Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Popieram Anię z całą stanowczością ;:168 Nudziłoby CI się , no i nam też ;:145
Małgoś
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko skopiowałam Twój przepis na pierniczki :) . Spróbuję upiec...ciekawa jestem czy będą jadalne?
Poprosimy o więcej " odsmażonych kotletów " ;:108 .
Piękna sesja tulipanów ;:138 . Są prześliczne, a mnogość odmian imponująca. Trudno się zdecydować przy zakupie, bo chciałoby się mieć wszystkie.
Twoje naparstnice są niesamowicie piękne. Ja jeszcze podpytam Cię o ich wysiewanie. Jeśli je wysieję wiosną to kwiaty będą dopiero w następnym roku?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róż w ogrodzie to dla mnie najpiękniejsza bajka, a w połączeniu z białym i niebieskim to już prawdziwy Eden. Cała się rozpływam, patrząc na takie widoki. Zamykaj więc wątek Sabinko i otwieraj następny :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Czy wszyscy zostali odwiedzeni przez Mikołaja?? Mój jakiś w tym roku niemrawy i mnie ominął ;:222 Coś tam narzekał podobno, że moje prezenty będą dopiero na wiosnę ;:224 Mam tylko nadzieję, że to nie jest czcze gadanie tylko najprawdziwsza prawda :;230 A jak tam wasze temperatury? U mnie pierwszy raz od tygodnia czerwona kreska w termometrze wskoczyła na 1 stopień na plusie. Podobno ma dzisiaj sypać, ale ja już nie wierzę w takie prognozy..pogadamy jutro to się okaże ile takie zapowiedzi są warte. Dzisiaj zaczynamy robienie ozdób na choinkę i nie tylko. Będzie dużo papierowych gwiazd, jeżyków i aniołków..a najwięcej będzie ścinków papierowych i poklejonych małych paluszków :;230 A wieczorem pieczenie pierwszej porcji pierników..mam nadzieję, że ciasto dostatecznie się wyleżało ;:173
Mati, gdyby te serduszki chciały się rozrastać..Już drugi raz wsadziłam i mam nadzieję, że tym razem przetrwają zimę ;:108
Tulap, ale w ramach reklamacji chyba przysłali coś innego, prawda?? Jeśli nie to będziemy podziwiać ubiegłoroczne. wiosną zapolujesz może na jakieś lilie i efekt będzie wow ;:183
Małgoś, zamiast machać trzeba było krzyczeć, wołać :;230 Ja wiecznie chodzę z głową w chmurach i potrafię znajomych minąć na ulicy i nie zauważyć ;:131 Niebieskości mam niewiele..ale cierpliwości..dojdę i do nich.
Aneczka, tylko nie bij...chociaż... ;:183 ;:183 nie mam zamiaru znikać z forum, ale jak wypstrykam się totalnie z powtórkami to zrobi się smutno i szaro.. Dobrze jest zacząć od wiosny ;:108 i nie Małgosiu, przy mojej trójce rozbójników nie da się nudzić. Czasami się dziwię, że w ogóle mam czas na FO ;:306
Dorotko, ten przepis podkradłam od Renzal..Kilka już próbowałam piec i zostały zjedzone zanim ostygły, więc przepis udany. Naparstnice z reguły to rośliny wysiewane w jednym toku a kwitnące na następny. Moja szwagierka zagapiła letnie wysiewanie i próbowała przechytrzyć Matkę Naturę siejąc do pojemników początkiem marca. Udało się. Wyszły pięknie więc przepikowała, a w maju wysadziła do gruntu. Zakwitły późną jesienią ;:108 nie wszystkie, ale kilka się odważyło.
Wando, nigdy nie miałam jakiegoś kolorystycznego ulubieńca, staram się tworzyć coś wesołego, wielobarwnego..jakoś tak wyszło, że róż zaczął dominować ;:224 Na poparcie dzisiejsze zdjęcia.

