Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

:wit i jak tam, pokrowiec uszyty?
Będziesz miała co robić w sezonie , a jeśli chodzi o wilczka to uzbrój się w cierpliwość..., potem będzie już tylko lepiej :D bynajmniej tak było z moją
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś - tylko jak ;:152 , masz jakiś pomysł ?
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Soniu - mam nadzieję, że i pięknie i pożytecznie.... uż bym jakiś warzywnik zaczęła robic, ale, że glebogryzarką pracujemy od góry a warzywnik ma byc na samym dole to jeszcze muszę odczekac.... Chyba zacznę robic rozsady!

Małgolinko - uszyłam :) I dresy młodemu uszyłam i czapkę dla mamy (do kompletu - teraz i wnuki mają granatowe czapki i mąż i babcia :) ) i spodnie tacie podłożyłam - jednym słowem - urok opieki nad prawie zdrowym dzieckiem... Bo Leon cały w wysypce i jakiś syf mu na głowie wyrósł i muszę mu tę głowę smarowac miksem trzech maści więc między ludzi się nie nadaje.
A co do psa - pocieszaj mnie, pocieszaj.
Dresy Syna: Model zdecydowanie nie wygląda na chorego.
Obrazek

dewastator:
Obrazek

i skutki jej działań - w sumie to ona tylko tamtędy chodzi i czasem się kładzie, bo dobry punkt widokowy:
Obrazek
Już nie mówiąc o tym, że położyła się na hiacyntach - złamała WSZYSTKIE pączki - nie dałam rady tego sfotografowac.

Chalaputku - nie mam niestety - gdybym miała sama bym skorzystała - wizja 30 lat z kredytem nie jest przyjemna (no dobrze, jeszcze tylko 28 ;) )

Poczułam wiosnę w tym momencie:
Obrazek
PS - to składowisko kamieni wykopane z nowej działki - a jeszcze nie skończyliśmy ;) Gruzu było więcej - dziś poznałam jego historię - na tych działkach wychodzą z ziemi trzy lakie ledwo-ledwo cieknące strumyki - nasz gruz to dawna przepompownia, która zbierała wodę ze strumyków i tłoczyła ją do majątku - gdy do majątku doprowadzono "nową" wodę, to przepompownia przestała byc potrzebna - zburzono ją i ZAORANO - i ja się dziwię, że gruz na całej działce - przynajmniej już wiem skąd...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko,
czy to znaczy, że masz cieki wodne na działce? Jeżeli tak - mogłabyś w przyszłości zrobić oczko (może nawet sporych rozmiarów) zasilane tą wodą.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

zdolna dziewczynka z Ciebie i spodnie i czapki... :D
model faktycznie nie wygląda na chorego :D
dewastator uroczy :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nie wierzę, takie dresy sama uszyłaś ;:oj ? No wyglądają jak kupne. Szacun ;:180 . Rozkręciłaś się z tym szyciem. Gruzu sporo wyłowiłaś. Tych hiacyntów szczerze współczuję. U mnie jeden tulipan albo dwa też zniszczone i wściekłam się, a Tobie tyle hiacyntów nie zakwitnie. No cóż, takie są minusy posiadania psa.
athshe
500p
500p

Post »

Madziu - i na poprzedniej działce i na tej nowej są w skarpie takie miejsca, które są cały czas wilgotne - ale tylko wilgotne. Na kolejnej działce sąsiad ma "strumyk" choc to za duże słowo - woda w nim jest tylko mokrą wiosną - nie wiem, jak oni stąd tę wodę brali...

Małgolinko - no uroczy, uroczy - bardzo dobry wpływ na niego ma to, że moi rodzice prawie codziennie rano biorą go na ponad godzinę na kije - wybiega się z ich psem i potem kilka godzin śpi (więc krócej niszczy ;) )

Madziu - no niestety, w ubiegłym roku tez płakałam nad każdym kwiatkiem, teraz już swoje wypłakałam i wystarczy - zamówiłam dziś siatkę leśną i oddzielimy przód domu - psiak będzie miał zakaz wstępu (tylko nie wiem, jak ten mój D chce to zrobic - ja to sobie wyobrażam w ten sposób, że za dom to da się wejśc tylko tarasem... I nie wiem, jak rodzice wtedy będę Rozę zabierali na spacer... ale wszystko jest do opracowania ;)

zdjęcia z dzisiaj - cały dzień kropi, wyszliśmy tylko na troszkę.

