Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część IV)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część IV)

Post »

Wspaniałe wysiewy, wygląda zupełnie jak u mnie :wit Prowizoryczny blat przy oknie :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej. Trzymam kciuki za znalezienie satysfakcjonującej Cię pracy. ;:215 Mam nadzieję, że póki co, piękna Twoja wiosenka będzie skutecznie poprawiać Ci humor. ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA jak tam wysiewy, siewki nie wypadają - bo u mnie różnie, papryka mi się nie podoba ;:108

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ilonko sporo nasionek wysiałaś,ja też coś mam posiane,ale w tym roku słabo mi wschodzą.Lobelię drugi raz wysiałam i czekam.
Z 6 nasion kobei rosną 2,dobre i to.
Dobrze,że wiosna idzie,będziesz miała czas na swój piękny ogród,trzymam kciuki za znalezienie pracy ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Rormalnie jak zobaczyłam te Twoje wysiewy to ... :shock:
ale i tak najbardziej Ci życzę aby pozytywnie spełniło się to czym tak się stresujesz ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, pierwsze słyszę ;:oj (co, gdzie, jak?) ;:65 czytałam gdzieś (kurcze nie pamiętam u kogo), że dziewczyna poda ciekawy sposób ukorzeniania róż wiosną, być może chodziło właśnie o to, jeśli masz link będę wdzięczna albo też napisz od siebie kilka słów

Anuleczko, w zasadzie zawsze opisywałam, ale nie aż tak dokładnie, tym razem poświęciłam troszkę więcej czasu, bo z doświadczenia wiem, że potem będzie o wiele łatwiej je pikować wiedząc co się pikuje ;:108, na pewno Ci się uda ;:108, czasami zdarza się, że coś nie wzejdzie, ale nie należy się zniechęcać, ja w zeszłym sezonie trzy razy podchodziłam i siałam kobeę, gdyż dwa razy mi nie wzeszło nic za trzecim się udało, w tym ją sobie odpuściłam, bo stwierdziłam, że nie jest tak ładna jakby się wydawało, ale to rzecz gustu

Jolka, u mnie pudełeczka i sterty różnorodnych doniczek dopiero się pojawią jak będzie trzeba to towarzystwo porozdzielać, oj ja też mam nadzieję, na ciepły weekend, ponoć już teraz ma być już tylko cieplej i cieplej

Ewuniu, dziękuje kochana ;:196, w końcu się zmobilizowałam, wysiałam już chyba wszystko, chociaż jak coś mi przypadkiem wpadnie jeszcze w łapki to kto wie

Ewka, faktycznie troszkę tego wszystkiego jest, bardzo kocham kwiaty i gdybym tylko mogła wsadziłabym ich jeszcze więcej, ale miejsca już brak, a i tak wciąż coś upycham, ja co roku nie mogę się doczekać ich kwitnienia ;:108, uwielbiam kiedy już wychodzą, tak jak teraz, bo wiem, że to już tuż tuż, gorzej jesienią, kiedy ma się świadomość ile trzeba jeszcze czekać, na szczęście kalendarzowa wiosna za 4 dni :tan

Miłeczko, tak wysiałam już pomidory i paprykę oraz wszystkie kwiatuchy, eksperymentalnie nawet dynię :;230, w zeszłym sezonie sprawdził mi się ten eksperyment, w maju na kompostownik sadziłam już ładne jej sadzonki, może teraz też się uda, nie byłabym sobą gdybym czegoś nowego nie spróbowała, no i posiałam też mak fioletowy, który po dwóch dniach już się pokazał, w razie niepowodzenia mam jeszcze nasionka, które pójdą wprost do gruntu, ale muszę jeszcze sprawdzić czy nie pokaże się czasami ten siany jesienią

Szamanko, myślałam już o tym, ale to tylko papier, a u nas w kwiaciarniach są takie cudeńka z prawdziwej wikliny malowanej na biało i nawet nie aż takie drogie, że gdybym sama miała wybierać to wolałabym jednak wiklinę, poza tym to jest dosyć czasochłonne dla siebie, na prezent lub żeby dorobić i owszem, ale jako stały dochód jakoś tego nie widzę niestety ;:185

Beatko, dziękuję serdecznie za tyle pięknych słów, jakoś raźniej zrobiło mi się na duszy ;:196, może rajem to on nie jest, ale przebywając w nim tak właśnie się czuję

Krysiu, tak wianuszek wiłam sama ;:108, zrobiłam kilka i to różnych, ale fotek nie cykłam ;:223, co wysiałam, a to dobre pytanie ;:306 powiem tak wszystko co wleciało mi w łapki, to znaczy to co miałam w domu nic nie kupowałam, pomidorki i złocień miruna dostałam od Ewci, paprykę, turki i dynię od Miłeczki reszta zebrana, wszystko mam w salonie na prowizorycznej dostawce

Justynko, wpadłabym zobaczyć Twoje wysiewy i w ogóle tylko, że nie mogę namierzyć Twojego wątku, zadyma to dopiero będzie przy pikowaniu ;:306

Paweł, dzięki, z tą pracą w dzisiejszych czasach to masakra, co prawda ogłoszeń jest mnóstwo, ale szlag mnie trafia, bo większość przez agencje, które na człowieku żerują, tam to najlepiej żebyś robił na trzy zmiany i to za darmo ;:134, wiesz jak człowiek jest młodszy to ma i większy zapał i sił więcej, prawdę mówiąc to już mi się nie chce ani dojeżdżać tak daleko ani mieć taką odpowiedzialność, gdyby nie wyższa potrzeba mogłabym już siedzieć w domku i zajmować się swoim rajem (ogrodem), więc szukam czegoś bliżej zamieszkania czegoś, co da mi może mniej pieniędzy, ale i większą satysfakcję a przede wszystkim nie wykończy nerwowo tak jak poprzednia praca. A u Ciebie to już pewne, że tak piszesz, może jeszcze coś się zmieni ?

