Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
Michałku!...wszystkiego naj ...naj ...w Dniu Mężczyzny...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Michał...
Dobrych dni, ciepłej wiosny i cięcia drzew ile sobie zamarzysz... Z okazji i bez okazji, Ci życzę...
Serdeczności zostawiam...

Dobrych dni, ciepłej wiosny i cięcia drzew ile sobie zamarzysz... Z okazji i bez okazji, Ci życzę...

Serdeczności zostawiam...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Właśnie chciałam napisać, że to białe to cebulica Tubergena
Internet jest o tyle wygodny, że od razu sprawdziłam, że cebulica Miszczenki to synonim, więc się nie pomyliłam
Zwykłe cebulice już pokazują pączki, niedługo się pojawią, a ja mam do nich ogromny sentyment.
Kocie szpagaty

Zwykłe cebulice już pokazują pączki, niedługo się pojawią, a ja mam do nich ogromny sentyment.
Kocie szpagaty

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Fajne cebulice
Tak, astry szybko puszczają, choć te delikatniejsze jeszcze nie.
14 marca wkrótce więc znów się zaktywizujesz

Tak, astry szybko puszczają, choć te delikatniejsze jeszcze nie.
14 marca wkrótce więc znów się zaktywizujesz

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Michale będę szukać cedru, bo wiem gdzie i o ile uda mi się wejść na teren to zrobię fotkę. Zobacz ile śliczności w Kołobrzegu http://www.przyroda.powiat.kolobrzeg.pl 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Maśka Sen był przyjemny, śniła mi się babcia, która od 2001 nie żyje i to tak dokładnie jak nigdy. Ile razy mi się śni to nie chce powiedzieć gdzie jest ale tak jakby wszystko wiedziała co się tu dzieje. Dziękuję za wiadomość o Cebulicy, to rzeczywiści ta i pięknie w dalszym ciągu kwitnie. Najlepsze, że nie mam pojęcia skąd się tu wzięła, nikt jej nie sadził a rośnie od 2011. Super strona o Kołobrzegu, podziwiam , że chciało im się udokumentować tyle roślin i że dbają o to. W mojej metropolii powiatowej byłoby taką stronę bardzo prosto zrobić - przy każdej roślinie napisaliby "wycięte"
Marysiu Mufko Dziękuję za wiadomość, właśnie rośnie na korzeniu tui Hoveyi ale niestety się nie rozprzestrzenia.
Bogusiu Dziękuję
Dorotko Póki co życzenia się sprawdziły bo pogoda cudna a zlecenia mam prawie codziennie
Ewa Też bardzo lubię cebulice, mam jeszcze takie fioletowe co później kwitną, Jacek mówił, że to może być Cebulica hiszpańska.
Jacku Właśnie od rana jestem aktywny
A u mnie śliwka wykopana. Po odkopaniu korzeni myślałem, że cały dzień mi zejdzie, żeby się pod nią podkopać i od spodu podcinać a tylko ją popchnąłem i się przewróciła, miała tylko jeden cienki korzonek pionowy a całą resztę poziomych.

Podciąłem tuje, żeby warzywnika nie zacieniały. Kupiłem je za szkółki jako odpady chyba za 2 zł bo były chore a tu wyleczyły się i ładnie rosną

Maliny mają już swoje stałe miejsce, mam nadzieję, że tu będą lepiej rosły, są to Polesie, Polana, Pokusa, żółte, malinojeżyna i 2 od sąsiadów

Przedwczoraj nalot na ogród zrobili krukowaci, za darmo zrobili aerację trawnika, mogliby jeszcze kreta złapać ale nie można mieć wszystkiego na raz

I na koniec wpisu Wschód i zachód

Uciekam do ogrodu bo dziś ostatni dzień co można w klapkach porobić, jutro mają być burze

Marysiu Mufko Dziękuję za wiadomość, właśnie rośnie na korzeniu tui Hoveyi ale niestety się nie rozprzestrzenia.
Bogusiu Dziękuję

Dorotko Póki co życzenia się sprawdziły bo pogoda cudna a zlecenia mam prawie codziennie

Ewa Też bardzo lubię cebulice, mam jeszcze takie fioletowe co później kwitną, Jacek mówił, że to może być Cebulica hiszpańska.
Jacku Właśnie od rana jestem aktywny

A u mnie śliwka wykopana. Po odkopaniu korzeni myślałem, że cały dzień mi zejdzie, żeby się pod nią podkopać i od spodu podcinać a tylko ją popchnąłem i się przewróciła, miała tylko jeden cienki korzonek pionowy a całą resztę poziomych.

Podciąłem tuje, żeby warzywnika nie zacieniały. Kupiłem je za szkółki jako odpady chyba za 2 zł bo były chore a tu wyleczyły się i ładnie rosną

Maliny mają już swoje stałe miejsce, mam nadzieję, że tu będą lepiej rosły, są to Polesie, Polana, Pokusa, żółte, malinojeżyna i 2 od sąsiadów

Przedwczoraj nalot na ogród zrobili krukowaci, za darmo zrobili aerację trawnika, mogliby jeszcze kreta złapać ale nie można mieć wszystkiego na raz

I na koniec wpisu Wschód i zachód

Uciekam do ogrodu bo dziś ostatni dzień co można w klapkach porobić, jutro mają być burze