Robiłam w tamtym roku zmiany na górce - były cebule, jest skalniak - myślałam, że wysprzątałam cebule dokładnie...
Obrazek

zdjęłam kamień - może coś z tego będzie ;)

No i coraz bardziej wiosna w ogródku :) Zdjęc więcej później, bo komputer mi koszmarnie zamula.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
fafinka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 mar 2015, o 17:10

Post »

najpierw się witam i teraz idę czytać Twój wątek ogrodowy bo wyśmienicie się zapowiada :wink:
Chcąc żyć pełnią życia, musisz stać na straży swojego ogrodu i wpuszczać do środka tylko dobre informacje. Nie można sobie pozwolić na luksus negatywnych myśli ? nawet na jedna złą myśl.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Agnieszka,
może Ty masz tam tzw. zdroje.
Można spróbować wykopać szeroki dołek o głębokości około 0,5 m. w jednym z tych wilgotnych miejsc.
Jeżeli będzie zbierać się woda - choć trochę, to znaczy, że masz źródła - na czymś takim można zrobić ujęcie.
Z pozdrowieniami, Magda
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piesio szaleje. ;:oj Zdolniacha z Ciebie, ;:138 młody jak profesjonalny model. Nie wytrzymałam i posiałam jarzynki. ;:65
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Cebulek nigdy nie uprzątniesz.
Od 4 lat myślę,że za każdym razem mam wszystkie przebiśniegi wybrane,co roku kwitną ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

To fajna niespodzianka, zwłaszcza że młoda Ci wygoliła to co nie trzeba :). Ciekawe jaki plan opracujesz z tą siatką. No ale masz racje, to duży pies, sporo może zniszczyć.
athshe
500p
500p

Post »

Na razie nie dzieje się na działce nic mądergo - zła jestem, bo chłop stawia płot po swojemu - przestawia siatkę z boku do przodu - czyli pies i dzieci będą miały dostęp do całego terenu, a ja nie będę miała gdzie siac i sadzic.... smutno mi. Idę popracowac.
athshe
500p
500p

Post »

No i zrobione... działkę mamy w tej chwili kwadratową, plus minus 50x50m, wcześniej było 25x50. Wygrodziłam sobie na warzywnik prawie połowę nowej części - mam kawałek od drogi - czyli na dole, tam gdzie lepsza ziemia (i tony perzu), więc szerokośc 25m, długośc 20m - wiem, powinnam podac odwrotnie ale tak jakoś wyszło ;)
Wejście do warzywnika ze starej części, mam nadzieję, że pies nie opanuje tego, że jak się postara, to da radę wejśc. W teren warzywnika weszła jedna skarpa - obsadzę ją wszystkimi dziwnymi płożącymi roślinami, które muszę poprzesadzac, bo nie sprawdzają się na starych miejscach - będzie około 10 iglaków płożących malutkich no i irgi - ile uda mi się wyciągnąc z trawy z biowłókniny...

Myślę teraz od czego zacząc - teoretycznie miała tam pracowac glebogryzarka, miało byc szybko i pięknie, ale gdy zobaczyłam, że tam sam perz i mniszek to aż się boję i będę chyba walczyc widłami - ale to zapewne oznacza, że nie będzie warzywnika w tym roku... ale marzę choc o tym żeby przenieśc truskawki - może będzie trochę owoców, gdy będą miały lepsze warunki. To samo z malinami - chcę przenieśc te, które ledwie wegetują na skarpie. No i przygotowac miejsce pod drzewka - na pewno będą tam co najmniej dwie jabłonki i to co mam na górce chcemy przesadzic jesienią - są 2 wiśnie, 2 czereśnie, gruszka i brzoskwinia - o ile ta ostatnia przeżyje.

Postaram się jutro wrzucic jakieś zdjęcia.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Agnieszko,
nie stresuj się i...zacznij od początku :wink:
Z pozdrowieniami, Magda