Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Epoka lodowcowa się skończyła, dziecię powoli usypia, czas dla mnie... :D
Pogodę miałam wspaniałą w weekend. I taką własnie jesień lubię. Słoneczną, z rześkim wieczorem, z kolorami wokoło. Mam wtedy pełno energii i zapału do pracy.

Aniu Aneczko - Ta roślinka to barbula. :D A kociamber rzeczywiście asystuje mi w ogrodzie nieustannie. Przylepka moja. ;:196

Miłeczko - Korbole to dynie?? A ognika ptacy zjadają w zimie. Mam dla nich niezłą stołówkę. :heja I zapas ziarenek słonecznika i zbóż wszelkich. Właśnie dzisiaj planowałam, gdzie postawić karmiki, żeby móc przez okno podziwiać moje maleństwa. :D

Karola - Coś w tym jest....ja też wykańczałam pralkę przez weekend :D Karolka, dziękuję za miłe słowa. ;:196

Becia -Ja bym może i chciała mieć te 50 ha, ale bym poszalała. Arboretum jakieś bym stworzyła, czy cóś ....ale mój ogród ma zaledwie 2000 m.I musi wystarczyć ;:196

Aniu - Cynie skosi pierwszy przymrozek. I po nich ;:145 Na razie są piękne i kolorowe. W ich miejsce mam przygotowane cebule tulipanów do posadzenia. Na innych rabatach nornice już sobie poużywały :evil: Pozostała ta, a tu nornic nie widziałam. Nawet kret tu nie zagląda. Nie wpadłam jeszcze, co je odstrasza.
A projekt ogrodowy w trakcie, jeszcze trzeba troszkę poczekać. Sama nie mogę się doczekać. :wit

Dorotko - To Mary Rose ;:167 Kocham tą różę. Kwitnie non stop od czerwca ;:196

Aguś - Ta bukszpanowa rabata to moja pierwsza rabata w ogrodzie. W środku jest krzewuszka i róże. Jak róże przekwitną, zmienią właścicielkę, bo mi tam nie pasują. Muszę tam dać mniejsze róże, bo te obecne są za wysokie. :wit

Aniu Anym - Regularnie przycinam troszkę ognika, bo się rozrasta za daleko chłopak, a igiełki ma ostre i już nie raz zahaczyłam się nieszczęśliwie. Poluję jeszcze na czerwonego. Widziałam u znajomej w ogrodzie :D

Amelia - Zapraszam, wpadnij do mojego jesiennego ogrodu, posiedzimy razem. Tak, jest wspaniale o tej porze, a słoneczko mnie ukochało w tym roku. ;:108

Zostawiam Mary Rose zapłakaną i idę lulu, bo jutro raniutko do pracuni, a poniedziałek lubi mnie zaskoczyć ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Różana Marysiu nie smuć się ;:185
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, ona się nie smuci. :D Cieszy się z deszczu, bo to dla niej rzadkość.

Byłam w lesie. Musiałam po pracy, po prostu musiałam zaszyć się dzisiaj w lesie. I najchętniej już bym tam została. Ale grzybów nie było :( Dlatego przyniosłam sobie troszkę materiału i zrobiłam wianki. Dobre i to, jak zabrakło grzybków.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ciepło :wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Fajne te wianuszki ;:108 u mnie niestety nie ma takiego mchu :?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajne wianki, nie wiedziałam ,ze tak można pokombinować :) jakie jest ich przeznaczenie? też lubię robić podobne rzeczy , może podpatrzę :) pozdrawiam karolina róża , wiadomo -królowa , piękna :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Fajny wianuszek wyszedł z Chrobotka ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jak ja mogłam nie rozpoznać Mary Rose ;:223 przecież też ją mam... na usprawiedliwienie to, że moja taka młodziutka i mała, a kwiaty mocno pochylają główki i nie widać do końca ich urody :wink:
Jak długo masz swoją? Napisz proszę coś więcej o jej zdrowiu i wigorze.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgosiu ;:196 , ja zaglądam do Ciebie systematycznie , podziwiam Twoje piękne zdjęcia , ale często już sił na wpisy brakuje ;:223 , nadgonię , obiecuję ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ta wizyta w lesie, to pewnie w celu odstresowania się po pracy- było aż tak źle? Kontakt z naturą mi zawsze pasuje i idealnie się tam wyciszam...- więc rozumiem :wink: wianki bardzo urokliwe- taka biżuteria ogrodowa- to Twój znak rozpoznawczy i Twojego zielonego królestwa- piękne są ;:138 róża w deszczu- bajkowa ;:180 Jesteś niesamowita- masz już plany na przesadzanie róż- jakieś przeprowadzki rabatowe... ale nie spotkałam osoby, która mając ogród i lubiąc w nim ,,grzebać"- powiedziała by, że wszystko ma już zrobione i nic nie musi już zmieniać... ciągle się coś tworzy, powstaje coś nowego, co zachwyca ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Masz rację z pustą ręką z lasu się nie wraca ;:306 . Świetne wianki, my w weekend robiłyśmy ludziki- taaaakie szkarady nam wyszły że masakra :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jesienne wianki już się robią ;:333
A róże czy to w kroplach deszczu czy rosy wyglądają jeszcze piękniej, ubrane w delikatna biżuterię ;:108
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Jestem wreszcie w Twym przerażająco zadbanym ogrodzie. Jak Ty to robisz Małgosiu? Kolorowo i kwitnąco. Wianuszek z chrobotka bardzo sympatyczny. Mogłabym mieć, gdybym miała chrobotka :wink:
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Przydreptałam się przywitać :wit :wit po długiej nieobecności i od razu co widzę ,,,,piękne jesienne wianki . ;:180
Pozdrawiam ;:196 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati - Mech jest w każdym lesie :D

Karola - Przeznaczenia wianków nie znam :D Na razie stoją na ławce przed domem, może pomysł się jakiś urodzi, nie wiem. Ja tak tworzę przez przypadek, pod wpływem impulsu. :wit

Ewa - Jak widać z wszystkiego wianki można wić :D Zamknęłaś wątek?

Dorotko - Mary Rose jak dla mnie fajna róża. Zimy już u mnie przeżyła 3 i specjalnie dużo jej nie trzeba było ciąć. Zaczyna kwitnąć w czerwcu, pełnym mega mocnym kwitnieniem, chwilkę potrzebuje na złapanie oddechu i dalej zachwyca. Zwiesza kwiaty, ale raczej pod wpływem wilgoci. Lubię ją, bo nie jest wymagająca. Bałam się kiedyś, że pędy ma wiotkie, ale to taka uroda i radzi sobie z tym. :D

Monia- Czy ja Cię z czymś gonię? Coś taka zarobiona? ;:196

Karola - Kelpie - Masz rację z tym niedokończonym ogrodem. On nigdy nie będzie skończony. I mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam. Wina FO. :wink:

Dorotko - DTJ - Moje ludziki żołędziowe zawsze były maszkarami. Ale są piękne, bo to nasze dzieło i dzieci. ;:215

Aniu - Różom nie potrzeba ozdobników, aby zachwycały, ale masz rację, w kroplach rosy ich uroda jest dodatkowo wyeksponowana. :D

Asiu - Chrobotek rósł tam, gdzie powinny być grzybki, więc trafił nieszczęśnik do mojego koszyczka.I jak widać wykorzystałam go.A ogród....musi być kolorowy :wit

Marysiu - Fakt, długo Cię nie było. Mam nadzieję, że wracasz do pełni sił i sprawności.

Dzisiaj słoneczka brak...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek