40 Doniczkowych Historii Miłosnych

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych

Post »

Beuniu ? żurawki prosiły, żeby Cię od nich ucałować, co też czynię ;:196
Co do księżyca to przeczytałam na FO, że tym razem z tą swoją pełnią był jakby ciut bliżej ziemi ?
I mnie również oświetlał co się dało ? całą sypialnię + sąsiednie balkony, na których mogłam obserwować sąsiadów unoszących się
na latających dywanach z ... dymu tytoniowego ;:306
A swoją drogą kwitnący tytoń w naturze wygląda tak pięknie !

Basiu ? ta ciemna to ostatni nabytek, i to jest Creole Night, jakby co ;:306
A do Twoich nowych to się boję zaglądać, bo przez Ciebie lista wysiewów balkonowych na 2015 rok dość znacznie mi się wydłuża ...

Beti ? cieszę się, że Cię zmobilizowałam do obejrzenia tillandsii w necie :heja
Co do Twojej innej bajki to powiem Ci, że to bardzo dobrze !!
Dzięki temu FO nigdy nam się nie znudzi, i każdego dnia będzie zaskakiwać od nowa, bo każdy forumek ma coś innego,
oryginalnego do pokazania.
Tak właśnie mnie zaskoczył żylistek, o którym przeczytałam po raz pierwszy w Twoim poście, po czym sprawdziłam
expresowo w necie. No i muszę powiedzieć ? ładny on jest, w każdej z odmian !
A odmian to chyba nawet tyle ile gatunków tillandsii :;230

Tulap ? nudne ??? tillandsie nudne ?????
No to ja Ci powiem, że nawet bez lupy dostrzegam ich ?szybki? przyrost, serio !
A zwłaszcza t. ionantha var. scaposa ? nie dość, że przybywa jej wzdłuż i wszerz, to jeszcze jeden listek robi się ? jakby czerwonawy !!!!!
Ja też chcę ich więcej, ale w tym momencie czuję się zaspokojona. No w końcu mam aż 10 dzieciaczków !
No i całej dziesiątce trzeba zabezpieczyć wikt, opierunek, dobrze wychować i wykształcić ;:306
Tak, że ja sobie dam trochę czasu na nowe.
No to wkrótce miesięcznica ich pobytu u nas ;:215
Rocznicę trzeba będzie jakoś chyba uczcić w realu ...

Elu ? no to witam w naszej wspólnej bajce :wit
No i zajrzałam tam, gdzie sugerowałaś, no i przez Ciebie znowu ciśnienie mi skacze jak konik polny po dzięcielinie ...
Takiej różnorodności w odmianach i takiej ilości to faktycznie nigdzie jeszcze no FO nie widziałam !

Tak się zrobiło miło, bajkowo, nastrojowo, wieczorowo :lol:
Ale może zamiast czytać Wam do poduszki, pokażę parę fotek parapetowców :lol:

Taaaki śliczny ... szczawik zielony !!
Był goły jak do mnie przyjechał, miał tylko cebulki, a po tygodniu - 4 i pół listka !
No nie macie pojęcia, co ja i komu mówię ? macie pojęcie, jak to cieszy, jak roślinka rośnie w oczach ;:63

Obrazek

Taaaki śliczny ... Kalocefalus Browna Srebrny ? również rośnie w oczach.
I taki bajkowy, chociaż w nastroju ciut zimowy ...

Obrazek

I taaaki śliczny ? Mruczuś - podobnie jak tillandsie, należy do grupy parapetowców, którym ani doniczka,
ani ziemia nie są do życia potrzebne :;230 :;230 :;230
Niestety nie mój, miałam tylko zaszczyt się nim opiekować podczas letnich wojaży jego opiekunów.

Obrazek

cdn :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

No ma szczęście ten szczawik, bo już bym jechała na interwencję, super cieszę się razem z Tobą ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewa321 pisze:
Obrazek
Cudne!! ;:138 Cudne!! ;:138 Przecudne!!!!! ;:138 ;:138 ;:138 Ale fajnie :) już sobie wyobrażam Twoją radość po otwarciu przesyłki :)
Niech sobie oplątwowa rodzinka radośnie rośnie :) Pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewo :wit
Miałem jeszcze nieco poczekać z wizytą w Twoim wątku ze względu na bardzo wolne łącza-trochę mnie trafia przy zbyt długim oczekiwaniu na ładowanie się zdjęć w Waszych Forumowiczów wątkach a to dlatego,że dalej leniuchuję bo wakacji ciąg dalszy i zdany jestem na mobilny net z czym wiąże się również bardzo słaby zasięg ;:108
Dziś jednak postanowiłem uzbroić się w cierpliwość,poczekać-bo ileż można zwlekać ?-obejrzeć Twoje zdjęcia i poczytać Twoje posty i objaśnienia do prezentowanych przez Ciebie roślin.
Możesz poczuć się wyróżniona bo przy takim zasięgu na złożenie wizyty i napisanie postów w wątkach jeszcze innych Forumowiczów nie ma już dzisiaj raczej szans ;:185
A teraz Ewo do rzeczy.Po obejrzeniu Twojego wątku jestem pełen zachwytu i podziwu ;:108
Posiadasz ogromną i wspaniałą kolekcję różnorodnych,pięknie utrzymanych i ciekawie zaprezentowanych i zdrowych roślin ;:215
Zaimponowałaś mi również tym,że prawie na każdej stronie umieszczasz zdjęcia swoich urodnych podopiecznych a to właśnie lubię ;:63
Ponadto w sposób bardzo szczegółowy opisujesz rodzaj,gatunek etc.każdej z roślin wyróżniając ich nazwę tłustym drukiem-wygląda to bardzo przejrzyście i estetycznie i naśladownictwo jak najbardziej wskazane ;:138
Pozdrawiam i życzę w hodowli samych sukcesów ;:138

