Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Gosiu - piękne łany astra jesiennego ;:138
Bardzo je lubię ,mam je wszędzie gdzie tylko jest miejsce :heja
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Rano obudził mnie wiatr. Jesień przywędrowała do mnie w całej swojej krasie. Wieje i jest zimno. Pada też czasami. Czyli sezon uważam za otwarty. Schowałam dzisiaj moje fuksje i delikatne pelaśki do domku. Coś czuję, że ten zimny wiatr niczego dobrego na noc nie wrózy ;:185
I dotarła do mnie paczucha z roślinkami i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa. Dziękuję Ci Stasiu ;:196 Gdyby nie było tak zimno, już dawno siedziałabym w ogrodzie i sadziła do nocy.

Violka - Ale figa nie jest z makiem? :wink: Strasznie się cieszę.

Aniu - Mam nadzieję że i do Ciebie już dotarł deszcz. Susza jest okropna. Ja moje astry nowoangielskie ( ja się muszę zgodzić bo zielonego pojęcia nie mam) podsadziłam rozchodnikem. Zrobiłam to zupełnie przypadkowo, ale uważam że to fajnie wygląda, i duecik z nich niezły.Jeszcze do tamtej rabaty dorzucę te niebieskie marcinki i będzie super. :wit

Aniu sweety - Wiem,że u Ciebie mokro ;:174 Taka złośliwa aura tego lata nas dosięgła. U nas susza, na południu mokro. Teraz będziemy porównywać jaką mamy jesień. Moja zaczęła się zimnem i wiatrem.

Aniu Anym - Ja dostałam od znajomej szczepkę, ale ani ona ani ja nazwy nie znamy. :lol:

Grażynko - Jak nam Ania Anym powie, to będziemy obie znały nazwę tej mojej fuksji :D

Tereniu - Czyli aster został nazwany :heja Jak ja Was dziewczyny kocham. ;:196 Może i kiedyś mnie w głowie zostanie troszkę tych nazw??Powoli jednak i u mnie odczuwam poprawę w tym temacie. Dziękuję Tereniu. ;:196

Jadziu - O tej porze roku to astry i chryzantemy będą nam rozweselać ogrody.Zwłaszcza w Twoim ogrodzie musi już być kolorowo. ;:196

Lato za nami, za oknem pogoda paskudna, na termometrze 10 stopni....więc może kilka róż dla ocieplenia?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru wszystkim :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Czy wszystkie astry usychają od dołu? - podobają mi się o tej porze roku ,jednak te łodyżki mnie odstraszają
Pozdrawiam. Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, moje tak mają co roku. Na szczęście koleżanka która mi je kiedyś dała powiedziała mi o tej wadzie i podsadziłam te wysokie rozchodnikami. Te niskie, o kwiatkach fioletowych i niebieskich nie są takie brzydkie od dołu, pod warunkiem że jest odpowiednio wilgotno. U mnie było sucho, pomimo podlewania troszkę mają brzydkie te dolne partie, ale są tak gęste, że tylko ja o tym wiem :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Też mam jakies niskie różowe ,le nic takiego nie zauważyłam - musze im się przyjrzeć bardziej.
Moze właśnie dlatego nie widac bo niskie :)
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgoś - wysłałam Ci pw z clematisem ;:108 , Ty już po urlopie ? Róże śliczne , rób zdjęcia będziemy sycić oczy w długie, zimowe wieczory i tęsknić za latem ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie chyba po urlopie bo sadzić chce i to w nocy ;:306 , ja w piątek latarkę na szyję założyłam i też sadziłam ;:172 . Różyczki na ocieplenie klimatu? o przydadzą się rano ma być 2-5 stopni ;:202
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, bardzo mi się podoba wianuszek z orzechów, prosty, ale bardzo oryginalny. Jakie roślinki od Stasi masz do posadzenia?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu a ja w zeszłym roku kupiłam fajne marcinki niziutkie o pełnych kwiatach i cieszyłam się bo bardzo chciałam takie mieć. Niestety jedna sadzonka nie odbiła po zimie a druga wyrosła pod niebo. Skarlają rośliny i kuszą ludzi a my się nabieramy ;:223
Róże masz piękne ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Małgosiu.
Pozwoliłam sobie na spacer po Twoim ogrodzie. Pięknie wszystko dopieszczone ;:108
A róże moja ;:167 cudne.
Będę wpadać na pogaduchy ;:108
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Ja też tak uważam,Twoje róże są przepiękne.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te jedne róże to jak piwonie wyglądają!
Cudnie Ci jeszcze kwitną. U mnie na straży pozostały Bonica i First Lady. Nadal kwitną!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit w środku tygodnia. Jeszcze jutro, a pojutrze weekend :D I więcej czasu na ogród. Bo szykują się małe zmiany, tym razem w architekturze ogrodu. Tyle czasu czekałam, a jutro .....póki co nie chwalę dnia przed zachodem, więc ciiiii opowiem, jak już się stanie.

