Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu-kłamczuszko 8-), twierdzisz że coraz trudniej znaleźć kwiaty u Ciebie w ogrodzie, a ja jeszcze mnóstwo piękności tutaj widzę! ;:oj , aczkolwiek natrafiłam również na coś, czego osobiście delikatnie rzecz ujmując nie lubię, czyli kosmosy, z założenia nigdy w moim ogrodzie nie zagoszczą, podobnie jak to miało być z tzw byczkami, czyli aksamitkami, ale moja kochana koleżanka ViolaK przysłała mi nasionka, do których dołączyła karteczkę z nieznoszącym sprzeciwu zdaniem: "masz to posiać!!" - nie no skąd, wcale nie jest złośliwa ;:131 :twisted:
/wręczam sobie nagrodę za najdłuższe zdanie świata :wink: /
Ten rudy przystojniak po prostu powala na kolana, boski! ;:108
Nam w ciągu miesiąca zginęły dwa koty: kocica którą mieliśmy ponad 15lat, podejrzewam, że z racji wieku mogła oddalić się na wieczne łowy, ale na to co stało się z Jej trzyletnim synkiem już pomysłu nie mam :(
Chciałam się pochwalić, a raczej pożalić ;:145 , że ja również wstaję kilka minut po 4:00, z tym że u mnie nie jest to kwestią wyboru :evil:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - fajny masz sprzęt do drewienka ;:138 i u mnie by się przydał.
Pierwsza fotka ;:oj
Miłego dnia Aniu :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam porannie ! Na pierwszej fotce to ślaz mauretański ? takowego nasiona kupiłam ale nie zdążyłam posiać.Wczoraj ' odwaliłam' kawał roboty i wczesnym wieczorkiem wylądowałam już w łóziu ...gardło dalej mi 'nawala' eM dostał antybiotyk a ja jeszcze nigdy w życiu nie brałam...wyleczę się domowo bo działka nie może czekać ...póki mam wenę do przesadzania ... i silną wolę do wyrzucenia czego bądź ... ;:131
Fajne zdjęcia! ;:333 Miłego dnia Aniu! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, no wiesz co! Różę wsadziłaś za kraty? A co ona przeskrobała? :;230
Ja tę malwę mauretańską mam jeszcze w innym kolorze. Widziałaś?

Wózek za zakupy dotarł, zatem trzeba się szykować. ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Masz fajnie, że masz rozdrabniacz. Ja mojemu truję, że trzeba kupić, a on że nie jest to sprzęt niezbędny. I trochę racji ma, tylko że ja mam naprawdę dużo materiału do zagospodarowania. I ileż fajnej ściółki.Ale on na razie głuchy na prośby. :evil:
Jak czytam o Twoim zegarze, to przypomina mi się mama mojej koleżanki. Ona spała w dzień, a nocą funkcjonowała. Zawsze mnie to dziwiło. Ja jestem sowa, ale...rano są problemy jak do pracuni zew wzywa.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jadziu - rozdrabniacz właśnie wysiadł ;:145 , czort mnie podkusił wsadzić gałązki wierzbowe, a one okręciły ślimak i trzeba to ustrojstwo rozbierać ;:219 . A co do malwy , to ona ....była, ale już nie ma. Znowu bym musiała zapłakać, ale brakuje łez, za to jestem wściekła, jak nigdy ;:134 . Moje psy, wypuszczone rano, chyba w tych malwach znalazły jeża, bo wygląda to miejsce, jak pobojowisko. Jeża znalazłam na podwórku ledwie żywego - leży na ogrodzie w osłonie kartonowej, bo przecież są i koty ;:185 , a ja, chętnie psom sprawiłabym manto, tylko co to da ;:222 .

Marysiu- zdjęcie róży jest od tzw. podwórka, bo inaczej i jej by nie było :;230 . Malwę u Ciebie widziałam, a teraz nie wiem, czy coś przeżyło u mnie. A co do nas, to pewnie, że jedziemy :tan .

Maryniu- dziękuję za powitanie i również witam ;:196 . To choróbsko jest wirusowe i antybiotyk pewnie nie na wiele się zda, trzeba swoje odcierpieć ;:147 . A praca w ogrodzie czeka, oj czeka, a pomysły jeszcze są i dobrze ;:215 .
Moja koleżanka, jak dzisiaj zobaczyła ogród, to popatrzyła na mnie lekko zniesmaczona i pokiwała głową. Zawsze się zastanawia, po co ja tak pracuję. Cóż, nic nie tłumaczyłam, bo jak ktoś nie ma swojego 'fijoła', to jak może cudzy zrozumieć ;:108 .

kryzysowa29- miło czytać pochwałę, ale kotami mnie zasmuciłaś. Nie wierzę, że kotka odeszła, a kotek zniknął w tym samym czasie. Nie masz gdzieś obok gołębiarzy?.
Serdecznie Ci współczuję ;:168 , bo koty mam od 30 lat.
Jak Ci się nie podobają kosmosy, to może onętki lub warszawianki, co? :;230 .

