Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

No własnie wcale nie jest duza ta kosiara, no i nie jest to traktorek wielofunkcyjny, a tylko kosiarka. Na wiekszą nie bylo mnie stać, o traktorku już nie wspomnę, traktorki, do ktorych można podpinac np. pług, brony, przyczepkę itp. są dużo droższe od kosiarek. Moja ma za to kosz, całkiem duży. Teoretycznie mozna nią kosić tylko z koszem, ale Małż już coś zakombinował i można kosić także bez kosza w miarę potrzeby. Powiedział też, że bez problemu zrobi zaczep do przyczepki czy wózka... ;:333 a to bardzo sie przyda na takiej powierzchni, jak u mnie ;:215
Pat, raczej nią nie dojadę, ale jakby zrobic taka małą rozkładaną rampę do najeżdżania, to kosiareczka na przyczepkę i juz jestem u Ciebie :uszy

Jeszcze muszę Wam powiedzieć, że poniekąd kris11 też zgadła - mam nowego psa ;:333 Zasadniczo to nie planowałam drugiego zwierzaka, bo z jednym psem wygodniej np. gdziekolwiek pojechać. Jednak na mojej drodze stanął duży jasny pies, który potrzebował pomocy...

Obrazek
Taki był smutny, niepewny i zmęczony w pierwszych dniach u nas.

Obrazek

Obrazek

A teraz jest taki zadowolony:
Obrazek

Obrazek

Nazwaliśmy go Lars. Tak do niego mówimy, ale masz też już kilka ksywek, Lolo, Laluś, Duży, Rudy, Giętki Lolo (bo robi wygibasy).

Lars leżąc zakłada łapę na łapę :)
Obrazek

A biegnąc do przodu często patrzy do tyłu :lol: i oczywiście na coś/kogoś wpada :lol:
Obrazek

Ma ok. 6 lat, ale na spacerze zachowuje sie jak podrostek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Izery tej zimy.

Obrazek

Obrazek

Jak widac tylko troche lodu i śniegu, to po kilku mroźnych dniach.
Poza tym zimy nie było.
Obrazek

Ktoś pytał o Tami...
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kosiara na szczęście mnie nie kusi, bo jestem pewna, że skosiłabym nią wszystko co żyje i za wolno ucieka :) Lars prześliczny, już zostanie?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beo - własnym oczom nie wierzę.... ZGADŁAM :heja :tan ;:138 ;:48 ;:50 :uszy no wiedźma jestem po prostu :;230 A tak naprawdę to sobie pomyślałam - z czego ja bym się cieszyła najbardziej( pomijając przyczepę obornika :wink: ) gdybym miała taki ogród jak Twój :lol:
Pytasz jaki mam areał - otóż działka ma 809 m2, ale nie załamuj się! Większość powierzchni zajmuje domek, podjazd, barakowóz z werandą, mój osobisty działkowy "las"( w którym rośnie 11 drzew i kilka krzaków ) oraz powierzchnie trawnikopodobne. Tego się nie pieli.
Rabatki zajmuję niewielką powierzchnię. Jest tylko jeden problem - ja lubię pielić, powiem więcej nawet bardzo lubię.
Ale mam taki mały pomysł - może w ramach nagrody ja przyjadę do Ciebie i wypielę Twój ogród ;:109
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

amba19 pisze:Beo - własnym oczom nie wierzę.... ZGADŁAM :heja :tan ;:138 ;:48 ;:50 :uszy no wiedźma jestem po prostu :;230 A tak naprawdę to sobie pomyślałam - z czego ja bym się cieszyła najbardziej( pomijając przyczepę obornika :wink: ) gdybym miała taki ogród jak Twój :lol:
Pytasz jaki mam areał - otóż działka ma 809 m2, ale nie załamuj się! Większość powierzchni zajmuje domek, podjazd, barakowóz z werandą, mój osobisty działkowy "las"( w którym rośnie 11 drzew i kilka krzaków ) oraz powierzchnie trawnikopodobne. Tego się nie pieli.
Rabatki zajmuję niewielką powierzchnię. Jest tylko jeden problem - ja lubię pielić, powiem więcej nawet bardzo lubię.
Ale mam taki mały pomysł - może w ramach nagrody ja przyjadę do Ciebie i wypielę Twój ogród ;:109
To ja proponuję połaczyć przyjemne z pożytecznym: Bea jest winna komuś pielenie, Marysia lubi pielic, a ja...cóż, nie przepadam...wpadnijcie razem (może być z traktorkiem) i wszyscy będą szczęśliwi ;:306

