Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Agnieszko witaj :wit
Ja to swoją przygodę z owocowymi dopiero zaczynam ale już widzę że nie przyjęła się brzoskwinia i śliwka jest pod dużym znakiem zapytania.
A może jeszcze do list dorzucić aronię, żurawinę, pigwę.
Ale słodki piesek. Proszę pogłaskać ją do ode mnie. Buda olbrzymia. Brawa dla męża za jej wykonanie. Napracował się. A piesek to raczej z dużych będzie?
Trzymam kciuki za pomyślny zakup działki. :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj piszecie o drzewkach. A mnie się tak marzy owoc z własnego drzewa... Liczę, że w tym roku chociaż czereśni spróbuję. Jabłka jeszcze młode.. dopiero rok będą miały u mnie. A co do śliwki i brzoskwini to też jakoś czarno to widzę. Takie marne są. Nie poddam się i dokupię latem jeszcze po jednej sztuce. No i gruszkę.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aga hej :wit pisz szybko jak tam plany zakupowe, decyzja zapadła?
Jeśli chodzi o owocowe to koniecznie pomyśl o starej odmianie malinówki, uwielbiam te jabłka.
Psiurę wygłaskaj ;:333
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Psisko wygłaskane od pwszystkich i wyspacerowane padło dziś - w tygodniu jej na spacery nie mam czasu zabierac, dziś godzina łażenia w czasie zbiórki - i to nie był męczący spacer, ale tyyyyyle wrażeń dla szczeniaka. Sylwia - tak, piesio ma byc spory - owczarek niemiecki. Roza za głaski dziękuje podaniem łapy - właśnie się nauczyła (i dziś zamiast wsiadac do bagażnika podawała łapę... uch - coś kiepski ze mnie nauczyciel)

Co do działki - wyklaruje się w weekend. Dam znac za kilka dni.

A drzewka :) Póki co kupiłam dziś oprysk na kędzierzawośc brzoskwiń, więc już jeden krok do przodu :)
Z waszych porad - aronii na pewno nie chcę - nie lubię ani ja, ani nikt w domu :)
O winogronach, żurawinie na razie nie myślałam - pigwa tak - używam w przetworach regularnie - póki co dostaję od sąsiadki, ale jak długo... czas wsadzic swoją.

Madziu - ja w ubiegłym roku miałam pierwsze owoce - wiśnie - chyba z trzy :) ale ktoś się do nich dobrał przede mną...

Aniu - miałam dziadka sadownika, pod Jabłonowem, ale już nie pamiętam malinówek - wszyscy je wspominają, ale ja nie kojarzę smaku. Muszę jakieś dorwac w sezonie i będę wiedziała, czy mi na tym zależy.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak, ja też polecam Malinówkę. U mnie mała - jak wszystkie. Ale wujo ma. Nie jadłam lepszego jabłka. Naprawdę tak pyszne, że rozpływa się w ustach.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nie wspominasz nic o truskawkach, może warto pomyśleć ?
Jeśli masz jakiś stelaż to może atkinidia ? Naprawdę smaczna, smakuje coś pośrednio pomiędzy kiwi a agrestem. Morela nie jest tak chorowita jak brzoskwinia, poszukaj może odmiany, która u Ciebie da radę. Dobrze że planujesz agresty i porzeczki, ostatnio trudno je spotkać w sklepie a są dobre do jedzenia, na przetwory i na soki.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko trzymam kciuki za pomyślny zakup działki. Czekamy na wieści.
Osobiście aronię uwielbiamy. Kompot, sok to jest to. Inne przerobione owoce mogą się chować. Uwielbiamy ten smak.
U to zapowiada się duży piesek. Wiec i buda musi być duża :)
athshe
500p
500p

Post »

Madziu - kusisz, kusisz... będę musiała przedyskutowac tę malinówkę.

comciu - truskawki a razie mam, dlatego o nich nie wspominam - jeśli będzie działka to trafią one na pewno w lepsze miejsce. A agrest i porzeczki chcę właśnie na przetwory - uwielbiam zaprawiac :) Kombinowac, wymyślac, mieszac i robic dżemy z tego co akurat wpadnie do kuchni. Co do aktinidii - mama ma, poczekam, aż coś jej wyrośnie i będę myślec.