P.S.Zapraszam również do mego podróżniczego wątku ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mruczuś parapeciarz - pierwsza klasa!
Podzielam Twój zachwyt nad tillandsiami, cieszę się, że i Tobie opiekowanie się nimi daje aż tyle radości.
Bardzo lubię tytoń ozdobny, znowu trafiłaś!
Ale całujące żuraweczki i tak tym razem stawiam na pierwszym miejscu.... ;:304
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

To srebrne jest piękne,chce,hce,kce to :;230 Szczawik też miałem,w 2 doniczkach,ale po zajęciu metra na parapecie wylądowal w ogrodzie,a poitem został zniszczony przez siostrę ;:224
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Ewciu Kalocefalus Browna Srebrny bardzo ciekawy, ale Mruczuś cudowny :D Kiedyś wolałam psy, a teraz przec mojego łobuziaka chyba powoli bardziej do kotów się skłaniam :D
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kiedyś miałam tego Kolocefalusa Browna srebrnego, no i chyba go ususzyłam ;:223 w każdym razie już dawno go nie mam ;:174 A szkoda że mi się z nim nie udało bo bardzo fajny jest ;:138 Może jeszcze kiedyś spróbuję ;:224
Parapetowy mruczuś przesłodki ;:168
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ? ;:180 no radość dzieciaka w podstawówce, co najmniej !!
A w drodze powrotnej z poczty to myślałam, że nogi połamię, tak gnałam do domu, żeby je zobaczyć ;:108

Arku ? ;:180 bardzo dziękuję za wartki potok przemiłych słów, ale przyznam, że po tych komplementach czuję się i świetnie i trochę nieswojo ...
No bo tekst tekstem, ale te zdjęcia ;:224
I wobec tego ? pod Twoim wpływem zażyczę sobie na gwiazdkę dobry aparat, żeby już w 2015 nie straszyć Was niby-fotkami ;:172

Beuś ? ;:180 zachwycam się nimi niezmiennie każdego dnia, "od pierwszego wejrzenia", i dalej napatrzeć się nie mogę ;:154
A teraz to jeszcze bardziej, bo widzę jak "szybko" rosną ;:306

Tulap ? ;:180 A jak ?to srebrne? na wiosnę jeszcze ciut podrośnie, to niech pomyślę co nim zrobię ... ;:224

Basiu ? ;:180 Mruczuś owszem, kochany, ale ja tam psiaki wolę, bo koty to jakieś takie nie do okiełznania ;:185

Tereniu ? ;:180 dziękuję z miłe słowa w stronę Kolocefalusa Browna srebrnego !! Może się kiedyś za to odwdzięczy ;:306

A dzisiaj tylko jedna foteczka nowego nabyteczka, ale za to jaka piękna !!

;:74 ;:74 ;:74 - to miały być fanfary, ale że nie znalazłam, to ... gitara ;:306

No to przedstawiam nowy nabyteczek - Papirus kwitnący

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten nabytek to taki mój podstęp, eksperyment "naukowy" ? dosadzę go do tego upartego staruszka, starego papirusa, którego może towarzystwo pięknej, kwitnącej koleżanki zmobilizuje do ?ciut szybszego? wzrostu niż jeden badylek na ? rok :;230

cdn :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

Papirus świetny, nawet nie wiedziałem, że te roślinki kwitną ;:215
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogdanie - nie wszystkie odmiany cibory kwitną.
Na przykład ta moja odmiana nie jest kwitnąca, mało tego, ona nawet nie jest rosnąca :;230
A właśnie na tą kwitnącą polowałam już ho, ho, ho !!
I trochę się na nią wyczekałam, ale było warto ;:172
Bo przy pierwszej dostawie kosztowała 35 zł - masakra ;:202
Ale znając zwyczaje tego marketu odczekałam chwilę i kupiłam w przecenie za jedyne 15 zł :heja
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ewuniu jaki cudny papirus , wow :!: kiedyś też miałam . ja w sumie zanim zajęłam się ogrodem, to miałam masę kwiatów w doniczkach. Większość wyhodowałam sama, np. fikusy wszelkiego rodzaju..beniaminki wyrosły jak drzewa..inne też , różne miałam kwiaty, różniste, aż miejsca nie było, jak porozdawałam to już tak n ie hoduję, co najwyżej coś kwitnącego, storczyki, róże chińskie...które teraz stoją na tarasie, kliwie....Ale jak bym nie miała ogrodu, to bym robiłam jak Ty--czyli kwiaty, kwiaty, kwiaty w doniczkach . Ty masz naprawdę super kolekcję , gratuluję ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Boże,co ty mu zrobisz. ;:202 ;:185 ;:185 ;:185 Ale papirus superowy ;:172 Wiesz...zmniejszam paczkę cebul o 100 zł,a za to oplątwy :lol:
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap - co tam cebule, oplątwy to ... ;:172
A taka piękna Xerographica kosztuje właśnie setkę, to masz jak znalazł !!
No chyba, że na coś innego polujesz ??
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wole 10 róznych niż 1.A na razie paczkę ogołacam,i teraz dochodzę do takich,co mi serce pęka ;:145 ;:145 ;:145 U mnie w watku chyba masz wypisane.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”