Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko świetne kratki ;:333 ja to bym je gęściej powsadzała :wink:
pączki na różach ;:333 faktycznie cudnego masz powojnika :!:
u mnie też od tygodnia pada ,a właściwie obecnie leje :evil: no nic w ogrodzie zrobić nie można ;:174
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nifredil pisze:
moja piękność Vyvyen Pennell

Obrazek

Nie no... ;:223 Ja już nie daję rady! ;:223 Zabijcie mnie! Boże co za ślicznota! ;:167 I dlaczego mi ją pokazałaś?! Obym jej na żywo nigdzie nie spotkała, bo na pewno nie przepuszczę. :twisted:

Sabinko Twoje orliki widocznie bardziej dystyngowane. :wink:
Pięknie wszystko u Ciebie rośnie. Jakbyś rzeczywiście gęściej te kratownice dała, to by się ze dwa cudeńka jeszcze zmieściły. ;:224 :twisted:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Mme Louise Leveque tez u mnie w pąkach:)
Pogoda okropna,ani deszczu,ani słońca ;:222 Kratki super:)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Widzę, że eM otwarł szlaban na dobre ;:306
Nic tak nie cieszy jak ogrodowa aktywność, prawda? Dopiero co rozmawiałyśmy o hortensjach i w piątek nabyłam 3 szt Vanilek w naprawdę fajnej cenie :D Lecę wygoglować żylistka, pasowałby do pary do mojego śnieżno białego ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ruda Żabo, niestety mam zbyt mało miejsca na hortensje ogólnie..jak te dwie wcisnę (patrząc ile miejsca potrzebują) to będzie dobrze :D Mme Louise wystrzeliła tak pod moją chorobową nieobecność..wystarczyło jej 4 dni by takiego pączka pokazać..a właściwie trzy pączki :tan
Iwonka, między tymi kratkami posadziłam lilie drzewiaste..ponad 2 metry wysokości :twisted: będzie niewybredny parawanik ;:108
Aneczka1979, ja choruję na Innocent blush, który oglądam u ciebie :;230 ile razy fotki nie wrzucisz to biję głową o klawiaturę ;:223 Ale obiecałam małżowi, że w tym roku nie sadzimy więcej powojników..za rok ma mi przygotować odpowiednie miejsca. wiesz on należy do tych opanowanych ludzi, którzy najpierw myślą potem kupują..takie dziwactwo ;:306
Aniu/Annes77, większość z róż mam pierwszy rok więc nie liczę na jakieś urwanie głowy z kwitnieniem. Tym bardziej cieszy mnie każdy maleńki pączek. U mnie też padało rano..teraz się rozpogadza i wieczorem ma padać znowu..podobno :? Ale nie ma co narzekać, miałam już straszną suszę ;:108
Agnieszko, nawet sobie nie wyobrażasz jak potrafi człowieka nosić. Tym bardziej, że codziennie zerkałam do waszych ogrodów. Wreszcie przyszła ta wyczekiwana sobota i tempo rośnięcia wszelkiego (chwastów szczególnie) mnie przeraziło :lol: vanilki są przepiękne. Upatrzyłam je sobie u Kasi Robaczka. Raz zobaczyłam i się zakochałam bez reszty..gdybym ja mogła zmieścić 3 sztuki ;:224 Masz już żylistka ;:oj ?? jak on rośnie, tak w praktyce? mam na myśli jego pokrój i tempo wzrostu..mogłabyś wstawić jego zdjęcie??
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Maj to piękna pora, dzieje się tyle, że czasem nie nadążamy ;:oj
Hortensje uwielbiam i zapraszam je w miarę możliwości do siebie. Żylista mam u siebie w bieli, jak zakwitnie i pokaże się w pełnej krasie sfotografuję i pokażę na pewno. Rośnie dość szybko, ma wyprostowany pokrój z lekko przewieszającymi się końcówkami.
U mnie rośnie w półcieniu, bezproblemowy ;:333
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Fajne kratki ;:138 Szukałam podobnych ale u mnie nic takiego nie było a szkoda bo wyglądają dość solidnie.Żurawka na zbliżeniu cudownie się prezentuje.Orliki to moja cicha niespełniona miłość ;:167 Niestety nie mam coś szczęścia do ładniejszych odmian. Moje róże też już w pąkach ale niestety moje uwielbienie dla nich podzielają również mszyce :pogon
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, u mnie też będzie miał półcień ten cały żylistek więc cieszę się, że podoła.
Aniu, w moich okolicach też nie dostaniesz takich kratek..a jak już spotkasz to ceny takie, że się odechciewa. W tym roku postawiłam wszystko na jedną kartę i zamawialiśmy na allegrooo 30zł za szt to jeszcze przyzwoicie ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kratki były już zaimpregnowane,czy sama malowałaś? ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No to nieźle! Cena świetna za tę jakość. Wyglądają na droższe. Jeszcze tylko podrośniętych powojników im brakuje. :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczcie co się przed momentem u mnie działo..Świata nie było widać :shock: .

Obrazek

Wybaczcie jakość zdjęcia, ale robione zza szyby. Praktycznie przez całe popołudnie było pięknie. Pod wieczór zgarnęłam dzieciaki do domu, zdążyliśmy zjeść kolacje i jak nie lunęło. No dawno nie widziałam takiej ulewy, a gradem rzucało dobre 10 minut..

Annes77, kratki były napuszczone takim zielonym impregnatem. Pociągnęłam je jeszcze kolorową bejcą żeby kolorystycznie w miarę grało z innymi drewnianymi elementami ;:108
Aneczka1979, wydają się droższe, bo widzisz je z daleka ;:306 w rzeczywistości te krateczki w środku są dosyć liche, ale powojniki utrzymają..żeby istniała magiczna mikstura przyśpieszająca wzrost :lol:
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ua, mam nadzieję, że kwiaty całe...
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko a myślałam ,że to tylko mi tak szkoda kasy na przesyłkę ,że zamawiam od razu kilka sztuk i zbijam koszty :;230 :;230
Grad ;:202 ło matko,ale ci dowaliło ;:219
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30

Post »

oojeju....
przyszłam chwalić kwiatki i rabatki bo jak już nadrobiłam to nie miałam sił pisać
a tu taki szok atmosferyczny!
A jak roślinki? przeżyły ten atak z nieba?

Super kratki! oby teraz szybko się te powojniki rozrosły i zazieleniły drewienka :wink:
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pogoda chce nas wyraźnie całkiem pognębić :(
W sklepach internetowych się oszczędza zamawiając więcej roślin-skąd ja to znam ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”