Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu, ale Ty się pracowita zrobiłaś ;:306 . Może mi zdradzisz jak to się robi ;:14
Jestem pod wrażeniem ;:oj Sporo zrobiłaś w swoim ogrodzie. Muszę wpaść na inspekcję ;:65
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudny, wypielęgnowany ogród ;:167

Ważki są zjawiskowe - duże i takie kolorowe! W tym roku zauważyłam, że jest ich coraz więcej! ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwona - Ty pytasz mnie, a ja Ciebie :;230 . Nie bardzo rozumiem, co ma znaczyć, że "zrobiłam się pracowita" ;:134 . Zawsze byłam, tylko nie rzucało się to w oczy ;:306 . A teraz faktycznie, przenicowałam ogród na drugą stronę ;:172 . Tylko, że mój ogródek to 'pikuś' w porównaniu z Twoim wieloarowym ogrodem. Jak Ty znajdujesz siły na jego pielęgnację? ;:224 .

smolka- dzięki, że zajrzałaś ;:196 . A ja mam odwrotne skojarzenia, że raczej teraz jest mniej ważek, przynajmniej u mnie ;:174 .

Zobaczmy, co jeszcze kwitnie: ;:177
chyba są dwa kolory ;:7
Obrazek
Polish Spirit
Obrazek
Lichtkönigen Lucia
Obrazek
kornus kousa - bylina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
przetacznik kłosowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
po reanimacji
Obrazek
koleżanka wczoraj pytała, czy jest prawdziwa :roll:
Obrazek

Obrazek
;:224
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Uwielbiam patrzeć na Twój ogród.... niezmiennie będę to powtarzać..... ;:3 ;:3 ;:3
smolka
1000p
1000p

Post »

Sporo jeszcze kwitnień u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda - dziękuję ;:196 .
smolka - sama się dziwię :roll: .
To poszukajmy kwitnień:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
'tapeta'
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Sama widzisz Aniu, jak się szuka, to się znajduje ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ta paproć - rewelka! ;:63 Uwielbiam paprocie w ogrodzie .Ostatnio pocieszyła mnie jedna z nich... :)
U mnie floksy już w większości przycięłam do powtórnego kwitnienia ;:173 . Ale jeszcze poza nimi coś tam coś tam kwitnie. :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
smolka
1000p
1000p

Post »

Paproć też mi się spodobała ;:167 Jest wyjątkowa!

Poszukałaś i znalazłaś! Super zdjęcia kwitnących ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Aniu, paproć i mnie zaintrygowała, jest tak soczyście zielona i błyszcząca, że wcale się nie dziwię Twojej koleżance iż chciała się upewnić, że jest prawdziwa. ;:306 A jak to odmiana, pamiętasz może jej nazwę. :?:
W Twoim prawie leśnym zakątku paprocie czują się wspaniale, widzę że i powojniki sobie nieźle radzą i cudownie kwitną.
Hosty i żurawki też kochają cieniste zakątki a trawy dodają lekkości i powabu.Natomiast kolorowe kwiaty świetnie wkomponowałaś w zielone tło.Piękny dojrzały ogród. ;:215 ;:215 Ciekawe, co Ty jeszcze w nim zmienisz. ;:oj
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona- pewnie, że coś się znajdzie, ale coraz trudniej, a w pobliżu nie ma żadnego ładnego ogrodu i skąd tu brać zdjęcia :;230 .

smolka - Izo- dzięki z wizyty ;:180 i kibicowanie w szukaniu kwiatów :D

Maryniu - kiedyś ściągnęłam do ogrodu paprocie od kolegi; latami nie mogłam się ich pozbyć ;:222 , ale teraz już znam trochę więcej odmian. A ta paproć, po wzięciu do ręki jest twarda, ostra i na serio wygląda, jaka sztuczna ;:185 . Rośnie bardzo wolno, ale nic jej się nie dzieje. Floksy też przycięłam, ale część spóźnialskich jeszcze kwitnie. I dobrze ;:333 .