Ślimaczku, mam taka nadzieję ;:224

Iwonko, pomimo wszystko w serduszku też wiosna gra :heja

Bogusiu, znam to, bo mi co roku coś spędza sen z powiek, jak już człowiek coś sobie obmyśli to nie ma zlituj, planów co nie miara tylko czasu i pieniędzy brak, ale małymi kroczkami do przodu i damy radę

Aniu, ja mam tak co roku, to znaczy co roku mówię, że sieję mniej i co roku dostawka

Aneczko, dziękuję ;:196

Krysiu, póki co wszystko jest okey, nawet dynie mi wzeszły, na inne jeszcze czekam jak się nie pokażą to będzie dosiewka

Aniu, pamiętam, że w zeszłym roku też dwa razy ją siałam, a potem okazało się, że na działce jest jej pełno z poprzedniego roku, sama mi się wysiała, więc w tym roku nie siałam w ogóle najwyżej w tym sezonie nie będę jej miała, lubię chociażby małe zmiany więc jak nie ona to co innego, z tym czasem to tak średnio, bo coś mi się "kreuje", ale napiszę jak już będzie to pewne

Iwonko, dziękuję kochana ;:196 , może za kilka dni przestanę się stresować, ale ciii, napiszę jak już będę pewna na 100%

troszkę bieżącej wiosenki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pojawiły się posadzone jesienią na całej długości tulipanki, mam nadzieję, że moje psiaki ich nie stratują i doczekam się ich kwitnienia
Obrazek

a to moja (no właśnie skleroza nie boli, na pewno sobie przypomnę, ale póki co uciekło ;:223) po zimie
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKO Akuba ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak ;:196 a mi cały czas chodziła po głowie akebia, którą mam przy tarasie, wiedziałam, że na a ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ilonko jak te tulipanki zakwitną to będzie ślicznie.Ciekawe jakie kolory posadziłaś?
Trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko, tak trzymaj, a wszystko się ułoży, wiosenka śliczna ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O, ja się wciąż nad Akubą zastanawiam, ale boje się że mi zmarznie. Ilonko, czy Ty twoją masz już długo? Czy okrywasz ją jakoś specjalnie?
Napisz proszę parę słów o niej, może mnie zmotywujesz do zakupu ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Chyba pokocham krokusy. Te kępy wyglądają u Ciebie rewelacyjnie. Ja posadziłam tylko kilka sztuk i już żałuję że nie mam więcej. Dają tyle radości, zwłaszcza jak wiosna się tak powoli rozwija. Już za chwile będzie można normalnie pomarudzić na wahania wiosny. Jeszcze tylko chwilka.
Sporo tulipanków będziemy u Ciebie podziwiać :).
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Piękna wiosna u Ciebie :) z pewnością wrócę by podziwiać kwitnienie tych wszystkich tulipanów... już się nie mogę doczekać :tan
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko akuba ,ale widzę że już podpowiedz była :D , wwiedziałam kiedy przyjść do Ciebie z wizytą, rabatki już ślicznie ukwiecone, radują ogromnie i dają zapał do wiosennych prac. :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ;:196 co do tulipanków, to sama musiałam się zastanowić ;:306 wydaje mi się, że jeden rząd na całej długości będą białe, a drugi rząd przed białymi podzielony jest w połowie na różowe i fioletowe, ale głowy nie daję, fajnie by było gdyby wszystkie kwitły razem lecz z tego co kojarzę białe kwitną nieco prędzej, za jakiś czas się okaże. Z dnia na dzień są coraz wyższe, teraz widać je już dużo lepiej
Obrazek

Iwonko, mam taką nadzieję, ale wciąż czekam, wiosenka :heja jak ja kocham tę porę roku

Zuziu, moja Akuba zimowała już u mnie drugi rok, fakt faktem, że ani ta ani poprzednia zima srogie nie były, tak okrywam ją białą agrowłókniną ;:108 a pod nóżki rzucam troszkę kory, zanim jednak ją posadziłam szukałam specjalnie dla niej zacisznego miejsca i myślę, że ono jej bardzo odpowiada

Madziu, krokusy dość ładnie się rozmnażają, te które pokazałam rosły w innym miejscu, ale potem postanowiłam posadzić tam róże, więc je przesadziłam, no i w tym roku mam tu i pomiędzy różami ;:306, ale w zeszłym sezonie tylu ich nie miałam więc oczywiście jesienią posadziłam następne na innej różanej rabacie
Obrazek

Nastia, dziękuje serdecznie i oczywiście zapraszam częściej

Marzenko, witaj kochana a już myślałam, że o mnie zapomniałaś, bardzo się cieszę, że znów jesteś :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”