Obrazek
floksy się nie poddają
Obrazek

Obrazek

Obrazek
aparat skierowałam na wodę -gdzieś była żabka ;:219
Obrazek
wiem, że ta trawa się powtarza, ale taka ładna :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/b]
Obrazek

Obrazek
logo "zakręconej ogrodniczki"
Obrazek

PEPSI- wybacz, ale w tym wypadku bym się upierała, tym bardziej, że teraz są rozdrabniacze Boscha, gdzie i wyschnięte badyle można mielić. Ja mam go od wielu lat i dopiero dzisiaj się 'zbiesił', ale mąż już dostał informację, że ma dodatkową pracę do wykonania :;230 . Podpowiadam tylko, że ma być ślimakowy, a nie na noże. Po latach z tej ściółki wychodzi super próchnica ;:108 .
Miałam serdeczną przyjaciółkę, która, jak do mnie przyjeżdżała, to widywałyśmy się między 12.30 (wstawała), a 20.00-tą (ja szłam spać). Ona chodziła spać ok.2.00 w nocy. Tak miała od dziecka ;:131 .

Obrazek
'żelazna' pozycja :roll:
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ u Ciebie pięknie, zdecydowanie daleko do jesieni. ;:138
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrycjo - witam, miło, że wpadłaś ;:168 . U mnie już niestety jesień, bo mało mam kwitnących, letnich roślin. Cóż, taka kolej rzeczy, chociaż wcale, ale to wcale mi się to nie podoba ;:185 .

Steined Glass - urodziwa całe lato
Obrazek
poranne słoneczko już nisko ;:145

Obrazek

Obrazek
niestety, to nie deszczowe krople, tylko ze szlaucha ;:222
Obrazek
tegoroczny 'nabytek'
Obrazek

Obrazek

Obrazek
sytuację 'małokwiatową' ratują niecierpki :wink:
Obrazek

Obrazek

Idę sadzić hosty i poczekam ze zdjęciami do wiosny, bo powinny być śliczne, hosty oczywiście :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Oh Aniu, te Twoje floksy... ;:167
Krople ze szlaucha,ale czy wolałybyśmy deszczowa jesień? Nie sądzę ;:185
Masz pięknie,niepoobgryzane hosty :D
pozdrawiam cieplutko ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, no to idę truć dalej :D A jeszcze mi podpowiedz, który jest dobry? Ja mam naprawdę dużo materiału co jesień....
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Patrycjo, dziękuję za pozdrowienia ;:196 . Masz rację z tą pogodą, ale ja bym chciała żeby w nocy padało, a w dzień było słoneczko; dużo chcę? ;:3 . Niektóre hosty są poobgryzane, ale faktycznie niewiele :? . Za to mam obgryzioną prymulke za 50,00 zeta, może chociaż temu robalowi cena się odbija :;230 .

PEPSI- wg mnie najlepsze są młynki do gałęzi Boscha, takie ciemozielone. Wysłałam Ci e-maila z linkiem podobnego młynka, bo nie wiem, czy mnie tu nie wykasują. Cena relatywnie podobna ;:224 , ale model nowszy. Jakoś nie umiem doczytać, co mi wolno, a czego nie :oops: . Ja dzisiaj znowu dałam sobie 'w kość'. Chyba już więcej nie dam rady. Głowa myśli o pracy, ale ciało się buntuje :( . Życzę sukcesu w rozmowach, bo warto powalczyć.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ta czerwona trawka co ją chwalisz to Rubrum? To nowy nabytek,czy już zimowała u Ciebie?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Te floksy uroczo wygladają :D to takie pozne odmiany ?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu a ta ładna trawka z kłosami jak się nazywa? Czy zimowała już u Ciebie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anym, Annes77- miło, że zaglądacie :D .
Witam :wit . Ta trawa, to Penisetum setaceum 'Rubrum' - niestety, nie zimuje u nas, o czym w sklepie mnie nie poinformowano ;:134 . Stoi więc w donicy i na zimę zabiorę ją do domu; ma stać w widnym, chłodnym miejscu, ale temperatura nie może spaść poniżej zera ;:224 . Zobaczymy, jak się przechowa. Należy ją troszeczkę podlewać, ale rzadko.

Mateusz - te floksy już raz kwitły, a teraz ponownie. Jak obetniesz to, co przekwitło, to później zakwitną z bocznych listków raz jeszcze. Widzę jednak, że te nowsze odmiany kwitną powtórnie bez obcinania, jakby same się oczyszczały ;:131 . Nawet tak wolę, bo nie ma przy nich pracy :;230 .
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”