Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko! Ja już w zeszłym roku ,,kilka" róż kupiłam, o jeżówkach, trawach itp nie będę nawet pisać... ;:224
Ponieważ jesienią miałam już info, że będę ,,robić" ogródek Teściowej (i prawdopodobnie jeszcze jeden) miałam pretekst do kolejnych zakupów (a był już listopad), które w większości znalazły się na moich rabatach...
W tym zamówiłam już kilkanaście clemków (oczywiście nie tylko dla siebie ;:170 ), poszalałam w BR, zamówiłam ,,kilka" krzewów w nowej (dla mnie, ale poleconej) firmie, jestem w trakcie zamawiania róż... Chyba więcej nie trzeba pisać... aaaa... jeszcze kwestia moich nasion... :oops:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabino, ale lista, będzie rewolucja wiosną. ;:138 Tulipany piękne, zawsze mnie wprawiają w dobry nastrój, cudnie się prezentują po zimie, gdy jesteśmy spragnieni koloru. ;:65 Jaki szlaban na zakupy, :roll: jak wydam na rośliny, a nie na buty i na jajka zamiast schabu, to przecież nie straciłam pieniędzy i skleroza mniejsza. ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabina Ty szaleńcze! ;:oj ;:oj ;:oj Takich zakupów to ja nigdy nie zrobię! ;:145 ;:145 ;:145 Zazdroszczę!!! Też chcę tyleeeeee!!!
I chętnie przygarnę męża, który mnie wysłucha, gdy będę biadolić dokładnie o tym co Ty. ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem,gdzie ta wiosna,chyba walczy z zimą,śnieg spada a na drugi dzień nie ma.
Ale tulipanowe pole,uhu uhuhaha ;:224
Powojniki Ci się udadzą,muszą ;:108
Tylko z biedronki nie kupuj,bo moje jeszcze pąki mają ;:306
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko ;:196 gdybyś do mnie nie zajrzała nie wiedziałabym ,że wreszcie zdjełaś kłódkę :D a tak cię na początku pilnowalam :D Czemu nic nie mówiłaś,żechcesz coś z liliowców ja tradycyjnie jesienią biegałam ze szpadelkiem zawsze coś by się ciapło :D
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Ulala... jaka długa lista zakupowa ;:65
życzę, by każda z tych roślinek zadomowiła się w Twoim ogródku ;:108
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Tulipanki pięknie prężą główki na rabatce. Kiedy będzie wiosna?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Co się nie chwalisz że masz wątek ;:65 No coś mnie tknęło ;:306
A rude, dementuję że wredne ;:224 ani ja (choć pewnie M by zaprotestował) ani mój kotek mimo że rudy nie wykazujemy takich cech charakteru :wink:

Ależ zakupy ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam miłych gości ;:168 Jeszcze raz muszę napisać, że fajnie mieć własny wątek. Można się wreszcie dogadać z ludźmi, którzy cię doskonale rozumieją. Mój osobisty małżonek wczoraj stwierdził, że chyba jestem chora, bo przestałam narzekać na pogodę i ani razu nie wspomniałam o zamówieniach. Dopiero jak mu powiedziałam, że założyłam wątek to się śmiał jak szalony.. " A podobno miałaś wytrzymać do lutego" ;:173 Mniejsza.. Ważne, że wątek jest i trzeba się strać aby przepłynął w miarę możliwości gładko przez ten sezon ;:108 Pamiętacie jak mówiłam..u kogoś pewnikiem pisałam, że z lilipolu przyszła wiadomość o 15 kompletach drobnych cebulek. Krokusy, szafirki, szachownice..taki mix, około 300 cebulek. Myślałam, że nie mam szans się załapać, ale podbudowana przez M ( który stwierdził, że napisanie maila z zapytaniem nie wymaga ode mnie pokładów niewyobrażalnej energii), wysłałam wiadomość. Wczoraj odpisali, że paczka poszła i proszą o dokonanie przelewu. Z jednej strony banan na twarzy, z drugiej..ludzie, przecież u mnie śniegu po kostki, gdzie ja to teraz wsadzę ;:202 Jestem ciekawa w jakim stanie przyjdą te cebulki.. Ktoś wie, czy na Podkarpaciu planują odwilż??

