Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

E tam.Ja swoje najpierw topie i potem szatkuję ;:224 Juz one dostaną za zjedzone cebule ;:108
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ Agnieszko!!! Jak możesz !!! Kurom tak źle życzyć ;:oj

No dobra, czasem nam się zdarzy popełnić zabawne zdanie. A tak na poważnie - nigdy nie dawałam kurom pędraków. Przypuszczam, ze będą wniebowzięte. U mnie nieoczekiwanymi sprzymierzeńcami w walce z pędrakami okazały się krukowate, zwłaszcza sójki oraz kruki. Miejscami podziabały łąkę tak bardzo, że wygląda, jak zryta - tak jakby grasowało tam ogromne stado mini-dzików.

Czasem kładę wydobyte pędraki w karmniku dla ptaków. Nieraz tak pozostawione nawet trochę przesychają, ale jak tylko ptaki się zorientują - jest istna uczta.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ja jak zwykle bezczasowa :)

Wczoraj byłam na spotkaniu wyborczym :) Mieszkańców bardzo mało, za to ja już chyba wiem, na kogo będę głosowac :)
A dziś byłam u Emi na zebraniu rady rodziców - zostałam przewodniczącą i wierzę w to, że to fajnie! I że szkoła przetrwa po wyborach...,

i kupiłam sobie tuję thujopsis :) Ale fajna jest :) Rośnie już na rabacie, ja wsadziłam już połowę cebul - na razie tulipany i drobnicę. Do narcyzów koniecznie chcę kupic zaprawę, ale mi nie po drodze... Ale jak dziś próbowałam sadzic, to mi się ziemia z sadzarki wysypywała :( Włączyłam zraszacz na pół godziny - susza koszmarna.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, podziwiam za chęci bycia społecznikiem. Nigdy mnie nie ciągnęło do tych trójek klasowych i migałam się jak mogłam. :D
Ja dopiero sadzarkę kupiłam, bo moją szlag trafił .....taka jakaś aluminiowa, byle jaka raz dwa i po niej było.
athshe
500p
500p

Post »

Małgosiu moje bycie społecznikiem zaczęło się w podstawówce - wystarczył nauczyciel z pasją. A potem harcerstwo i tak to się jakoś kręci - moim skromnym zdaniem, ktoś kto nie ma w sobie zapędów do bycia społecznikiem nie ma szans na bycie nauczycielem z pasją - ja jestem z pasją - czas oceni, czy dobrym ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Agnieszko - jak to się stało że przegapiłam wpis od Ciebie , nie wiem do dziś i ;:145 , nadrabiam i wpadam z rewizytą , pamiętam jednak że zaglądałam parę razy , czemu nie zostawiłam śladu po sobie ;:224 ?
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
athshe
500p
500p

Post »

Jeny.... trzy tygodnie minęły od ostatniego wpisu - ja myślałam, że to było dopiero co... w ogrodzie niewiele się dzieje, zrobię młodemu śniadanie i postaram się do was wszystkich napisac.

Moniko - bardzo dziękuję za twój wpis, zmotywował mnie, by się ruszyc na forum...
athshe
500p
500p

Post »

To szybciutko co się u mnie dzieje:

Górka iglakowa uprzątnięta z roslin jednorocznych - została sanwitalia jedyna, bo sobie jeszcze dobrze radzi i starce. A w ogóle to mały remanent był - górka spłynęła o dobre 10cm na dole, więc ją podkopałam i podstawiłam pieńki. Wygląda jako - tako, pieńki kilka lat powinny przeżyc, więc jest nadzieja, że będzie ok. Przed pieńkami są liliowce i tak się zastanawiam, czy w dziurach w pieńkach też by dały radę...
Obrazek

Schody już jesienne, choc doniczkowce nieźle sobie radzą:
Obrazek

Bakopa szaleje jesiennie - wygląda nawet ładniej niż wiosną - a kilka miesięcy temu mówiłam, że więcej nie kupię - teraz znów zaczynam w nią wierzyc.
Obrazek

Rabata już zakończona - są cebulowe, żurawki, bukszpany - nie mam już nic do dosadzenia (póki co;) ) I tak jak wcześniej rozważałam - chryzantemy, które planuję kupic w donice na schody i podjazd wylądują tutaj pod płotem - tam gdzie jest agrowółknina - to chyba nie jest zły pomysł.
Obrazek

