Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Małgocha!!! ;:214 ;:214 ;:214
Ja ledwo żyję po szybkim patrzeniu,a ty dałaś radę wybrać? :shock:
Brawo!!!! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu,

cieszę się, że zakupy udane. Moje, jak już wiesz, również dziś doszły. Oferta tej szkółki jest wyjątkowo bogata, niektórych gatunków nie ma nigdzie indziej (przynajmniej ja nie znalazłam nigdzie w sprzedaży wysyłkowej u polskich szkółkarzy, a z zagranicy nie kupuje - drogo wychodzi). Prawdę mówiąc, już mam na oku cedrele, świdośliwę i różę jabłkowatą - owoce na konfitury, ale to już wiosną.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakupy super :lol:
a tą okruszynkę to sama bym przytuliła :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Małgorzato, wprawiasz mnie w kompleks ogrodniczy nie pierwszy raz: wszystko uporządkowane, drzewka przycięte, drzewka zakupione ... Zazdroszczę i gratuluję...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

No Małgosiu - gratuluję , moja lista wymarzonych klonów po wizycie w szkółce wynosi 12 sztuk , siedzę i się gapię w tę listę i nic z niej nie potrafię wykreślić ;:145 ale na dwanaście absolutnie nie mam miejsca , Wiąż , świetny nabytek , sama też mam , wiosenny kolor liści :tan . No i ten maluszek ;:202 , jejku jaki śliczny ;:215
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Ładne kloniki , ja sobie kupiłam klona GROSSERA też jest ciekawy ..tatarskie wysiałam ale nic nie kiełkuje już od kilku miesięcy ,

..może nasiona stare ...albo za mało się nimi interesuję ;:131

Buziaki na dobranoc .

aa jeszcze coś ...takiego psa ma moja mama :;230 ...traktuje go jak dziecko i mówi ,że to taki grzeczny piesek jakby nie był pieskiem
.. to po co jej taki pies ? A na Sylwestra siedziała z nim w szafie ... ;:202
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Super zakupy ;:333 Na klona poluję,ale ceny drogie...polecisz szkółkę? Może na wiosnę zamówienie pójdzie ;:224
Piesio już Wasz?

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu, zakupy ciekawe, piesio uroczy ;:215 Wiąz w tym roku też posadziłam, liście ma fajne...klony w takich odmianach naszych stronach chyba wymarzają...liście jednak mają chyba najbardziej wybarwione spośród innych liściastych, w ogrodzie taki akcent będzie cudownie wyglądał ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosiu jeszcze zakupy , szalejesz. Te klony to duże rosną? delikatnie przypominam o jesiennym grabieniu ;:306 .
Ja się zastanawiam nad klonem palmowym Atropurpureum tylko chcę go nisko prowadzić. Wczoraj wspomniałam eMowi że może jakieś wyprzedaże są w marketach , a on w listopadzie :?: i tyle z moich zakupów :( . Z wysyłkowych już nie zamawiam bo późno. Piesio fajny i towarzystwo dla Pepsi, trzeba sobie sprawić jak obojgu Wam przypadł do serca. :D
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, ależ fantastyczne klony ;:138 . Uwielbiam klony, mam ich trochę w ogrodzie, ale takiego klonika ussuryjskiego chętnie bym przygarnęła. A cóż to z maleństwo kudłate? Piękny!!!
Ogromnie mi się podoba murek, przepraszam, ale nie wczytywałam się - czy juz jest skończony?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Chciałam koniecznie wkopać dzisiaj moje drzewka, ale...wróciłam jak już było ciemno. O to jestem najbardziej zła na tą porę roku, na szybkie, zbyt szybkie zachody :evil:

Mati - Kruszynką mojego eMa nie nazwałabym :;230

Aniu - Piesek nie jest mój, nie mógł zostać. :(

Tulapku - Ja szybko i sprawnie działam. Nie ukrywam, że w tym przypadku miałam pomoc. :uszy

Madzia - Cedrele pierwszy raz słyszę.Sobie poczytam. A oferta bogata, fakt. Na tyle, że dzięki Twojej pomocy wiedziałam czego chcę. I dobrze, że jesteś ;:196

Reniu - Witaj, bo chyba jeszcze się nie znamy :wit Uwierz mi, że nie potrafiłam się od niej odkleić. Taka słodycz.

