Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Ale śniegu... ;:oj No dobra przyznaję się kocham takie zdjęcia, ale wolę piwonię i łubin. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabat

Post »

Zimą, wybacz nie będę się zachwycać ;:173 z wiadomych względów. Właśnie dziś z samego rana ogród snieżny zaliczył sesję fotogr.
Natomiast łubin, naparstnica to jest to ;:333 Naprawdę twoje kwietne portrety są super ;:63
Miłej niedzieli i szalonej śnieżnej zabawy ;:114
Małgoś
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Matko Święta itd. oszczędź nas co to jest ile na wszystkim biały koniec świata po prostu ;:111
Zdecydowane wolę prozaikę ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Jaka piękna zima w Twoim ogrodzie. A wiosna jeszcze ładniejsza.
Wiadomo, pięknemu o każdej porze roku ładnie. Będę zaglądać i uczyć się od Ciebie.
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

łoo ale biało u Ciebie :) bardzo ładne róże :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zimy jako kierowca nie lubię, ale w Twoim ogrodzie prześliczny świeży śnieg. Jednak ta, jak ją zwiesz, proza w kolorach bardzo mi się podoba. Niebieski bodziszek wyjątkowo urokliwy.;:215 Czy on się pokłada, czy sztywny. :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

U mnie tej zimy nie było nawet jednej chwili, by świat wyglądał tak jak u Ciebie.
Zdecydowanie bardziej kręcą mnie Twoje naparstnice. ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A mnie te zimowe widoczki bardzo przypadły do gustu. Każda pora roku ma swoje prawa i wolę taki obraz zimy niż zgniliznę jesienną i takie nie wiadomo co. Tym bardziej, że taki łagodny obraz zimy jest do zaakceptowania i roślinki dostaną kolejna porcję wody :D
A wiosna przyjdzie już wkrótce i znów będzie pięknie :heja
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Pięknie nasypało - miejmy nadzieję, że to już ostatnie popisy tej zimy.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O rety, teraz sadziłaś te cebulki ;:oj Zdążyłaś ze wszystkim przed śniegiem?
też dostałam tą wiadomość i zastanawiałam się czy nie zamówić ale nie miałabym zdrowia tego sadzić. Poza tym u mnie od tygodnia śnieg. Niby pada i znika w większości ale cały czas jest.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Trochę spóźniona, ale właśnie wróciłam z urlopu .
Piękne otwarcie nowego wątku, muszę zrobić to samo, tylko nie mogę się zebrać.
Multi Blue padł mi na uwiąd, w zeszłym roku odbił, ale kwiatów nie było. ;:185
Przejrzałam odmiany szafirków. Dwóch pierwszych nie mam. Koniecznie zrób znaczniki, bo jestem ciekawa co wyrośnie z tych cebul.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam :wit
Rozpoczęliśmy ferie, a skoro ferie, tak nie może się obyć bez białego szaleństwa i kilku godzin na świeżym powietrzu. Nie wygląda mi na to żeby zima miała zbyt szybko odpuścić i zaczynam widzieć w tym piękno. Niemniej jednak można śmiało zacierać ręce do prac polowych. Według ludowego przysłowia " Gdy na Gromniczną mróz, szykuj chłopie wóz. Kiedy na Gromnicznej z dachu ciecze, zima długo się powlecze", a wczoraj mieliśmy piękną szadź i całkiem fajny mrozik :tan Tak więc tylko czekać aż będę mogła wsadzić resztę cebulek...a właśnie, mąż odkrył cebulki w lodówce :;230 Aż mnie zawołał do kuchni i "czy to jest to, o czym ja myślę że jest?" ;:306 Odpowiedź pozytywna. Zatrzymał na mnie na dłużej wzrok, ja przykleiłam do twarzy ogromny uśmiech i oczy a`la kot ze Shreka. Więc wyciągnął co miał wyciągnąć i nie odezwał się więcej słowem na ten temat :lol: Co on ze mną ma ;:224

Jej, ale mam sporo gości...Już zabieram się do odpowiedzi, a przy okazji zapraszam do podziwiania zimowych widoków 8-)

Obrazek

Martuś, ja też tęsknię za kolorkami, ale póki co cieszę się z tego co mam. Zima potrafi być piękna. Jeszcze przed tą toną śniegu, która spadła ostatnio, zerkałam do łubinów i zaczynały budzić się do życia. Szkoda, ze musimy na wszystko tak długo czekać :roll:

Obrazek

Renatko, chyba każdy woli jak jest ciepło i kolorowo, ale śnieżne zdjęcia mają swój urok. Zawsze z sentymentem oglądam takie foty podczas upalnego lata.