Ewa - I co? Przyjrzałaś się? Moje mają paskudne doły, też się dzisiaj przyjrzałam. Grunt, to odpowiednie towarzystwo do zakrycia. :D Było za sucho, bo w zeszłym roku miały ładniejsze podudzia :D

Monia - Ja już po urlopie :D Pogodę miałam cudną, idealną wręcz.Następny mam w październiku ;:108 Ostatni tydzień października, i wtedy nie będzie już tak kolorowo....muszę nad tym pomyśleć. :wit

Dorotka - Rano ( 7) było 5 stopni. Ale w ciągu dnia nie było aż tak źle. A może kup sobie taką czołówkę? :;230 Nie ukrywam, że przydałaby się i mnie.Dzisiaj sadziłam do późna, a potem jeszcze chciałam się pokręcić po ogrodzie a tu....cimno.

Iwonko - Zamówiłam jarzmianki w 3 kolorach ( biały, róż, lekki róż), budleję Dawida, różne trawy: miskant gigagnteus i cukrowy, kostrzewę, kuklika czerwonego i pomarańczowego, i dostałam też maka bylinowego i tojeść orzęsioną.Wspaniałe sadzonki, ogromne,zdrowe roślinki. A szybka i sprawna Stasia jest do tego przesympatyczna. ;:333

Aniu - Ja też nie raz dałam się nabrać na cuda, które były jednorazowe. Teraz uważam co kupuję, sprawdzam, czytam , ale pewnie jeszcze się zdarzy, że oczarowana roślinką zapomnę o zdrowym rozsądku. ;:224

Dorotko - Oczywiście zapraszam, wpadaj kochana. Ja też byłam dziś u Ciebie, nie zdążyłam się przywitać, bo jestem w trakcie podziwiania. Masz tyle piękności. ;:108

Haniu - Dziękuję że mnie odwiedziłaś. Zapraszam. :wit

Miłeczko - Moje róże strasznie cierpiały latem, w te saharyjskie upału. Teraz dopiero pokazują mi swoje wdzięki. :wit

Moja dzisiejsza jesień....

Obrazek

Zakwitły kolejne Marcinki vel Michałki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Musisz za mną chodzić? Chwili spokoju nie ma

Obrazek

i niebo nad nami

Obrazek

Miłego i sympatycznego wieczoru dla wszystkich :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Futrzak cudny :)

Nigdy mnie nie kręciły dalie. W ubiegłym roku kupiłam 10szt jako jednoroczne, ale przezimowałam bulwy i mam fajne cudaki maleńkie i w tym roku. I tak patrzę u was i patrzę i patrzę i ... chyba kupię dalie wiosną - choc z 2-3 odmiany.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

niebieskie :shock:
Kotek ;:215
A zza chmur Bóg się wyłania :D
Zablokowany