Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl
Och Aniu oczywiście, że moja siostra skleroza nie kazała mi o tym pamiętać.
Jak dobrze, że masz ten kajecik!

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
A tak Aniu
, kochliwa jestem strasznie i jak już się zakocham to muszę to mieć 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Widzę grzybobranie było
, śliczne dalie 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu chciałabym,aby prawdziwki mi tak same do koszyczka wpadały 
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu! Ależ kolorki u Ciebie
Dalie, cynie, astry... A niektórzy mówią, że jesień w ogrodzie jest smutna. Na widok grzybów pewnie zazdrość by mnie zjadła, gdyby nie fakt, że jutro zabieram dzieci do lasu. Mąż wyjechał, a pogoda cudna, to nie będziemy się w domu kisić. U nas jest odwrotnie - to ja uwielbiam zbierać grzyby, a małż raczej rekreacyjnie jeździ. Mam nadzieję, że dzieciaki dadzą jutro połazić (muszę im jakąś zabawę wymyślić).
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- persymona
- 200p

- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I znowu widzę grzybki...wykończycie mnie
taką mam ochotę na zbieranie a tu chwilowo nie mam jak
a przydało by się parę słoiczków zamarynować 
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Dalie zawsze mnie cieszą .
ta zółta bardzo mi się podoba. 
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Aniu, grzybki apetyczne. Nie zazdroszczę, bo ja mam prywatnego dostawcę. Tata przynosi co parę dni różnorodne okazy. Wczoraj zrobiłam podgrzybki marynowane.
Na złą drogę cebulomanii mnie sprowadzasz. Kiedy przeczytałam o Twoich 200 szt., stwierdziłam, że nie jest ze mną tak źle (120 szt.). Czym prędzej pospieszyłam nadrobić (+86 szt.). Obawiam się, że to nie koniec
. Tyle różnych odmian, a każda ma w sobie coś. Omijam ogrodniczy, ale w B. były dzisiaj zupełnie inne odmiany i popłynęłam

Na złą drogę cebulomanii mnie sprowadzasz. Kiedy przeczytałam o Twoich 200 szt., stwierdziłam, że nie jest ze mną tak źle (120 szt.). Czym prędzej pospieszyłam nadrobić (+86 szt.). Obawiam się, że to nie koniec
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne Dalijki
Niecieprki pierwsza klasa- ładne kolorki
I udane grzybobranie,ja też co kilka dni przerabiam, niby już zapomnę, spokój i znowu ktoś pojedzie i dowiezie i znowu robota
Niecieprki pierwsza klasa- ładne kolorki
I udane grzybobranie,ja też co kilka dni przerabiam, niby już zapomnę, spokój i znowu ktoś pojedzie i dowiezie i znowu robota
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ależ pole do popisu dla cebulowych
Aniu tam mają być one samotne czy coś będziesz dosadzać dla towarzystwa?
Aniu tam mają być one samotne czy coś będziesz dosadzać dla towarzystwa?
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Witajcie kochani
Oj zarobiona coś ostatnio jestem,że hej
Chyba szykuje się sroga zima bo odezwał się u mnie instynkt gromadzenia wszelakich zapasów: nic tylko smażenie,gotowanie i wydeptana ścieżka:ogródek-kuchnia-piwnica
W niedzielę byliśmy razem z naszymi dziewczynami w lesie i chociaż miał to być tylko spacer to oczywiście skończyło się na dwóch pełnych koszach podgrzybków i borowików
Śliwki są już bardzo dojrzałe więc nadszedł czas na robienie powideł.Dziękuję AGNESS za wspaniały przepis dzięki któremu powidła nie kojarzą mi się już z godzinami spędzonymi na staniu przy kuchence
A oto uboczny efekt moich poczynań czyli wczorajsza kolacja: upieczony wczoraj domowy chleb z masłem,powidłami a do tego kubek mleka
A to najbardziej zaciekawiło w lesie moje córcie:

Jesień jak na razie czaruje kolorami.Oby trwała jak najdłużej chociaż jak mawia mój mąż: Nie martw się,jesień potrwa co najmniej do zimy