Louise Odier

Obrazek

Obrazek

Alexander McKenzie

Obrazek

Obrazek

Augusta Louise

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

Obrazek

Cornelia

Obrazek

Obrazek

Cristata

Obrazek

Obrazek

First Lady

Obrazek

Obrazek

Jubilee Celebration

Obrazek

Obrazek

Mme Louis Leveque

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Venrosa

Obrazek

Rugosa

Obrazek

nn

Obrazek

Senteur Royale

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jak tam auguścik ci rosnie ;:oj piękne ma kwiaty , takie zywe w barwie , a jakie kolce ma bo nie wiem czy moj to pomyka wiec teraz identyfikuje po kolcach :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dawaj, dawaj te różowości ,bo przy takiej pogodzie dodają nam wigoru a piękne królewny nawet się do nas uśmiechają. ;:112
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Proponowali,ale stwierdziłem,że kupię od nich na wiosnę-bo reszta ok.
Tylko ze teraz coś mi się nie zgadza,bo zimowit jeden taki,a jeden taki,krokusy uprawne nie wyszły :|
To chyba o przelew poproszę.
No chyba,że rodzice będą chcieli stamtąd lilie,to już nie moja sprawa ;:173
Bo ja z c...e-pl chyba chcę wiosenne :wink:
A róże...
Ogólnie mnie nie ruszają,ale fajne te pełne ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Sabino co za przepiękny aksamitny kolor nasturcji, z nasionek?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, bardzo ładna jest ta NN.
Augusta Luise jak zawsze zachwycająca. Twoja zdrowa? Jesteś z niej zadowolona?
Napisz coś więcej o Cornelii...ciekawie wygląda ;:108 .
Przepis na pierniczki wypróbuję na pewno :) .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Sabinko a Twoja NN to nie będzie czasem Hurdalsrosen? masz inne fotki
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Mati, Augusta to prawdziwy sprinter wśród róż. Rośnie bardzo szybko i potrafi wypuścić pęd na ponad metr wysokości. I nie mam pojęcia jak chcesz zidentyfikować różę po kolcach ;:306 ale jeśli ma ci to pomóc to faktycznie Augusta ma spore kolczatki, które niemiłosiernie wbijają się w ręce podczas okrywania ;:224
Stasieńko, dzisiaj kończę różowości. Faktycznie prezentują się nie najgorzej i nawet nie ma co porównywać z ty co za oknem :roll:
Tulap , właśnie przez takie nieporozumienia przestałam kupować na allegroo. Zamawiałam jedno dostawałam coś całkiem innego ;:222
Aniu/Taro, niestety nie mam innych zdjęć, bo to był jedyny kwiat w tym roku. Wydaje mi się, że to nie będzie Hurdalsrosen. Moja jest jakąś starą odmianą pnącą (pochodzi jeszcze z ogrodu mojej babci) Bardzo drobne kwiatuszki, zebrane po kilka w grona, praktycznie bez zapachu. Z tego co pamiętam to nie powtarzała kwitnienia.
Nasturcje to samosiejki. W tamtym roku wysiałam i były same pomarańczowe i kilka żółtych, wiesz jakie było moje zdziwienie, kiedy wiosną tego roku zauważyłam maleńkie roślinki. Nie dość, że nasionka przetrwały zimę to, jak się okazało, zakwitły niesamowite kombinacje kolorystyczne.
Dorotko, moja Augusta sprawowała się bez zarzutu i kwitła jak szalona. Miałam ją dopiero pierwszy rok, a intensywnością kwitnienia przebiła wszystkie dwulatki ;:108 Cornelia jest również bezproblemowa. Zakwitła najwcześniej z wszystkich moich róż i cieszyła zapachem (dosyć intensywnym, piżmowym) aż do przymrozków. Rozrasta się w przerażającym nieco tempie :lol: . Tworzy długie łukowate pędy. Co obetniesz jej jedną przekwitłą gałązkę to na jej miejsce wyrasta kilka długich nowych..od wiosny rozrosła się do szerokości około 2m :shock: i przez to zmieniła miejscówkę. Ostatnio Tara podsunęła mi pomysł z kulkowaniem i muszę przyznać, że Cornelia będzie się do tego idealnie nadawała ;:108

Zamykamy dział różowości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Uwielbiam takie lilijki i zapachy ich :!: :!: a i fotografa ich tez ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Sabinko

Piękne wspominki kwitnących ;:138 Wracam i wracam do zdjęcia pąku First Lady- urocza ;:167

Ja dziś piekłam pierniczki, mam trochę inny przepis, w sobotę dzieciaki będą ozdabiać. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko piękne te twoje różowości. Całkiem w moim guście! ;:215
Teraz lecisz kolorystyką. Potem nie zamykaj wątku tylko leć gatunkami a potem..? ...coś wymyslimy. Nie znikaj. Nie lubię jak ludzie znikają na długie zimowe wieczory... ;:145
Hm???
;:183 ;:183 ;:183 ;:183 ;:183 (twój ulubieniec :wink: )
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No,Ania ma rację-potem można robale fotografować :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”