Beo, przecudny pies Ci się trafił, a jak Twoja sunia na niespodziewane towarzystwo?
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

O rety częściowo zgadłam! :heja
Z Larsa niezły biszkopt, Tami pewnie mega zadowolona? ;:167 :lol:
teraz jesteś już całkowicie bezpieczna na spacerach, dwa psiaki niezła obstawa ;:215
też mam dwa, ale w sumie ważą z siedem kilo ..... :wink: uwielbiam je obserwować na spacerach i zabawach, lepsze niż niejeden film....
Pozdrawiam- Marzena
Alasz
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 lut 2012, o 12:41

Post »

Nie zgadłam... ale to lepiej, bo oba nabytki piękne! Taki mechaniczny też bym chciała, bo żywego biszkopta (w wersji mieszańcowej) mam.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Jaki fajny psiak. Na zdjęciach widać metamorfozę bezdomnego psiaka w domnego.
Oczy pokazują wszystko .
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Bea nowe nabytki cudne, a tego na łapkach to tylko wymiziać :) Takie niespodziewane psiaki zawsze wbrew temu, co się myśli, pojawiają się w jakimś z góry ustalonym celu. Śliczny jest, a imię pasuje do niego jak ulał :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

"Lars leżąc zakłada łapę na łapę :) " jak pies mojego brata :D bardzo mily pies ten Lars.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Amba, no, jeśli taka nagroda Ci odpowiada :shock: to jestes zaproszona ! ;:170 Jednak nie jestem pewna, czy Ty wiesz, co u mnie oznacza "pielenie" ;:219 Rabatek do pielenia jest kilka lub szerzej rozumiejąc pojęcie rabatki - kilkanaście. W mojej skali, to jest mały fragment. Natomiast poza ogrodzeniem jest "pielenie", czyli orka na ugorze, jak mówi nazwa mego wątku ;:306 Tu nieśmialo spytam, czy pielić kilofem też lubisz ? ;:306

Tak, tak, Lars zostaje na zawsze ;:168 Giętki Lolo jest już nasz ;:196
Tami i Lars dobrze sie dogadują, oboje mają przyjazne charaktery, ale to ona rządzi, jeśli on robi coś, co jej sie nie podoba, to ochrzania go bez skrupułów, a on sie podporządkowuje i robi, co ona każe. Czyli jak w dobrym małżeństwie, rządzi mądrzejszy, czyli samica ;:306 ;:306 :wink:
Bea
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Jak tu u Ciebie ślicznie ;:oj . Nic nie musisz więcej robić. Podziwiam.

Jesteś dt?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Syringa pisze:.......Tu nieśmialo spytam, czy pielić kilofem też lubisz ? ;:306
Nie wiem, jeszcze nie próbowałam. Ale wiesz, w życiu zawsze musi być ten pierwszy raz....
U mnie piach szczery, to pieli się łatwo lekko i przyjemnie, nawet perz itp....podobałoby Ci się :;230 Ale i tak bym Ci nie pozwoliła ;:306
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Bzowa Beatko - to cudnie, że znów piszesz ;:196
Lars bardzo piękny ;:167 i traktorek też! Ach, marzenie, może też kiedyś taki będę miała. Czy Ty sama będziesz na nim pomykać?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Beatko powiększyłaś zwierzyniec o biszkopcika ;:167 Gdybym cały tydzień sama mieszkała na takim uboczu to pewnie jeszcze niejednego brytana przytaszczyłabym do domu ale do obrony. Nastała wiosenka to i nowe wiosenne soki / siły do roboty oczywiście a nie do godowych figli ;:oj / pewnie się w nas odezwą, oj liczę na to bardzo ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”