Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Och Aniu oczywiście, że moja siostra skleroza nie kazała mi o tym pamiętać. :oops: Jak dobrze, że masz ten kajecik! ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

A tak Aniu ;:108 , kochliwa jestem strasznie i jak już się zakocham to muszę to mieć ;:65
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Widzę grzybobranie było ;:173 , śliczne dalie :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu chciałabym,aby prawdziwki mi tak same do koszyczka wpadały :wink:
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu! Ależ kolorki u Ciebie ;:333 Dalie, cynie, astry... A niektórzy mówią, że jesień w ogrodzie jest smutna. Na widok grzybów pewnie zazdrość by mnie zjadła, gdyby nie fakt, że jutro zabieram dzieci do lasu. Mąż wyjechał, a pogoda cudna, to nie będziemy się w domu kisić. U nas jest odwrotnie - to ja uwielbiam zbierać grzyby, a małż raczej rekreacyjnie jeździ. Mam nadzieję, że dzieciaki dadzą jutro połazić (muszę im jakąś zabawę wymyślić).
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I znowu widzę grzybki...wykończycie mnie ;:306 taką mam ochotę na zbieranie a tu chwilowo nie mam jak ;:124 a przydało by się parę słoiczków zamarynować ;:167
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Dalie zawsze mnie cieszą . ;:oj ta zółta bardzo mi się podoba. :wit
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, grzybki apetyczne. Nie zazdroszczę, bo ja mam prywatnego dostawcę. Tata przynosi co parę dni różnorodne okazy. Wczoraj zrobiłam podgrzybki marynowane.
Na złą drogę cebulomanii mnie sprowadzasz. Kiedy przeczytałam o Twoich 200 szt., stwierdziłam, że nie jest ze mną tak źle (120 szt.). Czym prędzej pospieszyłam nadrobić (+86 szt.). Obawiam się, że to nie koniec ;:224 . Tyle różnych odmian, a każda ma w sobie coś. Omijam ogrodniczy, ale w B. były dzisiaj zupełnie inne odmiany i popłynęłam :heja :heja :heja
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne Dalijki :D
Niecieprki pierwsza klasa- ładne kolorki ;:108
I udane grzybobranie,ja też co kilka dni przerabiam, niby już zapomnę, spokój i znowu ktoś pojedzie i dowiezie i znowu robota ;:7
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ależ pole do popisu dla cebulowych ;:oj
Aniu tam mają być one samotne czy coś będziesz dosadzać dla towarzystwa?
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Witajcie kochani ;:7
Oj zarobiona coś ostatnio jestem,że hej ;:219 Chyba szykuje się sroga zima bo odezwał się u mnie instynkt gromadzenia wszelakich zapasów: nic tylko smażenie,gotowanie i wydeptana ścieżka:ogródek-kuchnia-piwnica ;:173
W niedzielę byliśmy razem z naszymi dziewczynami w lesie i chociaż miał to być tylko spacer to oczywiście skończyło się na dwóch pełnych koszach podgrzybków i borowików :?

Śliwki są już bardzo dojrzałe więc nadszedł czas na robienie powideł.Dziękuję AGNESS za wspaniały przepis dzięki któremu powidła nie kojarzą mi się już z godzinami spędzonymi na staniu przy kuchence ;:196 A oto uboczny efekt moich poczynań czyli wczorajsza kolacja: upieczony wczoraj domowy chleb z masłem,powidłami a do tego kubek mleka :heja
Obrazek
A to najbardziej zaciekawiło w lesie moje córcie:
Obrazek
Jesień jak na razie czaruje kolorami.Oby trwała jak najdłużej chociaż jak mawia mój mąż: Nie martw się,jesień potrwa co najmniej do zimy ;:306
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kochani dziękuję,że o mnie nie zapominacie i obiecuję,że jeszcze dziś odpowiem na wszystkie Wasze posty ;:168
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A Ty znowu mnie szczujesz powidłami? ;:223
Od razu skojarzyły mi się lata dzieciństwa i wakacje u babci na wsi... jak piekła swojski chleb w piecu. Jedliśmy jeszcze ciepły z masłem i powidłami śliwkowymi właśnie... ach... jak ten czas szybko zleciał...
