Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Mariolu pracy masz sporo,ale jak się uporasz z tym sadzeniem,przesadzaniem będziesz dumna i szczęśliwa,a za kilka miesięcy jak zobaczysz jak wszystko zakwitnie to ja usłyszę Twój okrzyk radości na pomorzu. :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:shock: :shock: Jejku ty ja chyba nie poznam tej działki. Ależ narobiłaś. My w weekend kupujemy drzewka owocowe i krzaki. To się ciebie wypytam co to za odmiany porzeczek kupiłaś na pniu agrestów i borówek. I co najważniejsze gdzie i za ile :oops:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Mariolu

hmm...teraz to ja już nie wiem..................ja u siebie robię przy tarasie rabatę z rózami......we wszystkich kolorkach, jak to Hania nazwała taką wiejską....widzialam takie kolorowe rabaty i mi się podobały....

tak czy siak będziesz miała pięknie i mam nadzieję że moja wsiowa też będzie oki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Właśnie czasami takie spontaniczne nasadzenia też okazują się interesujące,w przyrodzie nie wszystko jest zaplanowane,a miłe dla oka.Zobaczymy latem jakie będą efekty nasadzeń :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Halinko - już w ten weekend dostałam skrzydeł jak mijający mnie starzy działkowcy chwalili za nakład pracy jaki włożyłam w swoją działkę :)

Wiolu - napisałam na PW, ale zapomniałam ci powiedzieć że jeśli chodzi o borówki amerykańskie to kupuj koniecznie różne odmainy - one tego wymagają do obfitego owocowania.

Tess - u mnie to nie bedzie wiejska rabata. Róży kupiłam dużo a sadzę wzdłuż siatki - jaki to wiejski klimacik ? Poza tym kolory od bieli przez lila, żółcie, róże, pomarańcze do czewieni. Jakbym zrobiła jak zamierzałam to efekt byłby porażający i przerażający :)
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu, a może biel-lila-róż-czerwień=pomarańcz-żółć. Nie wiem, czy kolejność którą podałaś jest przypadkowa, ale jeśli nie, to żółć z różem może być fatalna w skutkach :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak troszkę poczytałam o tych boróweczkach. Wiem ze potrzebują się zapylać wzajemnie ;) ale też fajnie bo można dobrać odmiany które owocować będą w różnych teminach ;). Ale też lubią kwaśną ziemie wiec sama nie wiem może się wstrzymam do następnego roku i zrobię sobie taki kawałek wrzosowiskowo rododendronowato borówkowy :D i tam będzie sama kwaśna ziemia i kora ;) i wszystkie kwasolubne.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo - to przypadkowe zestawienie ( raczej chcę sie dopasować do starych róż ) ale właśnie te dwa kolory nie mogą być obok siebie bo od tego można dostać zaćmy :)

Wiolu - możesz już teraz sadzić borówki tylko przygotuj im kwaśne podłoże - im szybciej sasadzisz tym szybciej doczekasz się owoców :). Są dodatkowo preparaty zakwaszające specjalnie do borówek. Najlepsze jest jednak kwaśne stanowisko. Ja im przygotowywałam specjalne kwaśne dołki i podsypałam korą.
Wrzosy rosną w innym miejscu.....
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem właśnie i tak chcę zrobić tylko miejsce trzeba przygotować co się wiąże z kopaniem hehe;) Ale chyba coś wymyśliłam. Powiedz wiesz jakie odmiany kupiłaś?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Mariolu zrób zdjęcie jak posadzisz :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Śliczne zdjęcia róż ;)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Mariolu - toż to samo szaleństwo ... aż tyle róż ???? ja sie tak szybko nie przełamię :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolko jak widzę pomysłów wcale niemało jak na brak koncepcji o którą się posądzasz.
Ja bym ze ściętych drzew zostawiła pniaki i konary jako ozdobę rabat i ułożyła między nimi.
Albo wykorzystała do obrzeżenia warzywniaka - ciekawie to wygląda i chwasty nie mają dostępu do grządek.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Mariolu - jeśli chcesz daturę to mów - jedną mam na zbyciu a jeśli chcesz to możesz patyczków kilka też dostać ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Urobiłam sie po pachy - 10 godzin tyrania.... A końca nie widać, końca nie widać, nie widać, nie widać...:)
Jutro od rana znów na działkę bo przecież muszę skończyć....
Z dobrych wieści - nowy płotek wkopany ( zostało trochę na następny rok i na następny kawałek ogrodu ). Jabłka na wykończeniu - przedostatnie zimowe jabłka już postrząsane....
Stos gałęzi spalony.
Następne 2 wiadra gołębiej k...py na kompostowniku wylądowały.
Jutro w godzinach wieczornych skończę sadzić róże.... Za wyjątkiem tych 5 sztuk które jeszcze nie dotarły :)

Dziewczyny to "cudo" o zapachu waniliowym naprawdę jest upiorne. Nie cierpię wanilii !!!!
Mam nadzieję że było warto.

Aha. I jeszcze chciałam się pochwalić że wykopałam jakieś 10 kg cegieł i kamieni by róże miały jak się rozwijać. Niestety pewnie jeszcze sporo gruzu zostało .....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”