Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Aga szkoda, że jeszcze nie odebrałaś pw. teraz już chyba po ptakach 

Aniu.... własnie przeczytałam - pewnie po ptakach, ale wjadę dzisiaj, może cos zostało...
Zimno i jesiennie, ogród leży i czeka na wiosnę - w tym moim małym ogródku to już za bardzo nie mam co robić - mogę co najwyżej grabić trawnik....
Zimno i jesiennie, ogród leży i czeka na wiosnę - w tym moim małym ogródku to już za bardzo nie mam co robić - mogę co najwyżej grabić trawnik....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko co słychać?
Jak tam dynie na schodach/ też miałam taką dekorację, a teraz pięknie zmarzły. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aga jak tam u Ciebie za oknem? Zima jak i u nas? Wstaw jakieś zdjęcia 

Jak mnie dawno nie było.... działo się w tym czasie bardzo, bardzo dużo - może w ogrodzie mniej, dlatego też i tutaj mnie mniej ,ale powoli wracam do żywych.
Ogród stoi jak stał - przed pierwszymi mrozami zawinęłam róże, porobiłam kopczyki gdzie się dało i się teraz zastanawiam, czy mi jakieś grzyby nie wyrosną pod tą agrowłókniną - w końcu ciepło jest...
Liliowce posadziłam w pieńkach, jedna chryzantema ze schodów wylądowała pod płotem, poza tym jedynie nowe dziury się pojawiają - mamy już pełną rodzinę na przedmieściach - dołączył do nas pies - przed świętami zamieszkała u nas mała Roza - owczarek niemiecki, ma cztery miesiące i jest naszym oczkiem w głowie. Mam ambitny plan porobic trochę zdjęc, bo już nawet cebulki kiełkują, ale czekam aż wrócę do domu przed zmrokiem i najlepiej jeszcze żeby pogoda była jako-taka.
PS - nie kupiłam firanek
A tak o nich marzyłam na święta. I taras też nie ma dachu - nie udało nam się dostac poliwęglanu. Za to mój mąż zostanie chyba stolarzem - zbudował psicy taką piękną budę, że w 4 osoby nie dalismy rady jej w całości wynieśc z garażu - na szczęście ma zdejmowany dach.
Ogród stoi jak stał - przed pierwszymi mrozami zawinęłam róże, porobiłam kopczyki gdzie się dało i się teraz zastanawiam, czy mi jakieś grzyby nie wyrosną pod tą agrowłókniną - w końcu ciepło jest...
Liliowce posadziłam w pieńkach, jedna chryzantema ze schodów wylądowała pod płotem, poza tym jedynie nowe dziury się pojawiają - mamy już pełną rodzinę na przedmieściach - dołączył do nas pies - przed świętami zamieszkała u nas mała Roza - owczarek niemiecki, ma cztery miesiące i jest naszym oczkiem w głowie. Mam ambitny plan porobic trochę zdjęc, bo już nawet cebulki kiełkują, ale czekam aż wrócę do domu przed zmrokiem i najlepiej jeszcze żeby pogoda była jako-taka.
PS - nie kupiłam firanek

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś, no cieszę się, że jesteś wreszcie. Już się martwiłam
A nie możesz mieć dwóch piesków? Ja mam dwa
I nie martw się, że nie zdążyłaś z jakimiś sprawami. Ostatnio coraz częściej zwalniam, bo po co gnać, wszystko zawsze ma swój czas. Wiele jeszcze rzeczy mam do załatwienia, ale po co na wariata? Śpiesz się powoli
A plany na wiosenne prace w ogrodzie już masz?

I nie martw się, że nie zdążyłaś z jakimiś sprawami. Ostatnio coraz częściej zwalniam, bo po co gnać, wszystko zawsze ma swój czas. Wiele jeszcze rzeczy mam do załatwienia, ale po co na wariata? Śpiesz się powoli

A plany na wiosenne prace w ogrodzie już masz?
Małgosiu - zdecydowanie nie mogę miec dwóch psów - ja nie chciałam nawet jednego, ale że maż daleko, a włamanie do domu mieliśmy przed swiętami, to na psa się zgodziłam, bo chłop bał się nas samych zostawic. I jak to w naturze bywa - ja najbardziej nie chciałam, więc ja kocham i przytulam najbardziej
A plany wiosenne - jeszcze nie wiem - weszłam na forum przeglądając stary kalendarz - bo w lutym mam już zasiewy powpisywane - więc to już tuż tuż ;)

A plany wiosenne - jeszcze nie wiem - weszłam na forum przeglądając stary kalendarz - bo w lutym mam już zasiewy powpisywane - więc to już tuż tuż ;)
-
Aguś fajnie że już jesteś. Czytam, że włamanie miałaś
. Dobrze, że na psa się zgodziłaś. Chętnie bym obejrzała tą cud budę
Czekam na zdjęcia. Pozdrowionka 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
W pewnym sensie z psami jest tak samo, jak z roślinami.
Kiedy masz jedną roślinę - musisz ją podlać. Jaka więc różnica, kiedy masz dwie rośliny?
Jednego psa trzeba nakarmić identycznie, jak dwa. Jaka więc różnica - niby żadna, oprócz tego, że dwa psy chowają się lepiej niż jeden
Kiedy masz jedną roślinę - musisz ją podlać. Jaka więc różnica, kiedy masz dwie rośliny?
Jednego psa trzeba nakarmić identycznie, jak dwa. Jaka więc różnica - niby żadna, oprócz tego, że dwa psy chowają się lepiej niż jeden

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aguś
Oj działo się działo. Nowe rabatki powstają, taras oj ten rok szykuje się iście wyśmienicie.
Dobrze że się zdecydowaliście na psa. Zawsze hałasu narobi jakby coś się działo. A jak z włamaniem? Złapali włamywacza lub włamywaczy? Czy bardzo Wam zaszkodzili?
Opasanie domu powiem że świetnie wygląda.
Czekam na więcej informacji co u Ciebie i zdjęć.
Pozdrawiam
Oj działo się działo. Nowe rabatki powstają, taras oj ten rok szykuje się iście wyśmienicie.