Obrazek

Małgoś, ciebie nie zachwyca, bo masz to samo, albo i lepiej :;230 dzieci jednak mają inne zdanie ;:224

Obrazek

Tulap, nie taki śnieg straszny jakim go pokazują, chociaż w tym roku kolejny raz zima zaskoczyła drogowców. Może nie w samym mieście, ale wyjechać gdzieś poza obręb Krosna z samego rana..mission impossible

Obrazek

Margito, witaj :wit zapraszam serdecznie, tylko zaczynam się obawiać, że ode mnie niewiele się nauczysz..jestem raczej w tej pierwszej fazie jeśli chodzi o ogrodniczy staż ;:224

Obrazek

Konrad, również witam w swoich skromnych progach :wit jeśli gustujesz w różach, to zapraszam częściej..póki co we wspominkach króluje wiosna..ale później przyjdzie czas na to co lubię najbardziej: róże i lilie.

Obrazek

Sonia, ja to mam tylko jednego bodziszka i to oszukanego. Zamawiałam pełnego a przysłano mi takie coś..Póki młody i świeży to w miarę się trzyma, z biegiem czasu zaczyna się pokładać i najchętniej dokończyłby swojego żywota na leżąco ;:224 Jest u mnie bardziej z przyzwyczajenia niż specjalnej urody, ja tak bardzo nie lubię wyrzucać roślin

Obrazek

Aneczko, jestem bardzo ciekawa jak przetrwają moje naparstnice. Podobno lubią się wyradzać. Gdyby moje obawy się sprawdziły, w tamtym roku wysiałam dwie paczki białych naparstnic z czerwonymi gardzielami. Posadziłam w pobliżu obecnych i czekam na efekty.

Obrazek

Dorotko, widzę, że zgadzamy się w tych kwestiach. W ubiegłym roku było bardzo niewiele opadów śniegu i przez to całą wiosnę biegałam z konewką..mam nadzieję, że w tym roku pogoda oszczędzi mi bólu kręgosłupa ;:306

Obrazek

Basiu, tak to wygląda, że to ostatni porządny nasyp i ma zamiar zostać na dłużej. Ciekawe kiedy temperatury zaczną gonić jak szalone, w tamtym roku pierwsze krokusy zakwitły w ostatnim tygodniu lutego ;:108

Obrazek

April, w piątek sadziłam cebulki i nie było ani śladu śniegu..a w sobotę wstajemy rano ;:oj świata nie widać. Do tych cebul namówił mnie Mąż, pamiętał, że nie zdążyliśmy kupić jesienią..Czasem wydaje mi się, że on tylko tak udaje, że go to wszystko nic nie obchodzi i ta moja przygoda z ogrodnictwem to taki nieszkodliwy bzik, w rzeczywistości analizuje wszystko co mówię i gdzieś tam w środku wszystko przetwarza ;:306

Obrazek

Aniu/Nena, dobrze, że już jesteś ;:168 Z tymi znacznikami to nawet gdybym wbiła to w ciągu tygodnia koty zrobią z tym porządek, a co koty nie wydrapią to dzieci wyciągną, bo oczywiście znaczniki okażą się niezbędne do jakiejś zabawy ;:224

Obrazek

Wiosennie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sabinko!
Twoja zima to prawdziwa artystka ;:oj.
Takich lodowych cudów nie wiedziałam już bardzo dawno!
Przy nich nawet wiosenne kwiaty, mimo że obiektywnie piękne, wyglądają jakoś zwyczajnie...
Faktycznie, w takich okolicznościach ferie, to sama przyjemność.
U nas zima-nie zima, po prostu taki martwy czas, z którym nie bardzo wiadomo co zrobić... ;:218.

Bawcie się zimą i śniegiem - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko dzięki. ;:196 Myślałam o obwódce z niebieskiego bodziszka, ale zrezygnuję. Zima piękna, u mnie dużo mniej śniegu. Wiosenne piękne, zawsze bardzo cieszą po zimie. Czy różowe to zawilce. ;:218
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit Zimę w śniegu bardzo lubię, byle początek marca był już bez pierzynki. ;:63 Wolę takie widoki zdecydowanie niż szaro- bure bez wyrazu. Myślę, że licznik wiosenny juz tyka ;:65 , a Twoje "kwietne wywoływacze" podziałaja skutecznie ;:3
Bałwanek komu sie kłania w pas?
Małgoś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”