Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Małgosiu ;:oj!
Ten napis z kosteczki naprawdę jest w Twoim ogrodzie?
Murek za brzózką wygląda pięknie.
Znowu powiem, że masz świetne oko do wyłapywania różnych smaczków w ogrodzie i poza nim ;:333.
Wizyta u Ciebie to czysta przyjemność.
A róże? Niezawodne! Ja też kocham wszystkie... poza czerwonymi ;:306.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Odwiedziłam Twój ogród pijąc herbatę śniadaniowo, bardzo pięknie. Róże są jesienią niezawodne nawet u mnie starają się kwitnąć.POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu :wit
Ale fajne i ładne jesienne zdjątka ;:63
Taka baba jaga to przydałaby mi się, na huśtawce ja posadziłabym :D
Chryzantemki śliczne.
A cyklamen bardzo ładny.Ja go nie ma.ale na wiosnę jak trafie to kupię.Jak one dobrze zimują ??
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu :wit mury obronne świetnie wyglądają, co planujesz tam posadzić :?: Brzoza pasuje ale płotek z lewej strony nie bardzo :oops: Róże ślicznie jeszcze Ci kwitną ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień. Trudno mi się dzisiaj zebrać, chyba za duże tempo sobie narzuciłam, muszę odsapnąć, rozłożyć działania.

Mati - Jak każda kobieta, jestem romantyczna. :wink: Pole nie moje, ale cieszę się że jest zielone o tej porze roku, tym bardziej że to widok z okien domu. :wit

Marysiu - Puść winobluszcz, bo on taki puszczalski. Mój sobie rósł obok, poszedł tak daleko, zawędrował na łuk, cóż rośliny same czasami wiedzą co mają robić. A po tym łuku to róża miała się piąć. Życie zweryfikowało :D .Omieg kwitnie już jakiś czas, kolejne kwiatki wychodzą, a do tego jeszcze sasanki mam kwitnące, no bratków cała masa. U mnie kolorowo musi być, uwielbiam kolor.

Miłeczko - Zerżnęłam, oczywiście :D Miłorząb jest od niedawna u mnie, ale już go kocham i myślę o więcej.Ten jest szczepiony.Śmiesznie wygląda po zrzuceniu liści, mam krzyż w ogrodzie. :D

Dorotko - Bo ja mam nawet i piramidy :heja Hurgarda i te inne miasteczka ;:222
A napis jesień nie mój, dałam fotkę z Hortulusa, sorki, zabrakło kilku słów celem naprowadzenia.
Dynię wycinałam sama, obcięłam czubek, wyciągnęłam środek i wycięłam zwykłym nożem dzióbki. Był mały spór, żeby były straszne, wiesz takie z kłami.Ale ja wolę wersję wesołą.
Może to zależy od dyni, jak Twoja taka twarda?

Jagoda - Nie, napis nie mój. To fotka z Hortulusa. Sorki za zamieszanie, źle napisałam przedmowę, ale ja kiepska jestem w mowach, za to jak widać chaos informacyjny wprowadzam dość sprawnie.
Nawet jak widać w kwestii kolorów róż miłośniczki tych roślin mogą dyskutować. :wink: :wit

Olga - Dziękuję za odwiedziny, tym bardziej mi miło, że spacer po moim jesiennym ogrodzie umilił Ci śniadanie ;:196

Aniu - Taką baba jagę sobie zrób, widziałam po drodze siedzącą postać na ławce przed domem. Ktoś sprawnie stworzył postać siedzącego człowieka ze słomy i starych ciuchów. Buzia tylko była hmm...nieciekawa, ale może masz więcej talentu?
Cyklamen jest doniczkowcem, stoi na zewnątrz od wiosny i ślicznie kwitnie. Na zimę powędruje do domku. Ale są takie ogrodowe, u kogoś je widziałam, tylko nie pamiętam... :wit

Aniu 11 - Dziękuję, słowa krytyki zawsze przyjmuję z wielkim szacunkiem, bo wtedy jest dyskusja. A ten płotek otacza mini ogródek mojej córki, przylegający do jej królestwa - domku zabaw. Nie mogę usunąć. Przynajmniej na razie :wink:
Posadziłam różę Cinderellę po lewej stronie muru, za nim jest milin, jeszcze bluszcz chyba też dam. Czas pokaże, pomysł będzie na bieżąco. ;:196