Therese Bugnet - pojedyńczo, ale ciągle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gefylt
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Supreme Cantalupe
Obrazek
Ja też mam niebo z 'prześwitem' Maryniu ;:196
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Stasiu, gapa ze mnie, bo akurat się mobilizowałam do pisania postu i nie zauważyłam, że wpadłaś do ogrodu, wybacz ;:180 . Dziękuję za uznanie, ale tu tyle pięknych ogrodów, że przysłowiowa 'kopara' opada ;:oj .
Co do paproci , to nie pamiętam, kiedy ją kupiłam, a o nazwie - to już całkiem 'kaplica' ;:174 . Na tyle mnie zaintrygowała, że w wolnym czasie poszukam jakiś zapisków; jak znajdę - napiszę ;:196 .
Jak by Ci tu powiedzieć o tych zmianach: będą, będą, będą..... :;230 . A teraz, jak 'latam' po forum i widzę, co jeszcze ewentualnie ;:224 , to aż się boję, że w zimie będę głodować, bo w kasie domowej będą pustki ;:145 .
Piszesz o trawach - trawy to ja dopiero będę miała ;:306. Już się głowię, gdzie je posadzić ;:174 . To, co pokazałam, to tegoroczne trawki od koleżanki ;:191 .
Jak szaleć, to szaleć :tan .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ciekawe czy te chmury u Ciebie to te same co u mnie były ??? ;:306
U mnie żurawki to jakieś takie na wymarciu ;:131 ...niewiele popisowych a tyle ich miałam i odmładzałam ale gdzieś jakby "wyszły' ode mnie ..obraziły się czy cóś... ;:131
Taką paproć lub podobną spotkałam swego czasu na jakiejś polanie w lesie ale nie miałam żadnego narzędzia do wykopania , miałam po nią wrócić ..kiedyś... ale zeszło i więcej takiej nie spotkałam...w żadnym lesie!Ale ją zapamiętałam ...te błyszczące liście są cudne .! Rarytasik Ci się trafił ;:63
Po południu wybieram się na 14 urodziny mojej starszej wnuczki! ;:167
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jak zwykle pieknie i kolorowo:)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu - żurawki w mojej ocenie, bywają różne. Jedne żyją wiele lat bez rozsadzania, inne nawet po rozsadzeniu giną. Tu od frontu są wszystkie nowe, więc zobaczymy ;:224 . Część starszych powsadzałam do donic, co by się ukorzeniły, więc będzie na wypełnienie ewentualnych luk. Jak by nie patrzeć są atrakcyjne w ogrodzie, bo dają stały kolor i zadarniają dobrze ;:108 . I zawsze można dokupić :;230 .

Znalazłam!!!
Obrazek
Zaparłam się na znalezienie nazwy swojej 'plastikówki';:155 , chociaż zajęło mi to całe popołudnie. Wg wszelkich znaków na ziemi i niebie jest to paprotnik kolczysty. Można go nawet kupić ;:173 . Zgadzało by się to z faktem, że w tej firmie robię zakupy od lat. Gdyby w bazie FO Paprocie otwierały się wszystkie zdjęcia, poszło by szybciej, bo stamtąd zaczęłam szukanie, ale nic to, ważne, że jest!!!. Przy okazji dowiedziałam się, że ona potrafi mieć frondy do 1m, ale na podłożu lekko wapiennym, bo u mnie ma kwaśno :( .
Patrycjo - pozdrawiam :wit

No to trochę różności:
a ta się zaparła i nie chce rosnąć w górę, ech! :roll:Kolor ma 'przepustkowy' - róż (rusz) :;230
Obrazek
moja ulubiona - od kilku lat w tym samym miejscu
Obrazek
moja sobotnia praca
Obrazek
my floksy, nie dajemy się ! ;:134
Obrazek
te Duble truble czy jakoś tam, są całkiem ładne
Obrazek
mój ulubiony 'kopciuszek' - rośnie w okropnym miejscu ;:174
Obrazek
i dalej chce kwitnąć
Obrazek

Obrazek
po lewej nowa trójsklepka - trochę tam sucho - zobaczymy, czy da radę
Obrazek

Obrazek
moj kolorek :D
Obrazek
ta duża to Magnum ;:oj
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”