Aśka - Nie przesadzaj proszę. Ktoś to musi robić, mojego M ciągle nie ma, jedno dziecko w świecie, drugie za małe żeby do pracy gonić. A chcąc mieć ładnie wokoło, trzeba troszkę porobić. Za to Ty jesteś mistrzynią w innych dziedzinach. ;:196

Monia - Wcale Ci się nie dziwię, że masz taką apostolską liczbę. Klony są takie ładne, a jeszcze to bogactwo ofert w tej szkółce przyprawia o oczopląs. Niektóre chciejstwa odłożyłam na półkę, poczekają do zweryfikowania zimowego. Ale fajne tam mają roślinki, prawda?

Violka - Grossera nie znam, zaraz poczytam. A klona tatarskiego w tej szkółce też mieli, niedrogo :wink: Nawet był na mojej liście, ale ...nie wiem czemu zniknął , zresztą jak setka innych. :tan
Piesek nie nasz. Syn przywiózł, bo Zuza chciała maleńkiego pieska. Ale okazało się, że Zuza takiego nie chce. Ona nie chce takich piesków z kokardą i włochatych. Ona chce małego, chudego kundelka. A my z eMem zaczęliśmy ją namawiać, bo sami się zakochaliśmy w tym piesku jak wariaty. A Zuza twardo, nie i nie, bo to nie taki miał być. Pogłaskała, popieściła i oddała z zimną krwią. A ja roztopiona na maxa. No nic, piesek był z hodowli, właściciele zachowali go dla siebie, ale mogli zrobić ustępstwo i go sprzedać. No cóż, zostanie z nimi. A mnie czeka wycieczka do schroniska po wymarzonego pieska dla Zuzy.

Aniu 77 - Zobacz pw. Piesio nie nasz, a dlaczego to ten smutny wątek opisuję powyżej ;:196

Aniu 11 - No właśnie, te klony nie wymarzną, bo one nie są szczepione, tylko na własnych korzeniach. Dlatego tak długo szukałam, oczywiście będę miała na uwadze pierwsze lata ze mną, ale wierzę, że sobie poradzą. Gorzej mają te szczepione, te wymagają większej troski.

Dorotko - Kochana, ja zdaję sobie sprawę z nadmiaru liści, ale...ja się ich nie boję. ;:196
Czytałam, że właśnie teraz udaje się dziewczynom znaleźć różne fajne okazje w marketach. Za śmieszne sumy kupują cudeńka. Ja mam czas ograniczony, do marketów kawałek drogi, więc pozostaje szkółka wysyłkowa i uwierz mi, ja za duże pieniądze nigdy nie kupuję. Naprawdę ceny mają bardzo fajne, a sadzonki wspaniałe. Mam już jeden klon palmowy Garnet, ale on chyba najbardziej boi się zimy. Inne sobie poradzą, bo są na własnych korzeniach, a jeden nawet z siewki.
A my już mamy 2 pieski, przecież oprócz Pepsi jest jeszcze Mika. Tylko Zuza chce własnego, tłumacząc że te dwa to nie są domowe ( w sensie że w domu nie są, tylko mieszkają na dworzu).
Ja strasznie bym chciała takiego żywego pluszaka, no po prostu delicje z niego.I te słodkie oczęta. Ale już po ptakach.

Iwonko - Murek gotowy, taki miał być. :D A piesek to shi tzu, ale nie nasz. Miał być nasz, ale Zuza zweryfikowała plany. A klony piękne są.Wiem coś o tym, mając problem czy przesadzić takiego jednego w moim ogrodzie, czy nie....trafiłam do szkółki skąd wyszłam wiadomo z czym :D

:wit :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Raczej nadzór :lol:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Niestety Małgosiu ....... fajne , jakby nie były fajne może byłoby łatwiej wybrać ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgosiu, widok będzie obłędny , gdy klony na dobre zagoszczą u Ciebie. Ciągle jeszcze masz tak kolorowo w ogrodzie?
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

No Zuza wie o co chodzi :) taki kundelek chudy jest najlepszy ...Moje też takiego chciały po tym jak czytałam im "Nawiedzony dom" tam był taki piesek Chaber ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”