Renatko, ja mam takie chore ambicje żeby komuś urządzić ogród ;:183 Zazdroszczę ci takiej możliwości, bo to wspaniała zabawa przy wybieraniu roślin i oczywiście możliwość sprawienia komuś radości ;:108 Stworzyć ogród, tak od A do Z, gdzie nie będę się musiała przejmować, że tu nie wolno sadzić, tu sobie daruj, tu zostaw trawnik itp.
Soniu, ogólnie lista się nazbierała, ale zamówienia sprytnie robiłam na raty: część jesienią część na wiosnę..żeby to tak strasznie nie wyglądało przy wykonywaniu przelewów ;:306 Kurcze, nie pamiętam, kiedy ostatnio kupowałam jakiś ciuch..chyba sukienkę na wesele we wrześniu, bo już wypadało :;230 Wszystko idzie w chwasty ;:306
Aneczka, mój mąż jest wyrozumiały póki co. Rozumie, że najlepsze zakupy "roślinne" robi się jesienią i wczesną wiosną, ale jak w środku lata próbuję go na coś naciągnąć to zwykle pozostaje niewzruszony :;230
Tulap, z biedronki zawsze kuszą przede wszystkim cenami i człowiek się łudzi, a może tym razem się uda.. U mnie sypie..świata nie widać tak sypie. Zobacz na zdjęciach..
Beatko, jak mi tak piszesz o tych liliowcach to aż mnie słabości ogarniają.. Nie wiedziałam, że mas jakieś nadwyżki, a tyle się naoglądałam cudeniek u innych, a potem doszłam do wniosku, że u mnie nawet sławetnej Stelli O`doro nie ma, tak zamówiłam chociaż dwa. Jak będziesz jeszcze kiedyś mieć coś do dzielenia to o mnie pamiętaj.. Organizując nową rabatę przewidziałam kilka miejsc na liliowce i irysy. Niestety w tym roku raczej nie zakupię jakiejś oszałamiającej ilości.. Może za rok, jak braknie miejsca na róże ;:224
Szamanko, z tego co kojarzę jesteś u mnie pierwszy raz ;:204 Witam więc serdecznie :wit Lista się nazbierała, ale jak już mówiłam, są to zakupy jesienno-wiosenne..taki spis nowości na 2015 rok. Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie...szczególnie liczę w tym roku na powojniki. Niech mnie polubią ;:145
Anuleczka, patrząc za okno, raczej nic nie wskazuje na to żeby miała być wiosna ;:222 A człowiek już tak tęskni za krokusami, tulipanami i hiacyntami..
April, mama mnie uczyła, że nie wolno się chwalić :;230 Dobrze, że już jesteś. Póki co mój osobisty rudzielec jest misiem tulisiem, więc nie mogę powiedzieć złego słowa. Chociaż czasem potrafi nieźle drapnąć pazurem, szczególnie jak "pomaga" mi plewić i traktuje moją rękę jak zabawkę.

Na dowód tego, że mieszkam na końcu świata i u mnie do wiosny jak stąd do nieba, wstawiam kilka zdjęć z wczorajszego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

U mnie też pada ale drobna kaszka więc trochę potrwa skuteczne zasypanie krzewów ;:306
Damy radę ;:3
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale masz śnieg w ogrodzie :lol:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko no trudn te moje badylki nazwać nadwyżkami ,ale uwielbiam wymieniać się z koleżankami forumkami,wiec kilka paczuszek poszło w świat :D Bedę pamiętać ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie prawie całkiem stopniało wszystko, co napadało. Na wiosnę nadal to jednak nie wygląda :D
Zamówienia tak naprawdę dopiero się zaczęły i boję się myśleć, że mogłabym gdzieś jeszcze zajrzeć ;:306 Róż jeszcze nie wybierałam, ale przecież wiadomo, że się nie obejdzie...Dwa pierwsze powojniki już zaklepane, myślę o następnych. To rośliny prawie nie do zdarcia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko na końcu świata to ja jednak mieszkać nie chcę! :lol: U mnie nie ma już śniegu. Uf. Mrozu też nie.
Zamiast tych białych zdjęć lepiej powrzucaj kolorowe z ostatniego sezonu. ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko lista zakupów na ten sezon ;:224 Przybędzie piękności u Ciebie. Będę czekać z niecierpliwością, aż nam to wszystko pokażesz latem.
A ilość lilii zwiększy się i u mnie, co mnie niezmiernie cieszy :heja

Wrócę jeszcze do Nostalgie, którą pięknie pokazujesz....i wiesz, ja mam o niej dokładnie takie samo zdanie - super zdrowa i niekłopotliwa róża.

Twoje powojniki mnie zauroczyły i już główkuję, gdzie by tu posadzić jeszcze ze dwa ( dwa już mam ) :)
The President i Jackmani wpisuję na listę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”