Ogród ?po 30-tce?
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Wow
ładnie u Ciebie-moje klimaty ,że też tak późno tu trafiłam- ale zostanę jeśli pozwolisz

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Margaret2014 -specjalnie go pokazałam, żebyś wiedziała, co Cię kiedyś czeka
.Piszesz, że przyrasta; on też ładnie zarasta
.
Obita- sama mówiłaś, że interesują Cię jednoroczne, więc je wysiej na wiosnę
. Będziesz mieć kolorowo, a byliny potrzebują co najmniej sezonu, żeby pokazać swoją urodę. Ale warto zacząć je zbierać
.
Marysiu - to Minuet. A za nim nie widziałaś borówek?. Sporo ich w tym roku i nie ma kto zrywać
.

dorcia7-witam serdecznie doświadczoną ogrodniczkę
. Zapraszam do odwiedzin w wolnej chwili. Przeczytałam Twój ostatni wątek (cały
) i doszłam do wniosku, że jednak ogród odzwierciedla w jakiś sposób nasze widzenia świata
.

trochę wiosny tego lata
. Lepszego zdjęcia nie da się zrobić, bo potrzebna drabina strażacka-kwiaty są na czubku drzewa 
Moja Nr 1 w przyszłej 'kolekcji'
, tylko bezimienna

Obita- sama mówiłaś, że interesują Cię jednoroczne, więc je wysiej na wiosnę

Marysiu - to Minuet. A za nim nie widziałaś borówek?. Sporo ich w tym roku i nie ma kto zrywać

dorcia7-witam serdecznie doświadczoną ogrodniczkę

trochę wiosny tego lata

Moja Nr 1 w przyszłej 'kolekcji'

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Borówek dużo, ale nie przyjechały do mnie
Ten kolejny powojnik też mi się bardzo podoba.
Wolę takie pojedyncze, od tych napchanych pełnych. 

Ten kolejny powojnik też mi się bardzo podoba.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Za doświadczoną ogrodniczkę się nie uważam,ale cały czas się rozwijam 

- Pulpa222
Marysiu - przecież napisałam, że nie ma kto zrywać
.
Powojniki to ja też wolę te 'drobniejsze'. Są przy tym mniej kłopotliwe i bardziej żywotne. Ale komu ja to piszę
.
dorcia7-ja tam wiem swoje, a właścwie widzę. A pochwałami to ja nie sypię tak po prostu,ale jak to mówią, że trzeba "oddać cesarzowi, co cesarskie"
, to ja to czynię, z przyjemnością zresztą
.

Powojniki to ja też wolę te 'drobniejsze'. Są przy tym mniej kłopotliwe i bardziej żywotne. Ale komu ja to piszę

dorcia7-ja tam wiem swoje, a właścwie widzę. A pochwałami to ja nie sypię tak po prostu,ale jak to mówią, że trzeba "oddać cesarzowi, co cesarskie"

Pozdrawiam Ania
W przyszłym roku na pewno wysieję
Bedę musiała poszukać też tych bylinowych w fajnych kolorach 

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Sadziec zarasta??? U mnie duuużo miejsca więc się nie martwię (na razie...)
- Pulpa222
To dobrze, bo najładniejsza jest duża kępa.
Pozdrawiam Ania
- Margaret2014
- 1000p
Ostatnio widziałam mnóstwo sadźca rosnącego w rowie, że też nie miałam przy sobie szpadelka 

- Pulpa222
Ten dziki trochę inaczej wygląda,jest drobniejszy; wysiał się u sąsiadki
.

Pozdrawiam Ania
- Margaret2014
- 1000p
Własnie nie, wyglądał identycznie jak ten ogrodowy, wysoki bujny duże kwiatostatny i było go mnóstwo.
- Pulpa222
A to daleko?. Może warto podjechać. Wniosek jest jeden:trzeba mieć szpadelek w bagażniku
.