Miłego i słonecznego dnia wszystkim życzę :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu nie miałam takiej dyni, nie dość że miała być olbrzymia, a wyszło jak zawsze.., to twarda strasznie, eM mi ją na pół przedziabał i pojechał, a ja stałam i po kawałeczku z połowy kroiłam , potem starłam na tarce i usmażyłam placuszki na słodko tak dla dzieci. Przyszły dziewczynki jedna beee, druga beeee to się wkurzyłam strasznie, przyszedł tatuś i też beee to dostałam białej gorączki.
Spakowałam i dziś w pracy będzie zdrowo i smacznie.
Drugą połowę powiedziałam nie - dwie godz. ze skóry ją obierać, na cztery ją i do gara , zmięknie jak się ugotuje to dopiero odrzucę ;:224
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana ja nie krytykuję, po prostu jak nie widać co jest po bokach coś może nie pasować...to przecież tylko kawałek ogrodu ;:108 mini ogródek, Masz rację nie wolno usuwać, córcia niech ma troszkę swojej zieleni;:196 Różę ładną posadziłaś, szkoda że nie mam miejsca...jest teraz mnóstwo ciekawych odmian róż.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - To Ci się twarda sztuka trafiła ;:oj Moje dynie miękkie na szczęście, bo ja za nerwowa do dłubania. A jeszcze jakby wybrzydzali, to po nosie i ostra dieta. U nas tylko ja jadam dynie i właśnie skończyłam jeść pyszną dyniową zupę krem mniam mniam. Zrobiłam jeszcze dźem dyniowy z pomarańczą i chociaż nie przepadam za dżemami, to ten jest przepyszny. Przepis mam od Agness. Polecam.Masz jeszcze dynię to powalcz ;:196

Aniu - ;:196 Ja naprawdę lubię jak mi się mówi co trzeba. I dobrze, bo wtedy możemy zmienić coś u siebie na korzyść albo nie...Krytyka jest niezbędna w naszych kontaktach, jest inspirująca i ...konstruktywna.Ja nalegam wręcz na takie oceny, bo w porę mogę cosik tam pozmieniać. ;:173
A co do róż, to tyle Ci powiem że miałam ograniczony na nie budżet, a wybór....sama wiesz. Najwięcej czasu spędzam w szkółkach różanych. Ja buty szybciej kupuję niż róże wybieram. :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Nie ma jak nasze tereny ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,jestem już na dobre zawrócona z moich wojaży ,chociaż pewnie jeszcze wyrwę w las ,super kwitną Ci kwiatuchy w ogrodzie ,u mnie też jeszcze są ,pokażę jutro ,bo dzisiaj to wycieczka po lesie i grzybobranie ,Twój widok z bramy to rewelacja,a i wycieczka po pięknym parku piękna,witam po przerwie i pozdrawiam stęskniona :wit ;:168
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, to w naszych stronach miała byś co robić, róż w okolicach Końskowoli jest mnóstwo ;:3
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgosiu - czyż to nie dzisiaj ;:196 ;:196 ;:196 Obrazek
Wiem że lubisz czerwone , więc dla Ciebie ode mnie z najlepszymi życzeniami ;:cm
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu masz czy nie masz :?: spełnienia marzeń życzę, niech Ci zawsze słoneczko świeci ;:196 w pracy i w domu ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Tulapku -Piękna nasza Polska cała.... :wink:

Martuś - Jak ja Cię podziwiam za to grzybobranie trwające tygodniami. Tak sobie myślę, że podeślę Ci moją szefową, która ma prostu fioła na punkcie grzybów. Niesamowita jest w tym temacie.
A ja się cieszę, że już po grzybach ;:224 , bo wróciłaś.

Aniu - Tak, niestety mieszkam w takim miejscu, gdzie szkółek jak na lekarstwo. A różanych zero ;:145 Dlatego pozostaje mi jedynie internet, żeby coś ciekawego kupić. ;:196

Monia - A skąd masz przecieki że to dziś :?: Dziękuję kochana , wielką mi niespodziankę zrobiłaś , a różyczka piękna ;:196

Marysiu - Dziękuję, tak miałam wczoraj urodziny. Niestety ;:145 Dziękuję ;:196

I chwalę się teraz moimi prezentami, mam nadzieję że tego dendrobium nie uda mi się zniszczyć, bo jest cudne. Muszę sobie o nim poczytać. Czy on to lubi co reszta storczyków?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i to co tygryski lubią najbardziej

Obrazek

Obrazek

Wczoraj Zuza zajmowała się robieniem sztucznej krwi. Przygotowania do dzisiejszego wieczoru żebrania cukierków trwają już od kilku dni.

Żelatyna + gliceryna+ barwnik ( zostałam wtajemniczona w sekretny skład).

Obrazek

Do napisania :wit
Małgosia
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Leżę :shock: