Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko, no to zdjęcie z pszczołą genialne ;:215.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mamy wiosnę. Krokusiki ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz więcej owadów w ogrodach , u mnie jest bardzo dużo biedronek,Sabinko trzymaj się ciepło przez weekend ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Krokusiki cudowne ale martwią mnie prognozy pogody bo niestety deszcz to chyba największy wróg krokusów.Na pocieszenie myślę sobie,że to dopiero początek kwitnienia cebulowych kwiatów.A moja walka z nornicami ma jeden plus:dużo czasu spędzam w ogrodzie i mogę podziwiać pierwsze motyle,które już się pojawiły w ślad za pszczołami.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Od jutra otwarcie zapowiadają ochłodzenie. Nie wiem o co chodzi z tym śniegiem, ale mam nadzieję, że utrzyma się zapowiadane PLUS 5 stopni i byle do środy (ponowne ocieplenie). Trochę deszczu się nawet przyda, mimo że każdy cały czas marzy o słońcu ;:3
Agnieszko , wolałabym żeby ten mój plan obejmował więcej rzeczy, bo rączki nadal świerzbią, a już nie bardzo mam co robić :roll: szukam sobie na siłę jakiegoś zajęcia. Dzisiaj postanowiłam przesegregować pozostałe po zimie drzewo kominkowe. Oczywiście nikomu to do szczęścia nie jest potrzebne, ale ja dosłownie muszę się czymś zająć na świeżym powietrzu :D
Aness, zaczęłam wczoraj podziwiać twoje róże.. i doszłam do wniosku, że mój ogród nie jest taki duży jak myślałam i jak chciałabym żeby był :lol: mam nadzieję, że dzisiaj przebrnę do końca (z ogromną przyjemnością i otwartymi z zachwytu ustami)
Kajko, ile ja polowałam na te pszczoły ;:173 one wcale nie są takie chętne na "podglądanie intymne" (określenie mojej córki ;:306 )
Alu, czas najwyższy na tą wiosnę. Gdyby jeszcze zima była piękna i biała to może nie ciągnęłoby się tak długo, a tak mieliśmy deszcz, pluchę i szarości.. dla odmiany dostaliśmy wczesną wiosnę i oby już u nas została ;:108
Grażynko, bądź tak dobra i przyślij kilka biedronek do mnie ;:108 u mnie jak się jedna trafi to dzieci wysyłają ją "do nieba po kawałek chleba" (nie zawsze ma ochotę wracać :;230 ) a podobno nie ma nic lepszego na mszyce, a jak już zadomowią się dorosłe biedrony to będą i ich larwy- podobno jeszcze bardziej mszyco żarłoczne ;:108
Aniu, nie mogę uwierzyć, że masz już motyle szczęściaro ;:oj Ochłodzenie ma potrwać do środy (podobno) i wcale nie takie straszne jak początkowo mówiono. U nas na podkarpaciu temperatury mają spaść do 3-5 stopni więc to raczej marcowe temperatury a nie nawrót zimy :roll:

Pokaże wam dzisiaj co przytargałam ostatnio z lasu :lol:

Obrazek

tam ta dam..wreszcie i u mnie ;:170

Obrazek

a tak już rozwinęły się róże od naszej forumki..

Obrazek

moje siewy sasankowe

Obrazek

i jedyne przetrwałe serduszki białe, chyba pełne ;:131

Obrazek

i widok ogólny na rabatę, widać już powsadzane róże i pas krokusów, który tak naprawdę dopiero za kilka lat będzie pasem :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Sabinko :wit ,szaleństwo u Ciebie wszystko pięknie zaczyna rosnąć , sasanki już takie duże ;:333 ja dopiero swoje posiałam ale widzę że zaczynają wschodzić. ;:7
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko pas różany super,ciekawa jestem co za odmiany posadziłaś? :D
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Sabinko wyrosły Ci sasanki z siewu? no to gratulacje ;:215 Ja posiałam i nic z nich nie wzeszło ani pół ;:224 . Kupię gotowe flance ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Bardzo podobają mi się sasanki ale niestety u mnie chyba coś im nie służy bo sadziłam je już kilka razy i zamiast się rozsiewać to po prostu znikały.Nie wiem co robię nie tak.Może po prostu nie są mi pisane.Przynajmniej będę mogła podpatrzeć je sobie u Ciebie i nacieszyć oczy.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dzisiaj nie ma co nawet marzyć o ładnej fotorelacji z wiosennych postępów..No chyba żeby kogoś dobić, bo pogoda jest delikatnie mówiąc niekorzystna :evil: Ale nie ma tego złego, zmuszona iść do sklepu przechodziłam obok kwiaciarni, gdzie pani wyprzedawała hiacynty po złotówce. Fakt faktem przekwitnięte i przesuszone, ale myślę,że za tą cenę warto było wziąć kilka szt - za rok się odwdzięczą ;:108
Marysiu, te sasanki siałam w listopadzie. Dopiero wtedy obcinałam przekwitłe kwiatostany i po prostu szkoda mi było wyrzucić na kompost ;:224 długo kiełkowały, ale że zima była jakaś taka oszukana to zdążyły wypuścić kiełki, a teraz ruszają do rozrostu :roll:
Aness, Mam nadzieję uzyskać w miarę zwarty pas wokół całej murowanej rabatki. Patrząc od pierwszego planu (widocznego na zdjęciu) zamieszkały Venrosa, Mme Louise Leveque, Comte de Chambord, Cornelia (którą pewnie będę musiała przesadzić, ale póki co zobaczymy jak się tu wpasuje) i Queen of Sweden. Na reszcie rabaty (której nie widać) utknęłam Kronenbourg, Senteur Royale, Nostalgie, nn (która może być Moniką), Peace, Lady Emma Hamilton, Alinka, Augusta Luise, i miniaturkę nn, która chyba nie przetrwała późnego przesadzania i zimy, ale daję jej jeszcze szansę na wypuszczenie pączka. Na drugim planie mam Jubilee Celebration, Cristata, First Lady, Casanova, i Alexander mac Kenzie. Zobaczymy jak spodoba się różycom u mnie na patelni ;:173
Karinko, wyszły. co dziwne siałam już wielokrotnie z marnym efektem. A te nasionka uratowałam po prostu przed kompostem i powtykałam do doniczek z ziemią..bez zbędnych ceregieli..nawet ich do domu nie wzięłam tylko zostawiłam na zimę na świeżym powietrzu ;:131 mam taką niecną teorię, że te sprzedawane w ogrodniczych nasiona są jakieś lipne. Nie dość, że mało to jeszcze stare i przesuszone. Może się mylę, ale ja nie miałam pożytku z kupowanych, a te moje wzeszły całkiem fajnie.
Ann_30, nie wiem co mozna zrobić przy sasankach nie tak ;:218 .. może za szybko je obcinałaś po przekwitnięciu?? ja swoje trzymam aż do jesieni i dopiero wtedy wycinam suszki. Sama nie wiem ;:185
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

;:3 wirtualne przesyłam bo za oknem zawierucha. A jak u Ciebie z pogodą, bo ja na wyjeździe więc nieświadoma czego się spodziewać po powrocie?
Różyczki niezłe skompletowałaś, nic tylko czekać na kwitnienie ;:333
Małgoś
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Chciałam zapytać o ten murek stanowiący obrzeże. Czy miałaś wylany beton pod kamieniami, czy robiliście go jakoś inaczej?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Nifredilku, kilka dni temu pokazałaś kiełki hiacyntowe i napisałaś, ze to kalifornijskie - masz na myśli brodiea? Jesteś pewna, ze to ta odmiana?
One są bardzo drobne, jak szczypiorki i mają błękitne kwiatostany, drobne w kiściach. Nie zimują u nas. Posadziłam je do donic, ale jeszcze nie wzeszly...urocze są, mam nadzieję, że zakwitną ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko poczytałam u Ciebie o sianiu sasanki z własnych nasion ,muszę wypróbować , bo kupne sasanki wsadzone jesienią jakos mi nie wychodzą z ziemi :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Bo nasiona sasanek szybko tracą zdolność kiełkowania. Należy je wysiać jak tylko dojrzeją.
Pozdrawiam Lidka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”