Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Też chcę kupić mały kawałek działki koło siebie, ale myślę, że trzeba spokojnie do tego podchodzić. Gratuluję zakupu maszyny, jak lubisz szycie, to świetny sposób na ciekawy ubiór i oszczędność na szyciach u krawcowej. Mam maszynę do szycia i niestety stoi najczęściej nieużywana. Potrafię tylko coś zszyć po prostej, zwęzić, skrócić. ;:174 Myślę, że do szycia trzeba mieć talent, poparty wiedzą. W przeciwnym wypadku maszyna, to jeszcze jeden mało użyteczny sprzęt, jak u mnie. ;:222
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko fajnie że już się wszystko wyjaśnia w sprawie działki. Ale tyle czekać to podziwiam Was. Ja to bym szału dostała.
Ciekawego zakupu dokonałaś. :) Maszyna przydatna jest. Czekam na relacje z pierwszej próby szycia. :)
Aguś a jak piesek?
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

No dobrze... wracam, wracam i odpowiadam grzecznie.
Z działką się udało - choc mój mąż twierdzi, że jeszcze mam się nie cieszyc, on się ucieszy dopiero jak będzie miał w ręce podpisany akt. Ale póki co dogadaliśmy się i teraz czekamy aż sprzedający umówią notariusza (bo w ramach kompromisu oni robią opłaty). A potem to już działanie :):) Koparka, szaleństwo :):)

Normalnie mnie policzki bolą od uśmiechu na samą myśl. I znowu spłukani będziemy dokumentnie - bo prace ziemne, płot, a jeszcze wykończenie piwnicy zaczynamy w tym miesiącu. Oj, będzie biedny rok :) Ale nic to - jak nie my, to kto??

A w ogródku - przebiśniegi. Ale jakieś niskie - chyba od tego deptania przez psa:
Obrazek

fotosik nie współpracuje - więcej zdjęc nie będzie.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super ;:138 . Gratuluje. Cieszę się, że udało Ci się dogadać i będziesz miała więcej swojego wymarzonego miejsca. Zdradź, jakie masz plany na nasadzenia. Bo na pewno coś już po cichu kombinujesz. Dużo pracy Was czeka ale potem jaka będzie satysfakcja ;:333 .
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Agnieszko,
przyłączam się do wstępnych gratulacji i trzymam kciuki za pomyślne sfinalizowanie transakcji.
A przebiśniegi i u mnie niskie, choć żadne zwierzę ich nie zadeptuje - dopiero wyłażą, podrosną kiedy zrobi się cieplej.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No i super ;:138
Tylko wiesz, się nas radź czy pytaj, co z czego można zrobić, mam futurystyczne pomysły ;:224
athshe
500p
500p

Post »

Mateuszu - już się boję ;)

Madziu i Madziu ;) Hmm.... też się cieszę, ale z racji siedzenia w domu z chorym Leonem, to jakoś poziom entuzjazmu mi opada - a poza tym ta maszyna do szycia.... na razie tym żyję.

A na działce - po pierwsze koparka - chcę wyrównac teren mniej więcej tak jak mamy na tej części działki. mam też nadzieję, że uda mi się przekonac męża, żeby tyłaktualnej działki też wyrównac - zrobic strome skosy przy płotach, a potem płaski plac - nawet jeśli wiązało się to będzie z przesadzaniem drzewek - jest ich tylko 7, z czego dwa ledie zipią, więc nawet jakby się nie przyjęły, to mała strata. Ale wiem, że póki jest tak jak teraz to to się mija z celem - na tej glinie gdy jest mokro nie da się bezpiecznie schodzic - ja już mam wprawę i potrafię zjechac z 2-3 metry bez upadku, ale dzieciaki często lądują na tyłkach.... A gdy będzie płasko to można im tam urządzic plac zabaw, albo zrobic jakiś teren rekreacyjny... Mam nadzieję, że go urobię. Mam wsparcie kilku osób w tym temacie, więc może wspólnymi siłami. Darek jest zdania, że tam nie ma sensu wybierac ziemi, że raczej trzeba nawieźc żeby wyrównac - niby ma facet rację - ale nawieźc by tak podnieśc to ogromne koszta, a poza tym będzie jeszcze wyżej... Idę zrobic zdjęcie by wam zobrazowac o co mi chodzi.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
athshe
500p
500p

Post »

Zdjęc nie zrobiłam, ale jeszcze kilka z mojego marudzenia
Najpierw dziwak na parapecie - hiacynt, kwitł dwoma kwiatami, teraz dwa kolejne przebijają się w ten sposób:
Obrazek