Pozdrawiam Ania
- Margaret2014
- 1000p
- Pulpa222
Raczej daleko
.
Zobaczmy, co kwitnie.

oczko jest tak zarośnięte, że wygląda, jak większa kałuża, ale woda jest czyściutka, bo rośliny wszystko wyjadają

moj początek kolekcji

nie było jej kilka lat,

'powtórka', słabsza, ale jednak...

taki jest rano, łapie fiolet po południu

kolorki, kolorki!

ostatni kwiat na pędzie

co tu nie rośnie

moje pierwsze dzielżany

to 'Vicki' - nawet zapamiętałam nazwę

Zobaczmy, co kwitnie.

oczko jest tak zarośnięte, że wygląda, jak większa kałuża, ale woda jest czyściutka, bo rośliny wszystko wyjadają

moj początek kolekcji

nie było jej kilka lat,

'powtórka', słabsza, ale jednak...

taki jest rano, łapie fiolet po południu

kolorki, kolorki!

ostatni kwiat na pędzie

co tu nie rośnie

moje pierwsze dzielżany

to 'Vicki' - nawet zapamiętałam nazwę

Pozdrawiam Ania
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry Aniu z rana
Zachmurzyło się u mnie, ale mimo zapowiadanych w W-wie deszczów nie spadła u mnie dotychczas ani jedna kropla. W oczekiwaniu na prysznic z nieba czytam sobie twój wątek i badzo miło spędzam czas.
Twój ogródek jest mi bliski, bo tak samo tłoczny i drzewiasty jak mój. Świetnie się w nim czuję, bo troszkę jakby u siebie. Ziemię mam tak samo piaszczystą, sporo cienia i sucho pod drzewami, nawet jak popada.
Podoba mi się, że masz wyłożone rabaty korą. Ja kiedyś próbowałam, ale mam bardzo dużo opadających liści i wiosną, gdy te liście zgrabiam czy usuwam w inny sposób, to niestety razem z korą. Zaniechałam więc tego, bo już mi się uzupełniać kory nie chciało. Jak ty sobie z tym radzisz, Aniu?
Strasznie fajnie wyglądają u ciebie wszechobecne floksy. Kiedyś ich nie doceniałam, teraz mam kilka odmian i bardzo jestem zadowolona, bo floksy pięknie malują cały ogród, zwłaszcza w dużych kępach. Nie mówiąc o cudnych zapachach płynących z każdej strony. Są bardziej wyczuwalne niż róże.
Wyczytałam, że wybiearsz się do Skierniewic, więc może się tam spotkamy? Ja jeżdżę co roku głównie po cebulowe, teraz będę się też rozglądać za nowymi jeżówkami i może właśnie floksami.
Pozdrawiam tymczasem, pa!

Twój ogródek jest mi bliski, bo tak samo tłoczny i drzewiasty jak mój. Świetnie się w nim czuję, bo troszkę jakby u siebie. Ziemię mam tak samo piaszczystą, sporo cienia i sucho pod drzewami, nawet jak popada.
Podoba mi się, że masz wyłożone rabaty korą. Ja kiedyś próbowałam, ale mam bardzo dużo opadających liści i wiosną, gdy te liście zgrabiam czy usuwam w inny sposób, to niestety razem z korą. Zaniechałam więc tego, bo już mi się uzupełniać kory nie chciało. Jak ty sobie z tym radzisz, Aniu?
Strasznie fajnie wyglądają u ciebie wszechobecne floksy. Kiedyś ich nie doceniałam, teraz mam kilka odmian i bardzo jestem zadowolona, bo floksy pięknie malują cały ogród, zwłaszcza w dużych kępach. Nie mówiąc o cudnych zapachach płynących z każdej strony. Są bardziej wyczuwalne niż róże.
Wyczytałam, że wybiearsz się do Skierniewic, więc może się tam spotkamy? Ja jeżdżę co roku głównie po cebulowe, teraz będę się też rozglądać za nowymi jeżówkami i może właśnie floksami.
Pozdrawiam tymczasem, pa!