U Ciebie w ogrodzie zawsze jest tak kolorowo, tak tętni życie, że aż miło. Super! ;:215
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Piękny szparagus :wit dzięki takiemu domku można obserwować las,super pomysł :heja
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Miałam odpisać wczoraj ale co się odwlecze to nie uciecze :wink: Mężuś dzisiaj w pracy ( niestety jutro też :( ) więc mamy z dziewczynami babski dzień.Rano upiekłam chlebki,oczywiście już smażą się kolejne powidła a córciom zachciało się jeszcze ruskich pierogów ;:173 No i jakieś ciasto by się przydało :?
Aneczko i ja pamiętam chleb z masłem i powidłami u Babci a do tego mleko prosto od krowy.Z chęcią wracam do tych tradycji,żeby i moje córcie miały pyszne wspomnienia z dzieciństwa.Kajecik mam i owszem tylko czy mi się zmieści do paczki wszystko co zapisałam ;:306
Moniko oj i ja jestem kochliwa i co chwilę zmieniam swój obiekt uwielbienia ale na szczęście tyczy się to jedynie roślin ;:306 Za facetami się nie rozglądam bo w jednego się wpatruję już prawie 15 lat ;:166
Bartoszu coś mnie ostatnio ciągnie jak wilka do lasu.Szkoda tylko,że czasu ostatnio mam mało ale z drugiej strony może to i dobrze,bo żywilibyśmy się całą zimę samymi grzybami ;:224
Annes 77 o dziwo więcej prawdziwków ode mnie znalazły moje córcie kiedy byliśmy razem w niedzielę w lesie.Szczególnie starsza miała szczęście do sporych okazów ;:108
Wsiania i u Ciebie jesień pięknie prezentuje kolorki.Wiem,bo podglądam Cię na bieżąco ;:183 Szkoda,że nie udała Wam się wyprawa na grzyby i mam nadzieję,że córcia już lepiej się czuje.Moje dziewczyny też musiały odchorować pierwszy tydzień w szkole bo co to za jesień bez kataru i gorączki :roll: Pozdrawiam serdecznie ;:168
Persymona Madziu zapraszam do mnie na grzybobranie :D Na pewno znajdziemy kilka grzybków do marynowania ;:108
e-babcia Jadziu mam sentyment do tej żółtej dalii bo to terminatorka i jako jedna z nielicznych przetrwała zalanie piwnicy a poza tym ma ogromne kwiaty ;:108
Anulla i u mnie w Biedronce napotkałam nowe cebulki ale jak na razie trzymam się dzielnie i nie dokupuję.Jak przypomnę sobie ile naprzeklinałam swój zakupowy szał rok temu kiedy przyszło do sadzenia to jakoś udaje mi się powstrzymać.Obiecałam sobie,że w tym roku nie przekroczę 300 cebul ale jak będzie to dopiero zobaczymy ;:224 Wiem,że od przybytku głowa nie boli ale ja najbardziej lubię zbierać grzyby a później najchętniej też bym komuś je oddała do przerobienia ;:306
Anabuko1 Aniu kochana muszę Ci się przyznać,że wcześniej nie doceniałam niecierpków ale teraz jestem nimi zafascynowana.Pięknie i obficie kwitną i mają śliczne kolorki ;:167
aage Aguś na pewno na samych cebulowych kwiatach się nie skończy ale muszę dobrze przemyśleć co będzie do nich pasowało.Pewnie dosadzę jakieś byliny a może róże :?: Sama nie wiem bo to miejsce jest bardzo nasłonecznione,od strony południowej a nie wszystkie rośliny lubią takie warunki.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Ależ mi narobiłaś ochoty na powidełka ze śliwek. Uwielbiam je, ale cena śliwek jest zbyt wysoka, by kupować i samemu produkować powidełka :roll:
Bardzo spodobała mi się kolor twoich cynii ;:108 A kwitnienia dalii sprawiły, że oglądałam fotki kilkakrotmie ;:306 ;:306 ;:306 Polowanie na owady udane, bo ujęcia z motylkiem rewelacja ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”