Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Cristata cudna, moja posadzona ubiegłej wiosny - mam nadzieję, że też będzie taka piękna ;:173
U mnie ślimaki wpieprz...ją młode chryzantemki :twisted:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,u mnie do tej pory nie było ślimaków,ale w tamtym roku ,przez częste opady przyszły sobie do mnie ,a mój mąż z wnukiem codziennie z pudełkiem ślimaków wracali do domu ,a ja je do pieca i pożytek zaraz był,bo w domu ciepło ;:306 i,zdrowy popiół do ogrodu się robił ponieważ ja zawsze palę w piecu drzewem to do rozgrzanego pieca szły od razu na szczapy,bo chemii na ślimaki tez nie chcę stosować ,więc wolimy zbierać,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja przeciw ślimakom rozkładam szyszki wokół roślin. Działa!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wanda7 pisze:Ja przeciw ślimakom rozkładam szyszki wokół roślin. Działa!
muszę też spróbować ;:136
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam wszystkich miłych i zwariowanych gości (czasami jedno nie wyklucza drugiego :lol: ):wit Dzisiaj Matka Natura zafundowała nam wiosenny prysznic. Póki co, wiadomo, zimny i nieprzyjemny, ale to wszystko w ramach pobudki po śnie zimowym ;:224 Zeszło tak na temat ślimakowy i ani myślę z niego wypełzać. Jak człowiek z siebie wyrzuci wszystko co mu leży na sercu, ponarzeka na te oślizgłe gadziny to może będzie lżej. Tym bardziej że przy takiej pogodzie lada moment zobaczymy pierwsze okazy. Takie biedne, malutkie, niedożywione i na dokładkę bezdomne :;230 Aczkolwiek pomysł z szyszkami godny uwagi ;:108
Cały czas jestem na bieżąco z prognozami pogody, bo mam zamiar odsłaniać róże ;:224 Nie będę ruszała kopców, ale wydaje mi się, że szoku temperaturowego już nie będzie a włóknina może im bardziej zaszkodzić niż pomóc. Jak myślicie?? Początkowo w telewizji zapowiadali na piątek śnieg i mróz nawet do -10, a na necie znalazłam prognozę: Piątek +8 , bez opadów, przebijające się słońce. Kolejny dowód na to, że telewizja kłamie ;:173

W przerwie między deszczami pstryknęłam kilka wiosennych zapowiedzi:

Tulipków już wszędzie pełno, a te botaniczne wyraźnie odcinają się na tle innych

Obrazek

Orlik z ubiegłorocznych wysiewów. Mam nadzieję, że w tym roku wreszcie zakwitnie ;:224

Obrazek

Przebiśniegi..dlaczego mam tylko jedną kępkę ;:223

Obrazek

Krokusy, już za kilka dni..

Obrazek

Dowód na to, że nie wszystkie ptaki są mile widziane. Kolejny rok Sroki robią zamieszanie. Niszczą pąki krokusów..chyba z czystej złośliwości :evil:

Obrazek

Oraz na spokojną noc i pachnące sny, wspomnienie kolejnej piękności godnej polecenia. Chociaż trzeba się sporo nachylić aby dostrzec to piękno. Jubilee Celebration, bo o niej mowa to angielska piękność o urzekającym zapachu i finezyjnym kolorze ;:224 Całkiem zdrowa, dopiero końcówką września złapała delikatnie plamistość, kwitnie praktycznie przez cały sezon. Jedyny minus to te jej wstydliwe główki ;:14

Obrazek

Początkowo nic nie wskazywało na opadanie kwiatu. Myślę sobie "moja jest chyba w porządku" :heja

Obrazek

Zdjęcia wychodziły jak marzenie i aż się czasem dziwiłam, że to moje ;:183

Obrazek

A później się zaczęło..smutek, żal..

Obrazek

..nostalgia, zaduma..

Obrazek

Podniesienie na fotkę..

