Jesień w familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień w familokowym

Post »

Dolomit dopiero po opadach śniegu? gdy spadnie śnieg to już mam ogród zamkniety na cztery spusty :wink: .
Myriam skradła mi serce i nawet miałam ją w koszyku ale już chyba mam dosyć róż w tym roku dały mi w kość i samo wybieranie chorych liści z kory to syzyfowa robota :?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jadziu zdjęcia ogólne po prostu zjawiskowe ;:170 lubię oglądać ogrody z szerszej perspektywy ;:138
Widzę piękne marcinki no i cudowne róże..... latam ze zdjęciami w te i z powrotem i ciągle mi mało ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu czytam o Dolomicie i jakieś mieszane uczucia a jak przytoczyłaś przykład śp.Krysi to już nie wiem jak zrobić, daje jesienny nawóz, a na śnieg posypać dolomitem kumam?
Grażynka/Kogra stosuje i jest ok a ale ja nie taka kumata ;:14
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Jadzia róże masz piękne bez oznak chorobowych :wit . Nie wiem jak z tym dolomitem jest, chyba faktycznie na ten czas trzeba
wyprowadzić się z ogrodu. ;:202
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale piękne widoki ;:180 Kolorowo jeszcze u Ciebie ;:333
Róże ślicznie kwitną ;:215 A czy te żółte to chryzantemy ???? czy dzielżan ? piękne ;:63 ;:63
Poczytałam o dolomicie - dzięki ;:196
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu wspaniała, bogata w kolory jesień w Twoim ogrodzie :D Portret motyla niesamowity ;:oj
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu przepraszam że dopiero teraz odpowiadam , ale ostatnio mało jestem przy komp. Przyznam że nie wiem czy pachnie New Imagine nie wąchałam :) Dzisiaj firma przycinała mi tyje, zaraz ładniej to wygląda. Kilka róż jeszcze kwitnie , chociaż nie jest to już jakaś rewelacja, Chciałam im zrobić zdjęcie ale bateria wysiadła i nici z tego. Byliny już powycinałam,ale jeszcze sporo pracy mi zostało, mam wątpliwości czy w tym roku zdążę posprzątać.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu muzykant piękny ;:138
Jaki to ptak Cię unosił z tym aparatem, zdradź tajemnicę ;:113
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jadziu, cuda czynisz, u mnie nie ma aż tylu kwitnących róż.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGUSIU jak Twoja ręka już lepiej ;:196 .Tegoroczna jesień rzeczywiście bogata w kolory ubiegła nie była aż tak kolorowa .Dzisiaj krążyło ich mnóstwo na krzaczkach chryzantem .Cudne to były widoki ;:167 dla Ciebie dzisiejsza sesja motylowa

Obrazek

Obrazek

TERENIU te żółte to chryzantemy mam ich aż 5 kępek .Róże kwitną już pojedynczymi kwiatami .Najwięcej ma ich niebieska NN i Pink peace ;:196 Dolomit można również wsypać do kompostownika ,żeby go wzbogacić Dla Ciebie moje cudne chryzantemy

Obrazek

Obrazek

HELU jest parę bez oznak chorobowych ,ale można je policzyć na palcach .Ze 100 chyba z 10 jest zdrowiutkich między innymi serbki

Obrazek

ANUSIU cieszę się ,że kłódka juz otwarta .Dzisiaj dopiero posadziłam Twoje różane patyczki i sadzoneczkę .Captain poszedł w miejsce Myriam .W sezonie dostanie kratkę jeśli sobie zasłuży :wink:, a Sombreuil dostała się do towarzystwa Karolka i dostały nakaz pokazania sie z najlepszej strony

Obrazek

ANIU:oops: miła jesteś ,ale mój aparat z szerszej perspektywy nie robi ładnych fotek co innego makro.Inne marcinki zakwitną dopiero w przyszłym sezonie ,bo parę sztuk sobie dowiozłam

Obrazek

EWUNIU dawno nie zaglądałaś .Wybieranie liści z kory to robota głupiego dlatego nigdy nie chciałam mieć kory .Wydaje mi sie ,że Myriam chyba potrzebuje dużo wody i nie za dużo słonka .Ostatni kwiat ścięłam i dałam do wody i cudnie się otworzył a ten zapach zniewalający ;:167 .Patyczki posadziłam, a sadzonka poszła do Tosi .Jeśli się wszystkie ukorzenią to i tak ją będę mieć :;230 :wink:

Obrazek

DOROTKO niedawno kupiłam ten krzaczek z 6 kwiatami tylko szkoda ,ze to kwitnienie przypadło na porę deszczową ,ale teraz mogę na razie nimi sie cieszyć .Masz rację ,ze Pink peace to cudna róża ,żeby jeszcze była trochę zdrowsza

Obrazek

DANUSIU musisz powąchać w przyszłym sezonie ,bo moja Purple tiger cudownie pachnie lepiej niż Myriam .Nie przycinam bylin zostawiam je w takim stanie na zimę

Obrazek

MARYSIU cudny jest ten Muzykant ;:167 Po prostu wlazłam na stół z czterema nogami :;230

Obrazek

MARIOLKO na 100 róż parę musi kwitnąć :;230 następne mają pąki cosik im sie pokręciło w głowie

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu jaka śliczna żółta ta chryzantema ;:180 czy ona już zimowała u Ciebie ???
Przepraszam że nie zachwycam się różami :oops: One tez cudne ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu chryzantema zimowała pod stroiszem ,ale wiesz jaka była ostatnia zima .Mam tez złocienia krzewiastego [żółty ]i mogę wysłać Ci sadzonki ,które sobie ukorzenisz i przetrzymasz w chłodnym miejscu przez zimę .Niestety ten złocień nie zimuje w gruncie a wygląda tak podobny do chryzantemy tylko ma większe kwiaty .Kwitnie od początku lata, ale to pijak jak datura

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Mmm ahh te róże . :wink:
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu o poranku, jestem po ciężko przepracowanej sobocie. Miałam dobre samopoczucie i dałam czadu, przekopałam połowę warzywnika,posadziłam czosnek. Przed siatką na alejce wycięłam floksy, zostały tylko marcinki, wszystko wywiozłam taczką [karą] do kontenera.Podlewanie też zajęło mi trochę czasu. Tereska wybyła w góry i na mnie to spadło.Do pracy przyłożył się M i trochę roboty ubyło. ;:134 ;:333
Ach te Twoje róże, nic tylko patrzeć, patrzeć...... ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u Ciebie też jest jeszcze bardzo kolorowo, masz tyle pięknych róż i innych roślinek. Kwitną Ci cudnie chryzantemy, a u mnie dopiero malutkie pączki i chyba nie zdążą się rozwinąć. Jakieś takie późne mam. :(
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”