WYSTAWY 2006-2009r - relacje ,informacje/arch/

Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Dardzo Wam dziękuje Madzik i Joanno/Art za zdjęcia tych piękności, czy te cudne katlejowate były na sprzedaż?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Istne cuda :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu dzięki za relację z wystawy, fotki super mimo przeszkód o których pisałaś.

Pozdrawiam :P
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czekała, czekałam i nareszcie się doczekałam. Muszę przyzać, że dosyć długo szukałam właśnie jakiejś relacji z wystawy w Sosnowcu :? . Zawsze jest to troszkę, tak jakby byśmy tam byli i oczywiście te przepiekne zdjęcia ! Bardzo dziękuję ci Asiu ! Jeżeli jeszcze coś masz w zanadrzu, to proszę pokaż. Zawsze tym nas bardzo uszczęśliwisz :D .
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

No tak.....powiem,ze ja to tylko jestem sprawcą ,wszelkich tarapatów
i przyjemności storczykowych.
Zawsze miło mi spotkać bratnie dusze, a rozmów.... brak końca.Gdyby nie storczyki i motyle
oraz konieczność udokumentowania ,zapomniałybyśmy , o co.... w spotkaniu chodziło.

Dziękuję za miłe chwile i spotkaniA a,.. szczególnie Joannie z synem Adasiem SPECJANE ;:168

Relacja piękna, właściwie pokazuje to , co trzeba - pewnie jeszcze coś pokażą :lol: .
Moje fotki niestety , kiepskiej jakości - znów awaria aparatu.
Postaram się coś wyciągnąć z nich ,zwłąszcza motyle mnie porwały.

DAK pytasz---> podpowiadam ,ten różowy to gatunkowy DORITIS .
Nie miał oznaczenia, więc nie będę przypuszczała co do tożsamości i czystości gatunkowej.
Jakoś ....dziwnie dla mnie wygląda taki monstrualny.Moje gatunkowe Doritis pulcherrima to małe rośliny -jak porównam.
Nie zmiania to faktu,ze jest urokliwy, a istnieje jeszcze odmiana mająca przepiękny układ plam żółtych i białych ----->taki cukiereczek.
Poszukaj sobie w googlach ,w grafice,jest co oglądać!!!

A te dalsze nr 27 --->to może będzie Burrageara Nelly Isler .były też podobne w kolorze czerwonego wina/ To się już robi cała rodzina różnych wariantów w tych ikrzyżókach.

A ta biała ... podchodzi mi pod Balleara Tahoma......
Generalnie obydwie --->wymagania jak dla cambrii.

Katleje były nieliczne,były na sprzedaż w pierwwszym dniu jako niespodziankowe,bo z pąkami tylko.Giganty,
My mieliśmy fraaaaaajdę,bo rozwinęły się 3 dnia.

pozdrawiam J :P VANKA
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

dziękuję za informacje, no to szkoda,że nie mogłam być :(
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dziękuje wszystkim za miłe słowa. :) To zawsze cieszy, zwłaszcza gdy jest wkład czasowy (a nie ma już sił ...) :roll:

Madzik, ostatnie zdjęcie to dzieło Adama. Mnie też się podoba ten klimat. Jeszcze lepszy efekt jest przy dużym powiększeniu. A co do przeszkód w Twoim przyjeździe, też bardzo żałowałam, że się nie udało. Myślałam, że się poznamy.
Liczyłam też , że spotkam jeszcze inne osoby z naszego Forum. Trzeba więc poczekać na następne wystawy ;:65

Mario Tereso, mnie też zauroczyły te piękne katlejki. Pomarudziłam trochę Właścicielce, ale nie dała się skusić na sprzedaż, bo sama je zdobyła dzień wcześniej :(

Jovanko, Adam dziękuje za ;:168 Jeszcze się do Niego uśmiechnę o obróbkę zdjęć motyli, bo bez tego nie ma co pokazywać. Dla zainteresowanych: był zakaz używania lampy błyskowej, a motyle za szybką... Jakość zdjęć pozostawia więc wiele do życzenia. A obiekty - super ciekawe :shock:

Pozdrawiam serdecznie i.... gnam do pracy ;:71
Joanna :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja też byłam na tej wystawie. fotki (nieliczne i kiepskiej jakości) są w moim wątku, chyba na stronie 49. wystawa była raczej udana, spełniłam chociaż 1 z moich storczykowych marzeń (niebieska Vanda w kratkę i 2 Phalaenopsisy. zdjęcia moich nabytków z wystawy są w moim wątku). byłam w 2 dzień wystawy, bo w 1 T. pracował :/ no ale najważniejsze, że jeszcze Vandy były
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Naoglądałam się pięknych fotorelacji z wystaw storczykowych. Serdeczne dzięki za chęć podzielenia się wrażeniami z nami, którzyśmy tam nie byli. Można nabawić się bezsenności jak się takie cuda ogląda.
A przy okazji mam pytanie, czy warto się wybrać na listopadową wystawę storczyków do Łodzi? Może ktoś bywa na tych wystawach i może coś podpowiedzieć? Mam akurat trochę czasu i chętnie wybrałabym się na jakaś niezbyt daleką wyprawę.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, no, no, zachwyciłam się całkowicie, bezdennie, krańcowo i zupełnie :shock:

Jako totalny laik westchnę więc tylko po cichutku i wrócę oglądać zdjęcia z kolejnej wystawy storczyków. Mogę? :roll:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Snieżko :lol: oczywiście ,że warto.
W Palmiarni zawsze jest piękna aranżacja, jest wiele roślin.Bywają spotkania i prelekcje.
Myślę,ze każda wystawa ma swój urok,lecz największy bywa właśnie w takich obiektach.

Jest kawiarnia na antresoli ,więc gdy już nie wypatrzysz upragnionego storczyka, można sobie zafundować deser lodowy"ORCHIDEA' - ot....takie coś w zamian.Pychota.

pozdrawiam J ;:76 OVANKA
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śnieżko, nie wiem, czy mogę się wypowiadać za ogół, ale jakoś nikt się nie wychyla :D . Na każdą wystawę warto pojechać z wielu powodów, nie tylko storczykowych. Można spotkać tam wspaniałych ludzi, dopytać o ważne rzeczy tych bardziej doświadczonych, storczyki oczywiście w tym najważniejsze ! Jednak z wszystkich wystaw na których byłam i relacji, które miałam możliwość dzięki innym osobom obejrzyć, wybrałabym bez wachania tą w Łodzi. Takiego pleneru w którym znajdują się nasze wspaniałe kwiaty próżno szukać gdzie indziej, łódzka Palmiarnia jest dla nich najlepszym tłem. Rzec by można, iż wyglądają tam "prawie" jak w naturze.
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak widzę ponownie pisałyśmy razem z Jovanką w tym samym czasie, pozdrawiam serdecznie :wit .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja nie byłam nigdy na innych wystawach niż w Sosnowcu, więc nie wiem. Na inne mam za daleko. W Sosnowcu na wystawach byłam już 7 razy. Prawie wszystkie mi się podobały. No i wystawa to jedyne miejsce, w którym mogę pooglądać/kupić Vandy a także sporo innych rzadkich, oryginalnych storczyków, których nie ma w sklepach/kwiaciarniach. Poza wystawą bardzo rzadko spotykam coś innego niż klasyczne hybrydy Phalaenopsis.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Jovanka, Lana,Storczykowa- serdecznie dziękuję za informacje. W pobliżu mnie nie ma żadnej innej wystawy, a strasznie mnie kusi ten wypad, tym bardziej, że pociągają mnie jakieś oryginalne storczyki, ale łatwe w uprawie. Na pewno można będzie coś z nich zobaczyć i podpytać o uprawę. A teraz lecę znów wgapiać się w prezentowane fotki, no i mam cichą nadzieję, że pojawi ich się tu więcej.
Zablokowany

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”