Sylwio - no piesi będzie duuuuży - juz ma 16kg :)

A co do działki - kurcze.... chyba zaszybko zaczęłam się cieszyc. W sobotę rozmawialiśmy z jej właścicielem, miał porozmawiac z żoną i podjąc decyzję, czy pasuje im nasza oferta cenowa i dac znac. A tymczasem nic, zero odzewu... albo biorą nas na przetrzymanie, żeby dostac więcej kasy, albo po prostu nie chcą tej działki sprzedac - tylko po co ją wystawiają...

Czuję wiosnę, nie umiem sobie wyobrazic, że jeszcze może przyjśc zima, więc na parapecie pierwsze hiacynty - jak ja uwielbiam ich zapach. pozdrawiam wiosennie:
Obrazek
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie weszłam żeby sprawdzić jaka decyzja została podjęta w związku z zakupem ziemi. Podejrzewam że chcą Was przeciągnąć. Czekają na więcej. Bądź silna i konsekwentna. Jak nie ma chętnych to i nie ma co przepłacać. Hiacynty... piszę to już dzisiaj u Ciebie kolejnej - tak bardzo tęsknię za ich zapachem.
athshe
500p
500p

Post »

Madziu - może i chcą nas przeciągnąc... nie mam nawet siły na pisanie przez to, tak się zniechęcam - zadzwoniłam w piątek, powiedziałam im, że damy tyle, ile chcą, a oni dalej zero odzewu.... brak mi sił po prostu.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga może powinnaś cierpliwie czekać, wiesz żebyś nie zapłaciła dużo więcej niż jest warta ziemia. Mają Cię w garści bo widzą jak Ci zależy. No ale nie dziwię Ci się, też bym była zła i niecierpliwa. No ale jak zadzwoniłaś, to co Ci powiedzieli? Chętnie rozmawiali czy zbywali Cię?
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko,
daj sobie na luz.
Na pewno chcą podkręcić emocje i wyciągnąć więcej.
Ale myślę, że po jakimś czasie zmiękną.
Może po miesiącu, może po dwóch a nawet i dalej.
A Ty się nie denerwuj.
Szkoda zdrowia.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
athshe
500p
500p

Post »

Madziu - to już trwa prawie 3 lata.... teraz wystawili działkę, w cenie o 2 tys wyższej niż proponowaliśmy im dwa lata temu. Nadal chcemy im dac tyle samo, a zakładam, że te 2 to tak do utargowania, a oni dalej niekonkretni.

Ale już jest lepiej. Uzgodniliśmy coś tam i powoli mają podejmowac decyzję i szukac notariusza.

A ja, żeby się nie denerwowac w końcu podjęłam ecyzję i kupiłam sobie maszynę do szycia - od lat marzyłam. Miałam kupic nowy komputer, ale stary poprawił swoje działanie, to kasa poszła na maszynę (oczywiście częśc kasy - nigdy nie szyłam, więc nie chciałam wydac za dużo)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

3 lata? Myślałam że trochę krócej Cię przetrzymują. Oby wreszcie transakcja doszła do skutku.
Maszyna fajna sprawa. Też o niej gdzieś tam w głębi marzę. Ale jeszcze nie dojrzałam do tego żeby wydać na nią pieniądze :). Szyć nie umiem. Choć pomysłów mam sporo, martwię się o wykonanie :) i szok jaki przeżyję po pierwszych próbach ;:306 .
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rety. Maszyna do szycia na uspokojenie??? Ja to bym sobie zaraz zamiast tego palce przeszyła.
A co do zakupu działki - to oni pewnie nie są pilnej potrzebie, więc się nie spieszą.
Skądinąd sprzedaje się tylko raz.
Ale nic to - może do wiosny wszystko się pomyślnie zakończy i tego Ci życzę.
No i pysznych owoców z własnego sadu oczywiście....
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”