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Imponująco dużo już u Ciebie zrobione i panuje takie fajne wiosenne ożywienie, aż zawstydziłam się, że takie mam opóźnienie
To nie gadam więcej tylko lecę do ogrodu, bo jak i Ty zapowiadasz burze na jutro, to raczej nie ma co liczyć na cud 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Dziękuję Michał za odpowiedź w sprawie drzewa.Prace już tak daleko zaawansowane u Ciebie
pogoń koty do pracy niech łapią gryzonie, a nie ćwiczą szpagaty chyba i tak kankana nie zatańczą.Zresztą kto wie 

- ewamaj66
Kot Marnotrawny znów powrócił. Nie rozumie, dlaczego nie chcę go głaskać, a on ma głównie dziury w futrze (i w całym kocie też).
Pogoda była dziś ładna, a ja na szkoleniu. Tylko tania siła robocza wzięła się za grabienie ogrodu z tyłu domu. Porządki ciągle w fazie rozpoczęcia
Tę późniejszą cebulicę znam jako hiacyncik hiszpański
Mam niebieski, biały i różowy, ale po przesadzeniu niebieskiego nie zobaczyłam
Same liście.
Pogoda była dziś ładna, a ja na szkoleniu. Tylko tania siła robocza wzięła się za grabienie ogrodu z tyłu domu. Porządki ciągle w fazie rozpoczęcia

Tę późniejszą cebulicę znam jako hiacyncik hiszpański

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Michałku,
czy tą śliwkę wykopałeś z powodu jakiejś choroby ?
Też mam jedną taką i dałam jej jeszcze na ten rok szansę. Ale strasznie mnie korci, by odzyskać miejsce, gdzie ona rośnie.
Wiosenne kwiatki coraz odważniej pokazują swoje buźki.
Dzielne te Twoje kociaki, takie wygimnastykowane, ładnie ćwiczą te szpagaty.

Też mam jedną taką i dałam jej jeszcze na ten rok szansę. Ale strasznie mnie korci, by odzyskać miejsce, gdzie ona rośnie.

Wiosenne kwiatki coraz odważniej pokazują swoje buźki.
Dzielne te Twoje kociaki, takie wygimnastykowane, ładnie ćwiczą te szpagaty.

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Barbarko Jakie tam opóźnienie, nawet pustynnik Ci wyszedł już
Liczę na cud w postaci burzy i ulewy jutro, mam mokro dzięki dużej ilości śniegu, jednak wilgoć zawsze się przyda.
Gosia Koty nawet , że chodzą za gryzoniami, Sępik już nie jest taki przytulny i goni Darmokota, natomiast Darmokot jest miły jak za dawnych lat. Diablik z Emilką trzymają się domu i nawet teraz śpią obok mnie w dziwnych pozycjach
Ewa Moje cebulice też miały być kolorowe a wszystkie w zeszłym roku były fioletowe. Porządki w warzywniku zakończone, teraz tylko siać

A to obecnie kwitnące cebulice

oraz przylaszczka

Krysiu Śliwka była Damasceńska , od lat chorowała na szarkę, właściwie to były dwie śliwki. Najpierw je ogoliłem, myślałem, że puszczą zdrowe gałązki, niestety choroba nie zniknęła więc jedną wykopałem teraz a druga była latem wycięta. Ludzka głupota nie zna granic - wyciąłem drzewo z góry i teraz ciekawe jak je wyciągnę jak nic nad grunt nie wystaje
Ogólnie są same zalety m.in. więcej miejsca na truskawki
Jak ze śliwką jest coś nie tak to nie ma co czekać, wykop i będzie więcej miejsca na kwiatki

Gosia Koty nawet , że chodzą za gryzoniami, Sępik już nie jest taki przytulny i goni Darmokota, natomiast Darmokot jest miły jak za dawnych lat. Diablik z Emilką trzymają się domu i nawet teraz śpią obok mnie w dziwnych pozycjach

Ewa Moje cebulice też miały być kolorowe a wszystkie w zeszłym roku były fioletowe. Porządki w warzywniku zakończone, teraz tylko siać

A to obecnie kwitnące cebulice

oraz przylaszczka

Krysiu Śliwka była Damasceńska , od lat chorowała na szarkę, właściwie to były dwie śliwki. Najpierw je ogoliłem, myślałem, że puszczą zdrowe gałązki, niestety choroba nie zniknęła więc jedną wykopałem teraz a druga była latem wycięta. Ludzka głupota nie zna granic - wyciąłem drzewo z góry i teraz ciekawe jak je wyciągnę jak nic nad grunt nie wystaje

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale wiosna urocza, a za słoneczko dziękuję, bo na wschód śpię, a zachód jest w czasie kolacji
i nie mam ostatnio w ogóle ulubionych zdjęć , więc pstrykaj i wklejaj proszę 

- ewamaj66
Przez ostatni tydzień nawet koło warzywnika nie przechodziłam, nie mówiąc już o przygotowaniu do pierwszego siania
Nie mam pojęcia, kiedy się wyrobię. Niby niewiele do zrobienia, ale przekopać trzeba.

Widzisz Michale jak dobrze mamę przywieść. Jak to Mamy zamiast odpoczywać pomagają dziecku warzywniak uporządkować. Mamy są niezawodne
Szarki nie da się wyleczyć? Moje śliwki na szczęście zdrowe są. gorzej z gruszami.Nie chcą u mnie rosnąć niedobroty

Szarki nie da się wyleczyć? Moje śliwki na szczęście zdrowe są. gorzej z gruszami.Nie chcą u mnie rosnąć niedobroty