Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

cyma2704 pisze: M się postarał, oni doceniają, ;:215 tylko nie umieją tego wyrazić wprost.
No to ja powiem, że mój na pewno tego nie docenia. ;:145 Cały czas słyszę tylko, że znowu kolejne krzaczory kupuję. ;:145 Gdyby wykazał się podobnym gestem co mąż Sabinki, to chyba bym normalnie... jeszcze raz za niego wyszła! ;:306
nifredil pisze:
Do tej pory moje listy różanych chciejstw plątały się część spisanych na kolorowych fiszkach, część na komputerze, jeszcze kilka na luźnych kartkach w notatniku, gdzie starałam się wypisać jakieś dodatkowe informacje o odmianie. Prawdą jest, że było tego sporo i nawet zaczęłam to składać w odpowiednim programie, ale jakoś nigdy nie było czasu skończyć. EM tylko patrzył i docinał mi, że pani poligraf nie zrobi sobie konkretnego katalogu. Niestety pani poligraf (czyt. ja ;:173 ) to leń z patentem i nic poza konieczność nie zrobi ;:306 ..Dzisiaj patrzę jest katalog ;:oj 26 stron, ładnie złożone, zbindowane i zalaminowana pierwsza strona.. Zdjęcia i opisy (które miałam przygotowane) wszystko ładnie i równiutko..Namacalny dowód na to, że komuś zależy na tym co robię.
Ech... farciara... ;:131 Nawet nie będę się rozpisywać... podaj adres, to go ukradnę. :lol: I będę mieć dwóch, bo swojego nie oddam. ;:306
;:131
nifredil pisze: Zapraszam dzisiaj na kolorki ;:333
I to jest właśnie to co Ania lubi najbardziej! uwielbiam takie widoki!
Sabinko powiedz, z czym ty sadzisz tulipany i resztę? Czy masz tam coś co później zasłania zasychające liście? Pytam, bo przyznam szczerze, ze nie pamiętam... :oops:
A pytam, bo zastanawiam się jak to będzie u mnie... Czy uda mi się zakamuflować te suchotniki. :oops:

Ach! Zapomniałam dodać: Jezuuuuuuuuuu biały zawilec! ;:oj ;:oj ;:oj Padnę trupem jeśli wiosną nie zdobędę go w tym kolorze!

i drugie Ach! Lepiej powiedz, że tortem nie chcesz się dzielić a nie mi tu gadasz, że o moje biegi się martwisz. ;:183
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, tak po przemyśleniu, nie wiem czy zrobił to dla mnie czy bardziej dla siebie, żeby pozbyć się z biurka tych wszystkich karteczek ;:306
Małgoś , coś ty narobiła..Przeglądnęłam ofertę tej szkółki. Wolałam nie wiedzieć, że mamy coś takiego ;:223 Ty widziałaś ich ofertę budlei ;:oj nie może mi teraz wypaść z głowy.. i te przetaczniki i nawet powojniki i tyle lawendy ;:224 i do tego świadomość, że nie muszę płacić za przesyłkę ;:224
Sonia, własnoręcznie ukorzeniona lawenda to moja chluba :heja mam tylko nadzieje, że jakoś przetrwa do czasu aż ją wysadzę do rabaty... chyba lepiej zapomnieć podlać niż przelać ;:204
Aniu, niby takie nic, a ile wygody. Nie muszę już za każdym razem konsultować wszystkiego z wujkiem google, tylko mam swoje typy pod ręką.. A i w tych moich zapiskach panował istny rozgardiasz..Pewnie kiedyś sama zrobiłabym coś takiego..w końcu..kiedyś..pewnie.. :;230
Tulap, tak właśnie myślałam, że kto jak kto, ale ty się cebulowymi ucieszysz. Pomyśl sobie, że jeszcze miesiąc, góra dwa i zobaczymy takie piękności na żywo ;:65
Aneczko, gdyby tylko było tak różowo.. mój eM to tez kawał upartego ziółka ;:108 czasem zdarzają mu się ludzkie odruchy empatii, ale wspomnij przy nim np o umyciu naczyń ;:306 ;:306 chyba już nie pamięta jak to się robi :;230 Tulipany mam posadzone w takich sporych kępach oddzielonych orlikami. Przed tulipanami jest lawenda, w czasie ich kwitnienia jeszcze zdrewniała i konkretnie przycięta, a za tulipkami rosną róże, które po wypuszczeniu liści zasłaniają żółcieli.. Anemony kupiłam w biedronie (pewnikiem są każdego roku) jako mix..trafiłam na czerwone, różowe pełne, białe i niebieskofioletowe..
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przypomnę Ci w stosownym momencie, a teraz zacznij zbierać kaskę ;:196 "Znajoma zanajomej" bywała u nich w ubiegłym roku, była zadowolona i z jakości i z cen /porównując do cen krośnieńskich/, ja sprawdzę już wkrótce :tan
Znalazłam jeszcze szkółki w Łasku k. Jasła. Wybierając się do Karpackiej Troi można zachaczyć :lol: Tylko mnie potem nnie nie zlinczuj ;:124
Małgoś
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Be
Małgoś , coś ty narobiła..Przeglądnęłam ofertę tej szkółki. Wolałam nie wiedzieć, że mamy coś takiego ;:223 Ty widziałaś ich ofertę budlei ;:oj nie może mi teraz wypaść z głowy.. i te przetaczniki i nawet powojniki i tyle lawendy ;:224 i do tego świadomość, że nie muszę płacić za przesyłkę ;:224