Dobrze że się zdecydowaliście na psa. Zawsze hałasu narobi jakby coś się działo. A jak z włamaniem? Złapali włamywacza lub włamywaczy? Czy bardzo Wam zaszkodzili?
Opasanie domu powiem że świetnie wygląda.

Czekam na więcej informacji co u Ciebie i zdjęć.
Pozdrawiam

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś witaj kochana
Pieska koniecznie pokaż
i o planach zasiewowych coś napisz.
No i nie znikaj już na tak długo

Pieska koniecznie pokaż

No i nie znikaj już na tak długo

Zapomniałam, jak się zdjęcia dodaje... zaraz biorę się za przypominanie.
Kochane jesteście, że tyle was do mnie weszło mimo tego, że zniknęłam na tak długo - na forum czuję się jak w domu
Madziu - MID - buda już za chwilę... zdjęcia już zrobione, nie mam jej tylko sfotografowanej już na dworze - i teraz najlepsze - pies się na budę wypiął, śpi na schodach - więc mu chłop podest (leżaczek) drewniany zbudował, żeby nie leżała na płytkach
Madziu - to będzie mój pierwszy pies w dorosłym życiu, nigdy nie miałam psa tak na stałe, więc póki co się boję - to ma byc odpowiedzialne rodzicielstwo ;)
Sylwia - dziękuję za miłe słowa - a włamywacze - oczywiście nie do złapania, ukradli niewiele, ale zniszczyli nam drzwi tarasowe
więc straty duże, całe okno tarasowe do wymiany, remont salonu w pakiecie.
Aniu - zasiewy - jeszcze nie do końca się zdecydowałam, muszę myślec bardzo powoli, bo miejsc za dużo nie ma, a poza tym coś czuję, że mi szczeniak wszystko zadepcze....
A w ogóle to knuje się plan powiększenia działki - kolejny raz jest wystawiona działka sąsiednia, za coraz mniejsze pieniądze - kusi nas zakredytowanie się i powiększenie ogródka
A teraz idę kombinowac ze zdjęciami.
Kochane jesteście, że tyle was do mnie weszło mimo tego, że zniknęłam na tak długo - na forum czuję się jak w domu

Madziu - MID - buda już za chwilę... zdjęcia już zrobione, nie mam jej tylko sfotografowanej już na dworze - i teraz najlepsze - pies się na budę wypiął, śpi na schodach - więc mu chłop podest (leżaczek) drewniany zbudował, żeby nie leżała na płytkach

Madziu - to będzie mój pierwszy pies w dorosłym życiu, nigdy nie miałam psa tak na stałe, więc póki co się boję - to ma byc odpowiedzialne rodzicielstwo ;)
Sylwia - dziękuję za miłe słowa - a włamywacze - oczywiście nie do złapania, ukradli niewiele, ale zniszczyli nam drzwi tarasowe

Aniu - zasiewy - jeszcze nie do końca się zdecydowałam, muszę myślec bardzo powoli, bo miejsc za dużo nie ma, a poza tym coś czuję, że mi szczeniak wszystko zadepcze....
A w ogóle to knuje się plan powiększenia działki - kolejny raz jest wystawiona działka sąsiednia, za coraz mniejsze pieniądze - kusi nas zakredytowanie się i powiększenie ogródka

A teraz idę kombinowac ze zdjęciami.
-
O jak fajnie że się wreszcie pokazałaś. No to co to za humorzasty pies, takiego apartamentu się wyparł
. Czekam na fotki:)

Roza - pierwszy dzień w domu: 

I dzisiaj - już większa:

A w ogrodzie wiosna:

Idę - dam dzieciom kolację, położe spac i idę do was w odwiedziny (i wkleję resztę zdjęc
)

I dzisiaj - już większa:

A w ogrodzie wiosna:

Idę - dam dzieciom kolację, położe spac i idę do was w odwiedziny (i wkleję resztę zdjęc

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Hej Agnieszko,
szczeniak super, będzie wilczur, jak się patrzy.
Jeżeli masz szansę na kredyt na dogodnych warunkach - czemu by nie.
W najgorszym układzie zawsze można sprzedać dodatkową działkę.
Na gruncie budowlanym raczej nie stracisz - więc, jak już pisałam - pomysł wart wykonania
A jakie możliwości rozwojowe dla ogrodu - aż miło pomyśleć.
szczeniak super, będzie wilczur, jak się patrzy.
Jeżeli masz szansę na kredyt na dogodnych warunkach - czemu by nie.
W najgorszym układzie zawsze można sprzedać dodatkową działkę.
Na gruncie budowlanym raczej nie stracisz - więc, jak już pisałam - pomysł wart wykonania

A jakie możliwości rozwojowe dla ogrodu - aż miło pomyśleć.