Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Pieski są cały czas w centrum zainteresowania i w jakiś sposób odizolowania ich od mojej rabatki. Czym to się skończy - zobaczymy.
Podwórko faktycznie - zrobiło się większe, można wygodnie wykręcać samochodem i to bez strachu, że koło wpadnie w dołek ;:192 . Tam, gdzie widać furtkę, jest 80-metrowy kojec dla psów, ale mój eM cierpi, jak one tam siedzą. Problem więc nie z psami ;:306 . Będzie wiosną wojna, jak nic ;:163 . Ale, jak to mówią: 'kto się martwi na zapas, martwi się 2 razy' ;:224 . Pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A tu śnieg dzisiaj spadl :shock: nie podoba mi się to chociaż zdjęcia zupełnie wiosenne ;:303
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękne żurawy ;:173
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moje psy w róże nie wchodzą, chyba z wiadomych powodów, choć jak posadziłam wiosną i dałam pod róże Lidlowy nawóz tzw, maczka kostna to jedną róże wykopały, chyba pachniało ;:306
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba Igo problem faktycznie w zapachach. Jak będę robić dołki, to muszę nakłaść nawozu; mam koński i mam wióry rogowe. Jeden i drugi 'capi'. Jak pisałam wyżej - będzie wojna ;:163 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Aniu, wyrocznio moja ;:180 , zakładać futra roślinkom, czy jeszcze się wstrzymać? ;:65
Heh, i pomyśleć że jeszcze rok temu twierdziłam, że żurawki są "be" ;:223
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za wcześnie!!!. Powinno być -5*C całodobowo przez kilka dni, to wtedy zacznij, ale też nie futro, a płaszczyk :D . Wg mnie żurawkom wystarczy jedlina, albo okrycie z badylastych roślin. Chodzi o wiatr i mróz bez śniegu, bo korzenie i tak zamarzną. Żurawki, jakby co, odbiją wiosną, chyba, żeby nie... ;:224. Ale nie martw się, jest spory zapas ;:306 .

Co do 'be', to jeszcze niejedno Cię zadziwi - mam taką nadzieję. Ja sama odkrywam piękno niektórych roślin, chociaż omijałam je latami, bo też były 'be' :oops: .
Obrazek
Pozdrawiam Ania
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Aniu, jeśli chodzi o np azalię na pniu i generalnie wszystkie rośliny które zawiązały już paki, też mam się trzymać tych -5 całodobowo?? ;:202
Odszczekałam już dawno pogląd, że "be" są żurawki, hosty i trawy, ciekawe, co będzie następne w kolejce, kosmosy? ;:224 ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kosmosy jeszcze teraz są dla Ciebie 'be', bo są moje, ale zobaczymy w przyszłym sezonie ;:173 .
Tak, wszelka okrywa po przymrozkach, bo zaparują, a muszą się trochę zahartować. Spoko!. Tak pomyślałam przez moment, że chodzi Ci o wszystkie rośliny :oops: .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ja tam z powodów powyższych nie mówię,że coś jest be,bo wtedy głupio światopogląd zmieniać :lol:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu :wit masz piękny kolorowy jesienny ogród .Bardzo ładnie go pokazujesz :D
Pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam Alicja
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu żurawki jeszcze pięknie się prezentują ;:138
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu przeczytałam Twoją różaną listę, wybrałaś same rarytasy ;:224 .
Z Twojej listy mam : John Laing,Grand Duc Jean, Queen of Hearts, Gebruder Grimm. Zgadzam się z Wandzią...dodałabym do tej listy jeszcze jakąś białą piękność :)
Czy wszystkie żurawki wymagają okrycia na zimę? Przyznaję, że jestem kompletnym laikiem w tym temacie ;:131 . Dopiero w tym roku posadziłam pierwsze cztery sztuki i nie mam z nimi doświadczenia.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap - to prawda, ale czasem trzeba się przyznać do błędu.
alicjad31 - jeszcze jak świeci słońce, to da się coś wyszukać , a tak, to już ponuro i smutno. Wczoraj świeciło i próbowałam 'ożywić' sobie dzień ;:3 .

e-babciu- bez żurawek buro i ponuro by było :D .

Dorota, szczerze mówiąc, ja nigdy nie przykrywałam żurawek. Jak im nawet zmarzną liście, to obetniesz i wyrosną nowe. Możesz je przykryć gałązkami świerka, dla spokoju sumienia, ale dopiero, jak zmarznie troszkę ziemia, żeby nie zagnieździły się gryzonie.
Co do róż, to moja lista się wydłużyła i pewnie będę ciągnąć losy.
Chciałabym jeszcze te:
Coupe d?Hébé
Souvenir du docteur Jamain
Rose de Meaux
Perle von Weissenstein
Gipsy Boy

One są do półcienia.
Niestety, wszystkie się nie zmieszczą. A co wymyślę do wiosny, nie wiadomo ;:185 .
Chociaż, jak rabata ma w sumie 11m długości i 1,20m szer., to powinny dać radę. Razem jest ich już 17, no i jeszcze jakieś 2 białe. Jak nic, dojadę do dwudziestki. Zupełna paranoja :;230 :;230

Jak pisałam wyżej, wczoraj 'złapałam' trochę słoneczka.
Obrazek
to liście czerwonego perukowca
Obrazek
'resztki' chryzantem
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja 'reprezentacyjna' para
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale zazdroszczę zakupów ;:196 i te roze są takie ładne ;:138 ja chcę mieć gipsy boy ale chyba zrezygnuje :lol: bo miejca mało a umówmy się są ładniejsze ;:108 . Para reprezentacyjna ;:oj i a rośnie w reprezentacyjnym miejscu :?: ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”