to chyba najlepsze co może człowieka spotkać ;:108
Aness, moja lawenda wypuszcza maleńkie odrosty z tych zdrewniałych łodyg :tan Jest nadzieja i dla twojej.
Sonia, jak tam twoja opalenizna? Weekend mieliśmy przepiękny więc znając życie wszystkie ogrodniczki dopiekły twarze.. szkoda, że na spodenki za szybko ;:224
Tulap, skarbnico wiedzy na temat tulipanów ;:196 Niestety, nie znam nazw swoich.. tak się zastanawiam i chyba żadnych nie pamiętam. Moja pamięć została zarezerwowana na róże, lilie i niektóre powojniki ;:131
Jagodo, co prawda deszczyk był, tyle że inaczej jak właśnie "deszczyk" nie można go nazwać. Padało łącznie może z 20 minut, a dzisiaj nawet śladu nie ma po tej wodzie. Wczoraj przenosiłam hiacynty, które dusiły się w objęciach lawendy i mogę powiedzieć tylko jedno: jest tak sucho, że jeszcze dzień-dwa i będę musiała biegać z konewką ;:222
Eliza, dziękuje ;:168 tylko wytłumacz mojemu eM, że marudzenie to pewnego rodzaju zaleta, przynajmniej nie ma niezręcznej ciszy ;:306
Nena, mój czosnek rośnie w półcieniu i już widzę mnóstwo wyrastających cebulek przybyszowych. W naturalnych warunkach rośnie na terenach wzdłuż rzeki, pod koronami drzew i krzaków.. więc chyba lubi półcień.
Stasiu, niech rosną te twoje doniczkowe, bo wiele osób już zaciera ręce.. Szczególnie ci niecierpliwi jak ja ;:65 ;:224
Dorotko, mój Jackmani siedzi w pełnym słońcu i nie zauważyłam żeby narzekał. Rośnie jak szalony i wczoraj mierzyłam, ma już 10 cm odrosty, a od ziemi wypuścił dwa dodatkowe pędy :tan Podobnie President i Multi Blue, jeden i drugi posadzone w słońcu od południa i ślicznie wystartowały dokładając nowe pędy od korzenia. Może chociaż fioletki mnie będą lubiły ;:224
Marto, sasanki to aktualnie moje wiosenne ulubienice.. a pomyśleć że jeszcze niedawno były mi całkowicie obojętne, a pierwsze sadzonki wzięłam od mamy żeby nie robić jej przykrości :oops: Namiary na dobre rośliny zawsze są aktualne. Kto wie co mi odbije..może wykroję gdzieś kolejną rabatę i niedługo zostaną tylko ścieżki do chodzenia ;:306
Aneczka, dzięki kochana ;:196 Chociaż w jednej dziedzinie będę mogła zostać "twoim guru", póki co ty jesteś nadal moim w sprawie powojnikowego szaleństwa ;:183

Bardzo proszę na danie główne.
Z cyklu szef kuchni poleca: sasankowe szaleństwo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na dokładkę: ostatnie podrygi krokusów.. gorąco im nie służy :roll:

Obrazek

Obrazek

na deser: słodziutka miodunka

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko ja dziś wyszłam do ogrodu, zrobiłam trzy zdjęcia i uciekłam, jest przenikliwie zimno, słońca mało. Opalenizna na sobotni wyjazd została mocno przypudrowana, bo wyglądałam jak piwonia. ;:306 Sasanki w słońcu przecudne, chyba mnie też dopadnie to szaleństwo, bo stwierdzam, że mam szary ogród do kwitnienia tulipanów. ;:174 Może zbierasz nasiona z nich. ;:180
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, zwykle nie zbieram nasion, same świetnie się rozsiewają.. niestety jedynie fioletowe, bo białe i czerwone potrzebują chyba większego zachodu niż wytrzepanie nasion do ziemi wokół rośliny matecznej :roll: Jeśli chcesz to chętnie dla ciebie pozbieram ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie fioletowych mam kilkanaście. Poproszę. ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

sweetdaisy pisze:Sasanka biała ;:167
Mi nie udało się do tej pory dostać białej i mam fioletowe, ale na białą nadal poluję ;:108
Z moim uwielbieniem białokwitnących muszę koniecznie ją mieć ;:65
Sabinko, z uśmiechem donoszę, że pod wpływem Twoich zdjęć zmotywowana na maxa, wczoraj upolowałam białą ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”