Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabiś, Lilli Marleen nie znałaś, ale widziałaś :;230 , u mnie. A z tych pastelowych, to najładniejsza jest ta grupa posadzona po lewej od wejścia, za jałowcem, gdzie dokooptuje moja Monika :;230 :;230 :;230

Mariolu, najwyżej wiosną zweryfikujemy nasze nasadzenia :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

też ciągle się zastanawiam jak to jest z tym czasem, że zawsze mi go brakuje...
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mariolu

jesteś pracusiem :lol: u mnie niestety leje i nawet jakbym coś chciała robić to mam wymówkę
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie właśnie już wyszło słonko,robi się przyjemnie :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

mag pisze:Gabiś, Lilli Marleen nie znałaś, ale widziałaś :;230 , u mnie. A z tych pastelowych, to najładniejsza jest ta grupa posadzona po lewej od wejścia, za jałowcem, gdzie dokooptuje moja Monika :;230 :;230 :;230
Madziu, za dużó tego wszystkiego była i mój mózg nie nadażał z kodowaniem :wink:
A propo moniki, czy o czyms nie wiem? :twisted:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabiś, MONIKA - wściekle pomarańczowa różyczka, jakbyś zapomniała :;230
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

coma95 pisze: Dlaczego dzień jest taki krótki ;:110
Nie tylko dla Ciebie dzień jet za krótki Mariolu.
Ja tez jestem zła że już po 18 robi się szaro i trzeba wracać do domu.
Szczęśliwi ci co mają ogród przy domu, mogą wyjść i zrobić co chcą i kiedy chcą. :cry:
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Nie Madziu, doskonale pamiętam :!: . Tylko planowałas dla niej inne miejsce ;:223 Ale oczywiście to jest tez do zaakceptowania, ostatecznie :;230

Gabi, ogródeczek przed domkiem to rzeczywiście inna bajka :? Nawet wieczorkiem z latarką na czole można sobie pogrzebać w ziemii :P
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabiś, mówiłam o TWOIM ogrodzie, wskazując miejsce Moniki, a nie o moim :lol: Ja nie mam jałowca po lewej od wejścia.
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Mariolu miałam Sympathie pod blokiem i rosła jak szalona. Raz myślałam, że przemarzła, więc wyciełam w pień ... odbiła i jeszcze w tym samym roku przeszła do sąsiada na I pietro.
Jest piękna całą obsypana kwiatami :)
z uśmiechami Iza
u liski
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Comusia!

LM......koniec czerwca.........foto nie oddaje charakteru rózy w pełni......w górach zaczyna pózno [ koniec czerwca]paki jak widac nieciekawe ciemne pekajace biało i nieco mchowo?[moze jakis gen].......dalej rewelacja!.......8 krzaczków w rzedzie i wstega krwistej czerwieni od lipca do pazdziernika! :D

wysokosc 1 m ......sztywna zwarta ......liscie ładne ale niezbyt obfite.......ta wstega potrzebuje podsadzenia

jest mało wymagajaca, dostała tylko "naturalia" jesienia......i po łopatce wiosna :lol:
0..słownie zero chemii.....a wkopana na byle czym

jest wada, jest!.......wrazliwa na czarna plamistosc......ale nawet bez oprysków do dzisaj ma nieco listowia

polecam wszystkim którzy lubia duzoooooo czerwieni koloru krwi z zył.......czyli WAMPIROM :lol: Obrazek

pozdrówki
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dla mnie też dzień jest za krótki.
A do tego ostatnio jeszcze za mało słoneczny.
U mnie już wiatry i tylko 6 stopni dzisiaj.
Sympatia wcale nie jest niewypałem choć jak piszesz kwitnie na końcach kwiatów - nie zauważyłam tego a też ją mam.Poza tym kwitnie obficie i powtarza kwitnienie a właściwie to kwitnie bez przerwy - przynajmniej u mnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dziewczyny - zacięta na robotę może i jestem ale nie mam wyjścia. Kupiłam co kupiłam i teraz muszę to wszystko posadzić. Na dodatek zaczęły się jesienne porządki. Mam sporo drzew i co za tym idzie całą masę liści. Zbieram je do worków i muszę je gdzieś wyrzucić lub spalić. Nie mogę ich kompostować ( przynajmniej tych z moreli i śliwy ) bo drzewa chorowały na brunatną zgniliznę. Pościnałam już całą masę floksów, host i i nnych przekwitłych kwiatów - znów zrobiła się górka do palenia....

Na działkę mogę iść tylko w weekend i już mi trochę brakuje choć jednego dnia wolnego.... Wysyłek nie daję rady zrobić, więc trochę roślin po prostu posadzę do doniczek - niech się ukorzenia do wiosny. Reszta niestety na zatracenie :(

Sąsiad mi powiedział że u mnie dziurki w trawniku mogą robić nie nornice ale jakiś zielony dzięcioł albo gawrony. Jakoś nie mam do tego przekonania bo trawnik zrobił się nierówny, jakby pozapadany miejscami, pożółkł mimo podlewania i zaczęło się to latem a gawrony pojawiły się we wrześniu dopiero.
Na razie odstraszacze zostawiłam, niech buczą, wodę z płynem do naczyń powlewałam w otwory, zbieram opakowania plastikowe na "karmniki" jesienno-zimowe.
Jeśli się ich nie pozbędę to nie będę miała w przyszłym roku ani kawałeczka trawnika :(

Mam pytanie - kilka róż zgubiło karteczki i za diabła nie wiem która jest która, największy problem w tym że część jest pnąca a cześć wielkokwiatowa. Co z tym fantem zrobić ? Zostawić zadołowane ? A co potem, kiedy dam radę rozpoznać która jest która i czy to nie będzie za późno na posadzenie w docelowe miejsce ? Może lepiej jednak posadzić i mieć nadzieję że nie będzie za dużo pomyłek ?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

coma95 pisze:[...]Nie mogę ich kompostować ( przynajmniej tych z moreli i śliwy ) bo drzewa chorowały na brunatną zgniliznę. [....]
Oj, skąd ja to znam :cry: Ale jeśli wyleczę drzewka z mączniaka, parcha i rdzy, to obiecuję sobie, że zrobię specjalny kompostownik tylko dla liści :lol:
coma95 pisze:[...] i już mi trochę brakuje choć jednego dnia wolnego.... [...]
Oj, skąd ja to znam :cry: Wciąż toczę boje z moim poczuciem obowiązku, żeby nie brać sobie urlopu z powodu ogródka. To jest normalnie nałóg :cry:
coma95 pisze:[...] pożółkł mimo podlewania i zaczęło się to latem a gawrony pojawiły się we wrześniu dopiero. [...]
Oj, skąd ja to znam :lol: Jak jesienią karczowałem trawnik, to znalazłem tam tyle pędraków, ilu jeszcze nigdy na raz nie widziałem. Może u Ciebie też od chrabąszczy żółknie?

A co do róż - gdzieś na tym forum pisali, że do 2-3 lat róże można bez większego ryzyka przesadzać. Tak, że nie przejmuj się, jeśli się pomylisz, rok w nieswoim miejscu szybko zleci, tak jak ten zleciał :twisted:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Toś mi zadał ćwieka z tymi pędrakami......
Poczytałam i nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Powiedziałabym ze to niemożliwe ale jak przesadzałam małego cisa z obręczy w trawniku to pod korzeniami widziałam takie małe, glizowate, cienkie i brzydkie ..... Chyba wezmę łopatę i okulary i poszukam głębiej.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”