Kochani dziękuję,że o mnie nie zapominacie i obiecuję,że jeszcze dziś odpowiem na wszystkie Wasze posty
Oj zarobiona coś ostatnio jestem,że hej
W niedzielę byliśmy razem z naszymi dziewczynami w lesie i chociaż miał to być tylko spacer to oczywiście skończyło się na dwóch pełnych koszach podgrzybków i borowików
Śliwki są już bardzo dojrzałe więc nadszedł czas na robienie powideł.Dziękuję AGNESS za wspaniały przepis dzięki któremu powidła nie kojarzą mi się już z godzinami spędzonymi na staniu przy kuchence
A to najbardziej zaciekawiło w lesie moje córcie:

Jesień jak na razie czaruje kolorami.Oby trwała jak najdłużej chociaż jak mawia mój mąż: Nie martw się,jesień potrwa co najmniej do zimy

Kochani dziękuję,że o mnie nie zapominacie i obiecuję,że jeszcze dziś odpowiem na wszystkie Wasze posty
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
A Ty znowu mnie szczujesz powidłami?
Od razu skojarzyły mi się lata dzieciństwa i wakacje u babci na wsi... jak piekła swojski chleb w piecu. Jedliśmy jeszcze ciepły z masłem i powidłami śliwkowymi właśnie... ach... jak ten czas szybko zleciał...
U Ciebie w ogrodzie zawsze jest tak kolorowo, tak tętni życie, że aż miło. Super!
Od razu skojarzyły mi się lata dzieciństwa i wakacje u babci na wsi... jak piekła swojski chleb w piecu. Jedliśmy jeszcze ciepły z masłem i powidłami śliwkowymi właśnie... ach... jak ten czas szybko zleciał...
U Ciebie w ogrodzie zawsze jest tak kolorowo, tak tętni życie, że aż miło. Super!
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Piękny szparagus
dzięki takiemu domku można obserwować las,super pomysł 
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Miałam odpisać wczoraj ale co się odwlecze to nie uciecze
Aneczko i ja pamiętam chleb z masłem i powidłami u Babci a do tego mleko prosto od krowy.Z chęcią wracam do tych tradycji,żeby i moje córcie miały pyszne wspomnienia z dzieciństwa.Kajecik mam i owszem tylko czy mi się zmieści do paczki wszystko co zapisałam
Moniko oj i ja jestem kochliwa i co chwilę zmieniam swój obiekt uwielbienia ale na szczęście tyczy się to jedynie roślin
Bartoszu coś mnie ostatnio ciągnie jak wilka do lasu.Szkoda tylko,że czasu ostatnio mam mało ale z drugiej strony może to i dobrze,bo żywilibyśmy się całą zimę samymi grzybami
Annes 77 o dziwo więcej prawdziwków ode mnie znalazły moje córcie kiedy byliśmy razem w niedzielę w lesie.Szczególnie starsza miała szczęście do sporych okazów
Wsiania i u Ciebie jesień pięknie prezentuje kolorki.Wiem,bo podglądam Cię na bieżąco
Persymona Madziu zapraszam do mnie na grzybobranie
e-babcia Jadziu mam sentyment do tej żółtej dalii bo to terminatorka i jako jedna z nielicznych przetrwała zalanie piwnicy a poza tym ma ogromne kwiaty
Anulla i u mnie w Biedronce napotkałam nowe cebulki ale jak na razie trzymam się dzielnie i nie dokupuję.Jak przypomnę sobie ile naprzeklinałam swój zakupowy szał rok temu kiedy przyszło do sadzenia to jakoś udaje mi się powstrzymać.Obiecałam sobie,że w tym roku nie przekroczę 300 cebul ale jak będzie to dopiero zobaczymy
Anabuko1 Aniu kochana muszę Ci się przyznać,że wcześniej nie doceniałam niecierpków ale teraz jestem nimi zafascynowana.Pięknie i obficie kwitną i mają śliczne kolorki
aage Aguś na pewno na samych cebulowych kwiatach się nie skończy ale muszę dobrze przemyśleć co będzie do nich pasowało.Pewnie dosadzę jakieś byliny a może róże
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Ależ mi narobiłaś ochoty na powidełka ze śliwek. Uwielbiam je, ale cena śliwek jest zbyt wysoka, by kupować i samemu produkować powidełka
Bardzo spodobała mi się kolor twoich cynii
A kwitnienia dalii sprawiły, że oglądałam fotki kilkakrotmie
Polowanie na owady udane, bo ujęcia z motylkiem rewelacja ;)
Bardzo spodobała mi się kolor twoich cynii