Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

Marysiu kupowałam je u nas na forum i były ładne krzaki, może z reguły kwitną wcześniej ale zakwitło mi 6 na 8 kupionych :heja
Pokażę i sadzonkę zrobię :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marysiu, masz naprawdę imponującą kolekcję bodziszków i irysów, ta kończynka kwitnąca na czerwono jest prześliczna znasz może jej nazwę? Widzę, że i krzewuszek też masz nie mało, bardzo ciekawe piwonie i oczywiście piękne królewny, które pomału zaczynają swój spektakl, Tuscany urocza ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu ;:196 u nas dzisiaj pada ,więc u Ciebie chyba także parę kropel spadło .Nie wiem po co wczoraj podlewałam .Patyczki azaliowe o zapachu francuskich perfum ;:167 [zapachu nie da sie opisać ] są już w ziemi pod pierzynką z butelki i drugie białe rozczapirzone pachnidełko :wink: również posadzone .Było jak zwykle bardzo miło i zbyt krótko .Ach te ptaszyska musiały wciąż okupować czeresienkę .Czy poznajesz :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

różyczka w objęciach jaśminowca czyli 2 pachnidełka w jednym miejscu .Zapach powalający ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Och Marysiu teraz wszędzie w koło tyle cudnych zapachów, ja też parę uwieczniłam, szkoda, że zatrzymać też zapachu nie można, ale za kilka lat kto wie :wit
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu Uwielbiam Twój ogród....już tyle razy pisałam, że jest wspaniały i napiszę znów.....coś pięknego....można się zatracić w tej cudownej soczystej zieloności z pięknymi kępami kolorowych kwiatów...
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu pięknie i nic mądrzejszego nie potrafię napisać o Twoim ogrodzie. Busz, ale jaki ładny ;:oj . Widok z okna sypialni świetny, ja mogę sobie w niebo co najwyżej popatrzeć ;:224 , o przepraszam widzę gałęzie dęba
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu jaka tam pełna siatka, ja się cieszę że ktoś mnie odwiedza a nie siedzę sama tylko ze swoimi roślinami ;:174 tylko mogę się czymś podzielić ;:167
Ilonko dalej się rozglądam za nowymi bodziszkami ;:154 co do koniczynki to nie wiem czy poprawna nazwa 'Lisi Ogon' ;:173
Jadziu za krótko ta wizyta trwała, ale co zrobić czas płynie nieubłaganie ;:219
Deszczyk leje, irysy leżały i biegałam między kroplami aby je podwiązać ;:108 patyczki mają rosnąc bo jak nie to eksmisja na kompost ;:224 dzisiaj zapach jest obłędny :shock:
W pierwszej chwili zastanawiałam się nad 'Albą Maximą' gdzie to u Basi zrobione :;230 ale te suche badyle dały mi do myślenia ;:14 Dziękuję za piękne fotki :heja
Iwonko oby tak się stało wtedy można byłoby sobie przekazywać nawzajem zapachy ;:108
Marusiu szkoda że mieszkasz tak daleko bo można by było spokojnie wśród tej zieleni pospacerować w realu :heja cieszę się z każdych Twoich odwiedzin ;:138
Marzenko wcześniej z sypialni widziałam ulicę i gapiów a teraz jak urosły krzaki to budzi mnie w nocy i nad ranem śpiew ptaków i od wiosny do jesieni zawsze coś kwitnie :tan
dzisiaj portrety irysów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
;:180
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Marysiu, ten powojnik NN to Olgae, nie masz go czasem ode mnie. :D Czy ja tu wpadam tylko na identyfikację. ;:306
Spacer zaliczony, można podsumować ; piwonie,powojniki,iryski i pozostałe piękności w bajecznych kolorach. ;:138 ;:138
Mikołajek olbrzymi bardzo mnie zaciekawił, czy on też kłujący i z jakiego powodu olbrzymi ; wysokości, czy rozmiaru kwiatu.
Przetacznik rozesłany też Ci kwitnie tak samo jak mój, lubię go choć zbyt krótko kwitnie.
U mnie leje i leje a ślimaki dosłownie mnie zjadają, całe stada przypełzają z łąki.Może ktoś chętny to oddam w gratisie. ;:17
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu iryski mówią, że u Ciebie też pada :lol:
Trzecie od dołu bardzo oryginalne ;:333 a wszystkie śliczne ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Albę Maximę wyniuchałam dzisiaj k/bloku ...nawet nie wiedziałam,że to ona. Dzięki Twoim fotkom ją rozpoznałam i nie omieszkałam podejść bliżej i powąchać...Zapach cudowny...może uda się ją ukorzenić muszę spróbować. ;:224
Irysków też troszkę uzbierałaś ! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu ten biedak NN jest od wielu lat, pierwszy bylinowy zakupiony na wystawie kwiatów w Chorzowie ale inaczej kwitnie jak Olgae, tzn kwituszki się tak nie rozwijają, może jak Twoja Olgae zakwitnie to porównam ;:108
Co do mikołajka olbrzymiego to zakwitnie u mnie pierwszy raz i sama nie wiem jaki on jest, na razie ma 1m wysokości ale nie dostaje jeść ;:306 podkrada tylko powojnikowi a ten też za wiele nie ma ;:oj
Przetaczniki rozesłane już przekwitają ale taka kolej rzeczy u roślin ;:19
Ślimaków też mogę trochę oddać nawet za wysyłkę nie chce nic ;:306 za ogrodzeniem jest stary park :shock:
Marysiu nie pada tylko leje ;:202 ale u mnie i tak wszystko między kamieniami przeleci i za dwa dni będzie sucho ;:108
Zgubiłam kartkę z nazwą tego iryska ;:174 to był gratis do zakupów i też bardzo mi przypadł do gustu, ciekawie ma ułożone liście, łukowato wygięte :tan
Maryniu tę różę przywlokłam z babcinego ogródka i 20 lat szukałam nazwy aż wczoraj została nazwana przez moich ogrodowych gości ;:215 dobrze ukorzenia się z rozłogów ;:333
Iryski to starocie ;:108
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A płatki jak żyłkowany :lol: najgorsze te ołowiane chmury, takie przygnębiające ;:222
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak zwykle następna kolekcja powala swoją urodą.
Widzę, że takie tam i tobie przypadły do gustu...... ;:306
Fajne określenie prawda ? :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to nie żyłkowany an jest podobny do pumilek ale to chyba jakiś botanik ;:138
Ciemno na dworze już od dwóch godzin ;:145
Grażynko bardzo mi to przypasowało ;:306 jak nie można znaleźć jakiegoś słowa to jest to dobre określenie ale autor jest do tego jeden ;:138
Jaka kolekcja jest ich tylko tyle ;:202
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu piękne irysy ;:215
Ale szczerze powiem nigdy nie zwracałam na nie szczególnej uwagi ,dopiero na FO ciągle oglądam co rusz nowe i ciekawe odmiany i barwy ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”