Obrazek

I to by było na tyle na razie - reszta nieruszona, zaniedbana... nawet nie zaniedbana - reszta po prostu nie istnieje - górka leży i leży i jeszcze długo poleży, a za domem tylko trawnik i budowa tarasu.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To niech lezy :;230
Ważne,że piękne zdjęcia są ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, czy ja dobrze pamiętam, że ta nowa rabata miała być biała? A nawet jeśli, to kawał niezłej roboty odwaliłaś. I nie przejmuj się, powoli każdy ogród powstawał. Schody dyniowe ;:333 Moja Zuza już przygotowana do Halloween . Byliśmy w L. Tam wysyp gadżetów tego typu. Szaleństwo po prostu. Tak troszkę mnie to święto wkurza,,,,ale skoro dzieci się bawią, to co począć.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Agnieszko, rabata przepiękna, a zobaczysz jakie wrażenie zrobi wiosną, jak zacznie budzić się do życia i jeszcze cebulowe zakwitną ;:215
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aga pisałam u mnie ale i u Ciebie napiszę, jeśli uda Ci się przezimować chryzantemy to na wiosnę jeśli tylko puszczą pierwsze pędy uszczknij wierzchołki i rób tak trzy razy a zobaczysz jak pięknie się rozkrzewi. Schody świetnie przystrojone ;:215 powiedz proszę gdzie kupiłaś te śliczne lampiony?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

No właśnie - mi też się zdawało, że rabata miała być biała :wink: Ale cóż, ja też czasami miewam tego typu zamysły. Mija pewien czas i okazuje się, że z zamysłów - nawet z tych rzekomo niezłomnych - za wiele nie zostaje. A schody rzeczywiście ładnie przyozdobione - będę jednak podziwiać u Ciebie. Kompletnie nie mam serca do sprzątania pomiędzy takimi ozdóbkami - u mnie zaraz byłby z tego syfek pospolity. Tym bardziej, że każdego dnia mam do sprzątnięcia stajnię po pięciu koniach i kuwetkę po małej kici (na szczęście duże koty są wyuczone, ze z tymi sprawami ZAWSZE chodzi się na zewnątrz). Dodać do tego wyjazdy do pracy i wszelkie zbędne brudo zbieraczki to już nie dla mnie ;:185
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
athshe
500p
500p

Post »

Madziu - brudozbieracze też nie dla mnie - dlatego w moim domu pustooooo..... powoli gromadzę rosliny pokojowe, bo jak już narzekałam, pustka aż straszy. Ale będą firanki na święta :) A co do białej rabaty.... zniechęciło mnie to, że już latem, gdy miałam tam tylko białe rośliny okazało się, że wcale nie jest biało, bo krokusy żółte, róże też, mieczyki kremowe, róża jena kremowa druga biała, tawułki to różnie... białe okazały się 3 czy 4 rośliny poza krzewami - więc odpuściłam.

Aniu - lampiony kupiłam w biedronce :):) W sporej przecenie, bo po 15zł - i są super, bo to są ledy - włączyłam je w czerwcu i dalej świecą.... Z chryzantemami zapamiętam.

Iwono - też się nie mogę doczekac aż wyjdą cebulki - wsadziłam ich chyba aż za dużo. A doradź mi proszę, jako specjalistka - czy liliowce mają szansę na życie w pieńkach? Kupiłam wiosną w biedronce i są maleńkie, rosną trzy w jednej misie, ale na pewno w niej nie przezimują i tak się zastanawiam, przed pniakami są liliowce, więc może w 1-2 pniaki też liliowce wsadzic. Dadzą radę? Pnie są grubaśne - minimum 15 cm drewna, więc izolacja chyba dobra.

Małgosiu - oj biała, biała... marzenia poszły w świat. Mnie też święto wkurzało, ale powoli się oswajam i czerpię z niego to co mnie się podoba - dynie są u mnie dekoracją jesienną, w tym roku chyba wycinac nie będę, bo lamiony zaspokajają moje potrzeby świeczkowe. Wiem, ze młody ma 30 października w przedszkolu bal kostiumowy, u Emi póki co nic nie wiadomo.

Tulapku - no leży ta góra i leży i w tym roku na pewno jej nie ruszymy ...

A w tym tygodniu muszę zamówic poliwęglan i będziemy kryc taras - jedna się uda przed zimą :):) Ładnie już jest - doceniam tego mojego chłopa, majsterkowicza. Szkoda tylko, że ma tak mało czasu.

Przyjaciółka wpadła - kończę, zajrzę wieczorem.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguniu zostawiam buziaki ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”