Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko, ale u Ciebie piękny zimowy ogród. :) U nas ledwo poprószyło, a rano nie było śladu. Do Aneczki, :wit a biały to nie kolor. ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu jak śniegu to może być "nie" :lol: ale na rabatach bardzo lubię ten "nie-kolor". ;:131 Choćby hortensje... hm?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

No nie podobają się białe zdjęcia ;:224 Nie dogodzi.. A przecież tak się starałam odpowiednio uchwycić "groźną" śnieżycę ;:306 Zerknęłam sobie przed spaniem i tak myślę, że niezadowolonych gości nie zostawię..

Proszę..kolorki.. a w międzyczasie..

April , taka kaszka to leciała dzisiaj w tych spokojniejszych momentach :lol: Jutro ma podobno być ładnie..ale przecież ładnie to pojęcie względnie, przecież takie obfite opady też są piękne, człowiek ma ochotę zachować się jak małe dziecko i wybiec z domu wprost na śnieg ;:108

Podobno pierwszym wypatrywanym zwiastunem wiosny jest Forsycja

Obrazek

Tulap, ciężko było cokolwiek zobaczyć, bo strasznie padał śnieg ;:306 Czekaj i do ciebie dojdzie..

Miodunkę przywłaszczyłam sobie z lasu. Na wiosnę była taaka malutka, a na jesień już zajmowała powierzchnię około 30 cm

Obrazek

Beatko, dziękuję ;:168 Myślałam, że rozporządzasz jakimiś nadwyżkami i właśnie miałam ci proponować założenie wątku sprzedażowego, oj kilka osób skusiło by się na twoje rarytasy.

Ale i tak, nie ma co się oszukiwać..początkiem wiosny wszyscy wypatrujemy krokusów..

Obrazek

Ewuś, ale miło cię widzieć ;:196 U mnie śnieg i mróz twardo trzymają sztamę i w sumie nawet mi to odpowiada. Dużo roślin wystartowało przedwcześnie, a teraz przynajmniej mają pierzynę ;:108 Moje powojniki jakoś bardzo są "zdzieralne"... ;:218 zobaczymy co przyniesie nowy sezon.

Obrazek

Aneczka teraz sesja zadowala twe wysublimowane gusta? ;:224 .. biały jej się nie podoba.. Koniec świata nie zawsze jest taki zły..można zawsze wyskoczyć w Bieszczady przy wolnym weekendzie ;:108

Obrazek

Dorotko, lilie są o tyle fajne, że praktycznie wszędzie je wetkniesz :lol: President i Jackmani, to moim skromnym zdaniem, niezawodni zawodnicy.. jako jedyne z nielicznych nie sprawiły mi zawodu ;:173

Obrazek

Soniu, sto razy bardziej wolę ten biały niż brudny, zgniły zielony i brązowy, jakimi do tej pory raczyła nas zima ;:224 Zobaczymy na jak długo zostanie nam ta nieskazitelna biel..

Obrazek

Dla kolorowych snów pozostawiam pozostałe krokusy. Już nie mogę się doczekać, kiedy spod śniegu wygrzebią się tegoroczne ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiecie, przyznam się wam do czegoś. Jeśli do tej pory myśleliście, że ze mną wszystko w najlepszym porządku, to teraz zweryfikujecie swoje postrzeganie ;:306 ;:306
Niesamowite smaczki mnie ogarnęły, więc..Upiekłam dzisiaj wieczorkiem pierwszą w tym roku kiełbaskę na ognisku. No tak. Nie róbcie wielkich oczu.. Wystarczyło utrzymać w kominku odpowiedni żarek, wyciągnąć z czeluści kotłowni widełki do ogniska, nabić kiełbaskę, otworzyć szybę w kominku i piec. Mina mojego eM, jak mnie zobaczył: bezcenna. Smak upieczonej na prawdziwym ogniu kiełbaski również.. :;230 :;230
Tym wesołym akcentem kończę i życzę wszystkim spokojnej nocy ;:19
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,tyle razy zerkałam ,czy wątek otwarty ,nie był otwarty ,jak przestałam zerkać to właśnie otwarty, ;:306 dobrze ,że chociaż na tej stronie się znalazłam i podziwiam Twoje powojniki i róże są piękne ,ale ja bardzo lubię też naparstnice i łubiny i one też są w Twoim ogródku ,,śnieg u mnie nie padał,może wszystko stopnieje co leży i będę robić w ogrodzie ,pozdrawiam gorąco :wit ;:168
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No. Od razu będzie mi się lepiej dziś spało! ;:183 Dziękuję za te kolorki. Ja już takie chcę i basta! ;:183
Nie mam posadzonych zbyt wielu krokusów, choć bardzo mi się podobają. Mam AŻ 10 sztuk, bo one kwitną tak wcześnie, gdy ja nie spędzam na działce aż tyle czasu, by należycie je popodziwiać. Dlatego też zainwestowałam w później kwitnące cebulowe. Z rozkoszą jednak będę podziwiać je u ciebie.
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p
Od: 29 kwie 2014, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne krokusy , mam u siebie na działce kilka sztuk i już nie mogę się doczekać ich kwitnienia ale już jest bliżej jak dalej aby zakwitły.
Pozdrawiam.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Krokusy przywołują wiosnę ;:167
Kiełbaska z kominka/ogniska pyszności ;:215 kiedyś sama tak zrobiłam :;230 Tak więc chyba wszystko z tobą w porządku ;:138 no chyba że odwrotnie, to ze mną też coś nie teges :shock:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No,forsycja to chyba nie z teraz? :shock:
Krokusiki piękniutkie....
Też trochę mam :lol:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Sabinko kochana jak mogłam przegapić Twój nowy wątek ;:14 Chyba mam coś z Twojego męża i czekałam na wiosnę a tu takie miłe zaskoczenie ;:108 Ja nie narzekam na zdjęcia śniegu bo w tym roku to już zapomniałam jak zima wygląda. Oczywiście nie to żebym tęskniła ;:224
Co do róż to zrobiłam sobie listę chciejstw z Rosar.... i liczy ona ponad 30 odmian.Już się zmartwiłam jak mi to kurier dowiezie ale spojrzałam na mapę i okazało się,że ta szkółka znajduje się całkiem blisko ode mnie.Muszę koniecznie zaproponować mężowi wycieczkę na wiosnę w tamte okolice (ktoś przecież musi targać te krzaczory ;:306 )
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko Twoja lista zakupowa mega ;:215 Ja będę na wiosnę w szkółce pytała o powojnika Bałtyk :uszy
Róże oczywiście zamawiam sztuk kilka jak co roku na wiosnę i na jesień.
Krokusów dosadziłam,bo mało miałam,kiedy wkoło nic nie kwitnie to właśnie te małe,wdzięczne kwiatki rozjaśniają świat ;:333
Kiełbaska mniam...ale mi smaka narobiłaś...nie mam kominka ;:145
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit Ładnie to tak nie powiadomić o nowym wątku ;:124
A teraz wracam na początek lektury, cd. natąpi ;:65
Małgoś
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Szybciutko przeczytałam i piesznie donoszę, że w Krośnie śniegu już nie ma , wczorajsze doniesienia Sabinki już nieaktualne ;:3
Kochana, czyżbyś na bank napadła ;:224 , lista zakupowa niezła. Jak Ci to wszystko zakwitnie to ja do Ciebie na pewno na wycieczkę się zapisuję ;:65
;:196
Gdzie zamawiałaś jeżówki?
Małgoś
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Sabinko jaki piękny początek Twojego wątku lista zakupów imponująca ;:215 krokusy aż rażą w oczy są śliczną oznaką wiosny , szkoda że jeszcze musimy na nie trochę poczekać , u mnie dziś pada śnieg no ale cóż przecież to zima. ;:222
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziś obejrzałam krokusy i już mam lepszy nastrój. ;:196 U nas 7 stopni, sprzątałam byliny w ogrodzie, może wiosna szybciej przyjdzie. ;:65
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Melduję, że przeczytałam cały nowy wątek i nabrałam dobrego humoru :D . Uwielbiam Cię czytać Sabinko, zawsze się uśmieję. Przywoływanie wiosny forsycją i krokusikami bardzo mi się spodobało, ale nie wystraszyło śniegu, który u mnie za oknem pruszy :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”