Anemony kupiłam w biedronie (pewnikiem są każdego roku) jako mix..trafiłam na czerwone, różowe pełne, białe i niebieskofioletowe..

Nie no Małgoś ja też chcę TO dostać! To PW z tymi wspaniałościami. ;:224

W Biedrze? Już skakałam z radości... Mix? No żesz kurka blada! Ja chcę białe, nie wszystkie. :twisted:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czekoladowa koronka ;:oj Przecież żal popsuć. Jak się dobrać do tortu?
Takich opadów śniegu jeszcze nie było, choć co kilka dni znajduję jakieś białości aż po horyzont-potem to wszystko topnieje i po kilku dniach znów się pojawia. Huśtawka od białości do marzeń o wiośnie :D
Zaczyna się czas grzebania w ofertach. Na swoją zgubę znam kilka miejsc z ciekawymi roślinami ;:223
Kociczkę widziałam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, najgorsze jest to, że jadąc do rodziców przejeżdżam praktycznie o rzut kamieniem i nie miałam pojęcia.. Już zdążyłam w międzyczasie pochwalić się mężusiowi i stwierdził, że można się wybrać w sezonie na mały rekonesans..tylko mam się zbyt nie napalać ;:224

Obrazek

Aniu, największym efektem wow jest fakt, że to szkółka 20 min drogi od domu..pewnie do OBI mam dalej ;:224 co za tym idzie..można jechać, załadować bagażnik i zbankrutować u siebie na miejscu :;230 A mowa o szkółce ogrodowo.eu

Obrazek

Ewuś, u mnie oferty już w większości zamknięte. Za róże zapłaciłam, bo mnie kusi niesamowicie. Lilie zapłacone. Jeżówki jeszcze do uzgodnienia terminy, ale nawet nie wchodzę na ich stronę, bo zbyt duża pokusa ;:224 jeszcze tylko u Stasi zamówienie wciąż otwarte.. bo do końca nie wiadomo jak rośliny przetrwają zimę ;:108
Z torcikiem bardzo szybko sobie poradzono..zanim został rozkrojony to solenizantka odłamała część wystającej koronki i bezceremonialnie "pożarła" ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Sabinko jestem w Twoim ogrodzie już z godzinę i wyjść nie mogę zimowe zdjęcia przecudne . ;:215
Twoja (lepsza połówka )zrobiła Ci super niespodziankę czasami te połówki potrafią nas zaskoczyć. ;:108 , ale tulipanki przebijają wszystko ;:7
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko ,kwiatki, kolory, miód na moje serce,balsam na moje oczy , jestem zachwycona ty to potrafisz dogodzić ,ściskam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko, jak M nie chce myć, to strajk i kaska na zmywarkę się znajdzie. ;:108 Kwiaty w cudnych, moich ulubionych kolorach. Niestety nie wiem co na pierwszym zdjęciu. :oops:
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Sabinko ale się wiosennie u Ciebie zrobiło. Pięknie wyglądają te wiosenne rabaty.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nadrobiłam z pzyjemnością kilka ostatnich stoniczek. I zimę obejrzałam, i kolorową wiosnę.
Ale przyznam, że zaszokowały mnie te Twoje cebulki krokusów i innych! Czy one w ogóle zakwitną w tym roku? Jak żyję, piewszy raz słyszę, żeby ktoś sadził w lutym ;:oj Robiłaś tak już kiedyś?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pamiętasz nazwę tych różowych zawilców? bo się zakochałam ;:306
No i napisz jeszcze te białe z granatowymi pylnikami co to za kwiatki, bo jakoś nie znam...chyba.
E-Musia gratuluję ;:180 Dopiero pisałaś że chyba wszystkie dane o ogrodzie przetwarza :;230 To teraz masz namacalny dowód że przetworzył. Ja bym się zaczęła bać ;:219 :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi kochani :wit :wit
Starość nie radość.. o czym przekonałam się dzisiejszego ranka. A było tak. Wczoraj odśnieżyłam wszelkie dróżki, podjazd i ścieżki aż do wiat z drewnem. Było rześko, ale nie jakoś strasznie mroźnie, śnieg cały czas prószył, więc szło mi bardzo gładko i szybko. Potem naniosłam kilka koszy drewna do kominka, skoro eMa nie było to wolałam sobie zrobić zapas żeby wieczorem nie biegać. I wszystko poszło dobrze, odrobinę zdyszana z przyjemnym pulsowaniem w ramionach i samozadowoleniem usiadłam przed kompem. Dzisiaj z bólem podnoszę kubek z kawą :;230 mam takie zakwasy, a do tego już mniej przyjemny, pulsujący ból w krzyżach ;:306 No normalnie kaleka. Nie wiem czy się śmiać czy płakać..