Garażowce mnie wykańczają - sama nie wiem, co z nimi zrobic - mrozu nie ma, więc od dwóch dni znów stoją na dworze, ale słabo to widzę... mam nadzieję, że przeżyją tę wiosnę i jesienią będą się już nadawały do wsadzenia.
Obrazek

Nie mam siły czekac na wklejanie zdjęc - lbo to fotosik, albo mój komputer znowu ma kryzys.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś gratuluje ;:196 to kiedy pijemy szampana?
Synkowi zdrówka a tobie wytrwałości :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aga, całuski dla chorego Leosia. Taka poaskudna pora roku. Fajnie, że masz nowe plany. Bo o to właśnie chodzi, żeby planować i działać. Ja niby całą zimę coś tam planowałam, ale już teraz się pogubiłam w moich planach. Czuję , że zbliza się chaos ;:oj A do tego przyjęcie komunijne za pasem, problemy cateringowe ;:223 , i takie różne rozmaitości dnia codziennego. Ferie za pasem, Zuza jedzie na zimowisko, jakoś to chyba planowo ogarnę i do dzieła. Damy radę ;:333
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aguś no moje gratulacje SUUUUUPER się spełnia marzenia :tan , pomalutku i dacie radę , zdrówka synkowi i wytrwałości Tobie ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Agnieszko gratuluję ;:138 Cieszę się że udało się dogadać z właścicielami.
Nowy sezon, nowe perspektywy. A działka przyda się. Trochę pracy i wysiłku trzeba będzie włożyć ale później jak będzie miło i przyjemnie.
Pozdrawiam :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
athshe
500p
500p

Post »

Działka kupiona w poniedziałek :)

A ja nie wiem nawet, czy mam siłę o niej myślec, pisac, planowac - ten potwór - psinka moja kochana - niszczy wszystko. Jestem już tak załamana, że gdy dziś po pracy doniczki z moimi małymi drzewkami na pniu były kilkanaście metrów dalej, niż rano, za to drewka nadal przed garażem, to nawet nie miałam siły się złościc. W tej chwili nie mam do tego wszystkiego serca - depresja ogrodowa normalnie. Ale ogarniemy to jakoś - pies nie będzie ani w kojcu, ani na uwięzi, więc musimy spróbowac tworzyc kompromis - ogród dzielę - kwiaty rosną w kojcach - na razie jest jeden, kupuję siatkę i będę sobie tworzyc zielone wyspy... a tak serio - nie wiem, nie mam serca, siły, pomysłu - załamaa jestem, a ile roślin już straciłam, to boję się liczyc - dopiero wiosną okaże się, co przeżyło - ale np 6 maleńkich tui hoseri (tych po kilka cm) mam w tej chwili na parapecie w sypialni - pozbierałam w ogrodzie...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aga a Ty przez przypadek po sąsiedzku ze mną nie mieszkasz , widzę jak prześliczne , wielkie psisko demoluje działkę moich sąsiadów , to młody owczarek , i on na cały dzień zostaje sam , tam już nie ma ani jednego krzaczka , tak się psisko nudzi i wyciąga co się da , ostatnio widziałam jak z drewutni wynosił po kolei polana drewna kominkowego i rozrzucał na całej działce . Wzdłuż płotu z trzech stron przy siatce zasadzone były jesienią tuje , ostał się w ziemi badyl z jednej a psisko ;:170 udaje że nie ono :;230 . Wycieraczka już dawno w strzępach , a niech jaki roznosiciel gazetę reklamową przyniesie - no nie ma szans poczytać bo pies czyta pierwszy :;230 . Moim zdaniem się nudzi to szuka zajęcia , nie ma się czym zająć to szkudzi :? Wytrwałości w wychowaniu ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Agnieszko,
zakupu gratuluję ;:138

A propos psa: kiedyś miałam jednego przybłędę, który się przyplątał.
Dawno to było, psisko było fajne, ale dość stare i schorowane, więc nie żyło długo.
Jednak przez ten krótki czas skutecznie wyleczyłam się z chęci posiadania psa.
Co prawda zniszczeń ogrodowych nie miałam, bo tym się pies nie przejmował (na szczęście).
Jednak miał brzydki zwyczaj uciekania (w tamtym czasie płotu nie miałam).
Bez przerwy gdzieś łaził, trzeba było go sprowadzać z powrotem.
W końcu wylądował na łańcuchu, bo innego wyjścia nie było.
Poza tym był całkiem OK, miał kilka dziwnych zwyczajów, z czego najdziwniejsze było to, że wynosił (w pysku) kocięta do swojej budy i udawał, że jest kocicą.
A tak na prawdę był to samiec, z wyglądu przypominał sznaucera olbrzymiego.
Koniec końców psa nie mam i już nie będę miała.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”