Obrazek

I znowu, czysta dekadencja :roll:

Obrazek

próbowałam ratować jej urodę podwiązywaniem do kratki..odrobinę pomogło..

Obrazek

młode kwiaty zaczęły prezentować się przyzwoicie, ale gdy tylko nabierały masy..

Obrazek

ZWIS ;:306 No ten typ tak ma. Mam tylko nadzieję, że w tym roku jej pędy nieco się wzmocnią i roztoczy swój blask na okolicę, bo naprawdę widziałam jej możliwości, chociażby w ogrodzie u Ewci/Gloriadei... Cudna róża ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

nifredil pisze: Jubilee Celebration

Obrazek
Sabinko to zdjęcie jest jak żywcem zściągnięte z najlepszego różanego katalogu! ;:224 ;:180 Cudne!
Oj jakże kusisz Jubilee Celebration, oj kusisz... ;:224 I jakoś nawet zwieszone główki mnie nie smucą. Jak spotkam ją w realu to na pewno ją do siebie zaproszę. ;:131

Wszyscy już pokazują wiosenkę. ;:oj Ależ mnie korci zobaczyć co tam na mojej działeczce się dzieje. ;:65 Czy wiele mogło się zmienić od niedzieli? W piątek pojadę. ;:65
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Zgadzam się z Anką w 100%
Zdjęcie spokojnie mogłabyś sprzedać ;:333 Wyszło super :!:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wracając do tematu ślimaków..u mnie tej zarazy bardzo mało, ale to chyba tylko dlatego, że mieliśmy przez całe lato głównie suszę...
;:oj Twoje tulipany już całkiem duże. I kto tutaj jest z chłodniejszego rejonu? Moje ledwie wylazły z ziemi i to dopiero dzisiaj rano zauważyłam dosłownie kilka, a posadziłam kilkadziesiąt. Mam nadzieję, że nornice nie pożarły cebulek, bo chyba bym się :cry:

Sabinko moja Jubilee C ma podobnie. Ja spróbuję ją tylko kosmetycznie przyciąć. Angielki potrzebują ze trzy sezony, aby wzmocnić pędy. Tak radziła Alicja, żeby nie ciąć ich mocno, tylko delikatnie. W zeszłym roku tak właśnie cięłam Abrahama Darby i mimo bardzo ciężkich kwiatów, wyglądała o niebo lepiej. Pędy były znacznie mocniejsze i kwiaty lepiej się utrzymywały. Tegoroczne cięcie mam praktycznie z głowy...Futro załatwiło sprawę :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jubilee Celebration to róża do zakupu której przymierzam się od kilku lat :lol: . Wstrzymuje mnie to, że podobno chorująca bez chemii :roll: Szkoda, bo taka piękna ;:167
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie,ja też chcę deszcz ;:145
A u mnie aż jeden krokus w pąku :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit Nareszcie znalazłam czas na napisanie kilku słów. EM zaprzągł mnie do niewolniczej pracy przy wrzucaniu produktów do sklepu internetowego.. Początkowo wyglądało to jak typowa łatwa fucha/bułka z masłem/kaszka z mleczkiem (odpowiednie zakreślić), dopiero przy bliższym poznaniu okazało się, ze zrobić wszelkie opisy, stworzyć katalogi i poobrabiać zdjęcia to iście wyzwanie, które dosłownie pożera czas ;:223 chciałam pomóc to mam za swoje ;:224 Tak więc chwilę coś tam pcham do przodu, chwilkę na forum i dobrze, że obiad "gotuje się sam" ;:306

