Gdzieś tam na końcu świata...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata...

Post »

Piękne te mieczyki ;:215 a dalie miałem i to jest biedronkowa na 1000 procent ;:224
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochana jak zwykle u Ciebie cudownie i ta piekna trawka:)
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

A jaka to odmiana wierzyby które formujesz w kulę ?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andziu milutki masz ogród, wypieszczony ,czyśiutki , przestrzenny i to mi się podoba, u mnie na rabatach już robi się busz :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Andziu widzę, że już pojawiają się u Ciebie jesienne dekoracje. Kompozycja w koszyku śliczna :D
Rabatki bujne, ukwiecone, miejsca wypoczynku ślicznie skomponowane, aż zapraszają do relaksu przy kawce i podziwiania otoczenia :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Dzisiaj wstawię troszkę deszczowych widoczków. Pada, mży, listopadowa pogoda brrr....a u mnie w domu szał. Kuba lata z tatusiem i dziadkami jak postrzelony. Krzyki, piski, odgłos jeżdżących rowerków, hałas nie z tej ziemi. Ale to miły w gruncie rzeczy hałas. Oj moje dziecko do bloku by się nie nadawało :lol:

Obrazek

Patrycjo-Trzymam kciuki za białego dziwaczka :) Tak, na tym drugim zdjęciu to trawa. Nie wiem jednak jaka, kobitka w szkółce sama nie wiedziała co to za odmiana. Twierdziła tylko że kwitnie na różowo. No zobaczymy. Nie mam zbyt wielu traw, ale kilka odmian się znajdzie :)

Obrazek

Dorotko
-Oj tak, a najlepiej niech jesień piękna i złota trwa do ciepłej wiosny. Nie obraziłabym się za brak zimy. Nawet mróz, śnieg i słońce nie przemawia do mojej wyobraźni :D

Obrazek

Aniu-Ja bardzo lubię mieczyki i kwitną już całkiem długo. Niestety bardzo im u mnie dobrze i wyrastają prawie na dwa metry. Muszę je podwiązywać bo byle wiatr lub deszcz je przechyla. I już nie wygląda to tak elegancko jakbym chciała.

Obrazek

Mateuszu-Miło mi, ze mieczyki Ci się podobają. Dalia jest od teściowej-to wiem na 1000%, a o wierzbę to nie wiem o jaką Ci chodzi. W kulę formuję Hakuro Nihishiki, ale bardzo rzadko ją pokazuję, więc na pewno nie o tym piszesz. Koło koła z kamieni rosną dwie mandźurskie, które tylko podcinam, ale to nie są regularne kule. Mogę się tylko domyśleć że chodzi Ci o tawułe wczesną, która rośnie przy płożących jałowcach. Ona wiosną kwitnie na biało, a regularny pokrój kuli ma sama z siebie :)

Obrazek

Patrycjo
-Dziękuję Ci bardzo. Staram się aby trawa była ładna, ale nie tak łatwo walczy się z koniczyną i babkami. :lol:

Obrazek

Grażynko, staram się by ogród był dopieszczony, ale moje byliny już zarosły rabaty do granic możliwości. Obawiam się, że w przyszłym roku wszystko zacznie wychodzić poza swoje ramy :D

Obrazek

Aguś
-Dziękuję Ci ślicznie. Bardzo lubię jesienne kwiaty i jesienne dekoracje. Chryzantemami się zachwycam już od dawna i bardzo się cieszę, że wyszły z cmentarze do ogrodów. Są piękne ;:167
Liczę na to, że uda mi się te z koszyka przezimować :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Chodziło mi o te dwie co pokazałaś pod moją odpowiedzią :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 24 sie 2014, o 14:15 --

Mateuszu, to wierzby mandżurskie, ale ja ich nie formuję w kule, tylko lekko przycinam, zeby nie dotykały ziemi bo pod nimi rosną hosty.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak u ciebie pięknie.Tak wszystko równiutko,ładniutko .Piszesz,że twój syn nie nadawałby się do bloku i dobrze,że mieszka w domku.Ja przeprowadziłam się 15 lat temu z bloku na wieś i nie zamieniłabym się nigdy na mieszkanie w bloku mimo,że się wychowałam w nim ponad 20 grubo lat.Twój syn ma swobodę i piękny ogród do wypoczynku i szaleństw.Pozdrawiam:)
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Cześć Aniu :)
Dziś nie robię nic innego tylko dreptam od ogrodu do ogrodu i zachwycam się :wink:
Przyznaje bez bicia,że przejrzałam tylko pierwszych kilka i ostatnich kilkanaście stron ;:131 Ale to wystarczyło by zobaczyć ,że idziesz jak burza ;:63 Tak pięknie wszystko u Ciebie rośnie i takie jest wypieszczone :D A pomocnika masz super ;:333 I masz rację,że jesteś z siebie dumna ;:108
Odwaliłaś kawał ciężkiej roboty :!:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Mateuszu-Nie ma za co :)

Beatko-Miło mi, ze jesteś. Ja też mieszkałam całe życie w bloku w mieście, teraz przeprowadziłam się na wieś, ale nie wiem czy to był taki dobry pomysł. Fakt-ogród i dom-to plusy, ale odległość do miasta, do pracy i wszelkich atrakcji skutecznie przyćmiewa pełnię szczęścia. Mam nadzieję, że mój Kuba nie będzie miał do mnie pretensji, że nie ma za płotem basenu, zoo, kina, galerii handlowej itp. Może się jednak wyszaleć do woli. Teraz jest mu na pewno lepiej niż byłoby w bloku, ale co będzie później :lol:
Dziękuję za tyle miłych słów. Ogród to takie moje drugie dziecko. ;:167

Amelko-Dziękuję za tyle miłych słów. Staram się i wszystkie siły, których nie przeznaczam na opiekę nad Kubą przeznaczam na ogród. Ale i tak nic nie przebije Ciebie-chyba tytanem pracowitości jesteś ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Andziu, po długiej przerwie podglądam Twój ogród, jest piękny i trawa soczysta, jak by upały ją ominęły. Ciesz się ogrodem, domem i tym że dziecko wychowujesz z dala od wielkomiejskiego zgiełku. Życie samo napisze scenariusz.Moje dzieci chowały się w małym miasteczku i każdą wolną chwilą spędzały u dziadków na wsi i nie narzekają. Dzieciństwo wspominają jak przygodę.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Danusiu obyś miała rację w kwestii dzieci. Ja też tak myślę, ale mój eM coraz bardziej zbija mnie z tropu. No cóż-on jest urodzonym pesymistą i czasem udaje mu się swoje czarne myśli przekazać mi i zastanawiam się czy czasem nie ma trochę racji. Na razie jednak Kuba jest szczęśliwy, serdeczny i wesoły i na pewno niejedna matka chciałaby mieć takie zdrowe, niechorujące dziecko jak mój Kuba. Może to kwestia genów, a może wiejskiego powietrza i zabaw na dworze non stop :) Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogródka ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Andziu pięknie u Ciebie .. . Ty nie masz ani jednego chwasta ! .. tak czysto , pięknie

..śliczne masz te swoje rabatki ...widać ,że kochasz swoje roślinki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”