Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Wow ;:oj ładnie u Ciebie-moje klimaty ,że też tak późno tu trafiłam- ale zostanę jeśli pozwolisz
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Margaret2014 -specjalnie go pokazałam, żebyś wiedziała, co Cię kiedyś czeka :;230 .Piszesz, że przyrasta; on też ładnie zarasta ;:191 .

Obita- sama mówiłaś, że interesują Cię jednoroczne, więc je wysiej na wiosnę ;:333 . Będziesz mieć kolorowo, a byliny potrzebują co najmniej sezonu, żeby pokazać swoją urodę. Ale warto zacząć je zbierać ;:108 .

Marysiu - to Minuet. A za nim nie widziałaś borówek?. Sporo ich w tym roku i nie ma kto zrywać ;:174 .
Obrazek
dorcia7-witam serdecznie doświadczoną ogrodniczkę :wit . Zapraszam do odwiedzin w wolnej chwili. Przeczytałam Twój ostatni wątek (cały ;:oj ) i doszłam do wniosku, że jednak ogród odzwierciedla w jakiś sposób nasze widzenia świata ;:37.
Obrazek
trochę wiosny tego lata ;:3 . Lepszego zdjęcia nie da się zrobić, bo potrzebna drabina strażacka-kwiaty są na czubku drzewa ;:185

Moja Nr 1 w przyszłej 'kolekcji' :;230, tylko bezimienna ;:174
Obrazek

;:41
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Borówek dużo, ale nie przyjechały do mnie ;:145
Ten kolejny powojnik też mi się bardzo podoba. ;:108 Wolę takie pojedyncze, od tych napchanych pełnych. :wink:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Za doświadczoną ogrodniczkę się nie uważam,ale cały czas się rozwijam :;230
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - przecież napisałam, że nie ma kto zrywać ;:306 .
Powojniki to ja też wolę te 'drobniejsze'. Są przy tym mniej kłopotliwe i bardziej żywotne. Ale komu ja to piszę :oops: .

dorcia7-ja tam wiem swoje, a właścwie widzę. A pochwałami to ja nie sypię tak po prostu,ale jak to mówią, że trzeba "oddać cesarzowi, co cesarskie" ;:63, to ja to czynię, z przyjemnością zresztą ;:108 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

W przyszłym roku na pewno wysieję :D Bedę musiała poszukać też tych bylinowych w fajnych kolorach :D
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Sadziec zarasta??? U mnie duuużo miejsca więc się nie martwię (na razie...)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dobrze, bo najładniejsza jest duża kępa.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Ostatnio widziałam mnóstwo sadźca rosnącego w rowie, że też nie miałam przy sobie szpadelka :(
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten dziki trochę inaczej wygląda,jest drobniejszy; wysiał się u sąsiadki :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Własnie nie, wyglądał identycznie jak ten ogrodowy, wysoki bujny duże kwiatostatny i było go mnóstwo.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to daleko?. Może warto podjechać. Wniosek jest jeden:trzeba mieć szpadelek w bagażniku ;:224 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

W podkarpackim
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej daleko :D .
Zobaczmy, co kwitnie.
Obrazek
oczko jest tak zarośnięte, że wygląda, jak większa kałuża, ale woda jest czyściutka, bo rośliny wszystko wyjadają
Obrazek
moj początek kolekcji ;:306
Obrazek
nie było jej kilka lat,
Obrazek
'powtórka', słabsza, ale jednak...
Obrazek
taki jest rano, łapie fiolet po południu ;:218
Obrazek
kolorki, kolorki!
Obrazek
ostatni kwiat na pędzie ;:174
Obrazek
co tu nie rośnie ;:224
Obrazek
moje pierwsze dzielżany
Obrazek

Obrazek
to 'Vicki' - nawet zapamiętałam nazwę ;:138
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Aniu z rana :D Zachmurzyło się u mnie, ale mimo zapowiadanych w W-wie deszczów nie spadła u mnie dotychczas ani jedna kropla. W oczekiwaniu na prysznic z nieba czytam sobie twój wątek i badzo miło spędzam czas.
Twój ogródek jest mi bliski, bo tak samo tłoczny i drzewiasty jak mój. Świetnie się w nim czuję, bo troszkę jakby u siebie. Ziemię mam tak samo piaszczystą, sporo cienia i sucho pod drzewami, nawet jak popada.
Podoba mi się, że masz wyłożone rabaty korą. Ja kiedyś próbowałam, ale mam bardzo dużo opadających liści i wiosną, gdy te liście zgrabiam czy usuwam w inny sposób, to niestety razem z korą. Zaniechałam więc tego, bo już mi się uzupełniać kory nie chciało. Jak ty sobie z tym radzisz, Aniu?
Strasznie fajnie wyglądają u ciebie wszechobecne floksy. Kiedyś ich nie doceniałam, teraz mam kilka odmian i bardzo jestem zadowolona, bo floksy pięknie malują cały ogród, zwłaszcza w dużych kępach. Nie mówiąc o cudnych zapachach płynących z każdej strony. Są bardziej wyczuwalne niż róże.
Wyczytałam, że wybiearsz się do Skierniewic, więc może się tam spotkamy? Ja jeżdżę co roku głównie po cebulowe, teraz będę się też rozglądać za nowymi jeżówkami i może właśnie floksami.
Pozdrawiam tymczasem, pa!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”