Zuza, Aneczka, sama byłam w szoku, że czasem takie cudeńko wychodzi po prostu pstrykając fotki ;:173 Aniu, pytasz, czy od niedzieli mogło się wiele zmienić? Pewnie! U mnie w ciągu kilku dni krokusy pokazały już kolorki, a u ciebie pewnie jeszcze cieplej ;:108
Dorotko, u mnie może szybciej wszystko wyszło, ale dojdzie do pewnego momentu, że temperatury przystopują, a wtedy wasze ogrody robią takie wielkie BAAM! i nagle macie krokusy, sasanki, tulipki, a u mnie nadal pąki ;:306
Mówisz, że około trzy sezony trzeba czekać na wzmocnienie pędów ;:224 Cóż, dla niektórych warto czekać ;:108 Ciąć będę również jedynie kosmetycznie.. niestety Futra nie mam do pomocy ;:131 ;:224
Moniko, że niby JC choruje?? :shock: U mnie miała się całkiem zdrowo aż do dojrzałej jesieni ;:108 Jedyny oprysk, który na niej wykonałam to przeciw mszycom, bo miałam z nimi nie lada kłopot w całym ogrodzie. Innej chemii ta konkretna róża nie widziała ;:108 Może zależy od sezonu. Moją mam dopiero rok ;:173
Tulap, ja to wolałabym już słoneczko. Pogoda iście jesienna i w dodatku mgła jak w Anglii :roll:

Przeglądałam wczoraj zdjęcia lilii i muszę przyznać, że dopiero na fotkach, przyglądając się każdej z osobna można docenić ich prawdziwy urok. proszę bardzo, oto deser :;230 i nawet znalazłam nazwy.. chwała mi :;230

Lilia OP Agostini

Obrazek

Lilia OP Aventino

Obrazek

Lilia OP Birillo

Obrazek

Lilia OT Chill Out ( w tle Agostini)

Obrazek

Ciemniejsza Lilia OP Dalian i jaśniejsza Lilia OP Baywatch

Obrazek

Lilia OT Deep Impact

Obrazek

Lilia OP Empoli

Obrazek

Lilia OP Flavia

Obrazek

Pokazywana już wcześniej Lilia OP Garden Affaire

Obrazek

Lilia trąbkowa Golden Splendour

Obrazek

Lilia OP Lavon

Obrazek

lilia nn, wiem, że nie jest pachnąca, ale wstawiłam, bo uwielbiam to połączenie ;:224

Obrazek

kupiona jako nn, ale wygląda mi na Prescott :?

Obrazek

kolejna nn

Obrazek

Lilia OP MIster Cas

Obrazek

Lilia OP Prescott

Obrazek

Lilia trąbkowa Queen of Africa

Obrazek

Obrazek

Lilia OP Red Dutch

Obrazek

Lilia OP Saltarello

Obrazek

Lilia OP Solange

Obrazek

Aneczka, znalazłam pierwszą fazę kwitnienia mojej marnej Lilii OT The Edge

Obrazek

Pokazywane już Lilia OT Tigerwoods

Obrazek

oraz Lilie Trąbkowe Triumphator i White Triumphator

Obrazek

Miłego oglądania..
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze mi nimi truj ;:14 Jesień blisko ;:306
A robicie własny sklep internetowy?
A co będziecie sprzedawać?
;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz, branża reklamowa: gadżety reklamowe, systemy wystawiennicze, poligrafia.. niestety to nie roślinki ;:224 A już mówiłam mojemu, że chętnie poprowadziłbym sklep z roślinami.. Ileż nowości i cudeniek przechodziłoby przez moje ręce.. i rabaty :;230
Witaj Danusiu :wit dziękuję za dobre słowo i zapraszam częściej ;:168 ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poligrafia....
Wiesz,jak przeczytałem :;230
No,zrób z roślinkami,też rabaty lubię ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Głodnemu chleb na myśli.. ;:224 ;:306 Powiem ci, że jest tyle fajnych sklepów z roślinami, że ciężko z nimi konkurować. Jedynym wyjściem musiałaby być produkcja określonych gatunków, a jak wiesz z moim metrażem to chyba jedynie masowa produkcja macierzanki :;230 Gdyby się kiedyś odmieniło, to wiedz, że pierwszy dostaniesz rabaty ;:183
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”