Dziękuję wszystkim za dostrzeżenie naszych postępów w pracach. Bardzo nam zależy aby przed zimą zrobić dwie rzeczy pokryć dach altany i tarasu oraz wysiać trawę na części działki.
Agnieszko72 i Aneczkooo my też przesadzaliśmy agresty i pożeczki, ale wykopuje M. w ogóle to wszystkie prace gdzie trzeba kopać to M, ja tylko odchwaszczam, wybieram korzenie itp.
Kubanki - skarpa ma ok 3 m i jest długa na prawie całą szerokość działki tj 15-16m. Ja na razie zajmuję się 10m. W zdłuż całej skarpy u góry posadziliśmy świerki /chyba/, a na reszczie to chcę rośliny płożące: jałowce, irgi, trzmieliny oraz zadarniające żeby zakryły całą skarpę: macierzanka, dzwonek karpacki, gozdzik kropkowany, i jeszcze inne których nazw nie pamiętam. Na dole skarpy mam wypłaszczenie i tam posadziłam hosty i inne malutkie roślinki których nazw nie znam. Ty masz już piękny ogród, czuję się w nim jak nad morzem.
Irenko37 - ten kret to mnie do szału doprowadza. Co prawda dałam tylko 2 butelki /bo ie wiem ile ich ma być/ i karmię go trucizną na szczury. Może się połakomi i padochnie

Upodobał sobie szczególnie jedno miejsce na skarpie, przekopane, mięciutkie....i w jeden dzień zrobił 7 kopców, a teraz codziennie 2 lub 3. Normalnie nie wiem co mu zrobię....