Maryś, bardzo mi miło, że podobają się wspominki. Chociaż w ten sposób możemy zbliżyć się do tej cieplejszej części roku ;:224
Grażynko, u ciebie też poleciała niczego sobie petarda zdjęciowa. Fajnie, że mamy takie miejsce gdzie można pooglądać fajne ogrody i porozmawiać z fajnymi ludźmi ;:168
Sonia, u nas na strychu leży zmywarka..praktycznie nowa. Wyeksmitowana po tym ja naczytaliśmy się o tym ile chemii rocznie zjadamy na talerzach i sztućcach ;:224 Może kiedyś jeszcze wróci do łask..chyba, że dzieci wcześniej podrosną i znajdę jakąś pomoc domową ;:306 Czy pytając o zdjęcie masz na myśli te fioletowe kwiatuszki? Jeśli tak to już odpowiadam: aster alpejski. Niezniszczalna bylina, świetnie się rozrastająca..U mnie rośnie na obwódkach i kwitnie długo na przełomie maja i czerwca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anuleczka, tulipany to była moja pierwsza miłość. Mam u siebie spokojnie jakieś 500 cebul ;:108 W ubiegłym roku przystopowałam, bo najpierw sadzimy róże i byliny..a na jesień wypełnię to wszystko tulipanami ;:183
Wando, na początku mojej "kariery" ogrodniczej sadziłam cebule w styczniu ;:306 były z internetowej wyprzedaży i dodatkowo w średniej kondycji. Owszem zakwitły, ale były słabiutkie i mniejsze niż powinny. Te z lilypolu są w całkiem dobrym stanie. Przykładowo tu masz szafirki, śnieżnik i krokusy. Myślę, że jeszcze coś z nich będzie, jak nie w tym to w przyszłym roku.

Obrazek

April, niestety nazw zawilców nie znam, bo kupowałam je jako mix w biedronce, te białe to też zawilce ;:108 Mąż nie raz zaskoczył czymś związanym z ogrodem, chociażby z kratkami na pnącza. Tyle, że zdaję sobie sprawę, że on jet tym typem, który nie znosi półśrodków i prowizorek..jak coś robi to ma być porządnie od A do Z ;:224 Więc patrząc w ten sposób wiem, że część tych rzeczy robi również dla siebie, a ja dostaję przy okazji ;:306

kolejna porcja wiosny..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dopiero niedawno dowiedziałam się, że tak wygląda żywokost. Roślina idealna na wszelkie kwiatowe gnojówki. U mnie rośnie to sobie pod tarasem i nie chce zginąć mimo karczowania. W tym roku zostanie wykorzystana inaczej. Trzeba jednak pamiętać, że jest to roślina trująca i niewskazana do użytku na poletkach z warzywami.. Na warzywniaczki polecam niestrudzenie gnojówkę z pokrzyw i kilkoma skórkami bananowymi ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko, byłam tak ekologiczna, że niektórzy uważali mnie za dziwaka. Jak zachorowałam, zmieniłam pogląd na wiele spraw. Teraz bez potrzeby nie używam chemii, ;:204 ale też nie popadam w skrajności. Właśnie o ten kwiat mi chodziło, dziękuję. ;:196 Też zamiatałam dziś chodniki, bo u mnie śniegu mało, ale jak ptaki śpiewały, :shock: nie chciało mi się wchodzić do domu. Wniosek z Twoich dolegliwości, że pora najwyższa na wiosnę, będzie można odbudować kondycję w ogrodzie. ;:65 Kolory kwiatów pokazałaś cudne, czy irysy syberyjskie masz podatne na mszyce. Dostałam dużo, ale były czarne od tego paskudztwa i większości się pozbyłam.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wchodzę z duszą na ramieniu... patrzę... i... JEST!!! Nie ma zimy!
Piękne energetyczne zdjątka. To lubię. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”