Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Michałku!...wszystkiego naj ...naj ...w Dniu Mężczyzny...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michał... :wit
Dobrych dni, ciepłej wiosny i cięcia drzew ile sobie zamarzysz... Z okazji i bez okazji, Ci życzę... ;:304
Serdeczności zostawiam... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Właśnie chciałam napisać, że to białe to cebulica Tubergena :D Internet jest o tyle wygodny, że od razu sprawdziłam, że cebulica Miszczenki to synonim, więc się nie pomyliłam :D
Zwykłe cebulice już pokazują pączki, niedługo się pojawią, a ja mam do nich ogromny sentyment.
Kocie szpagaty ;:oj
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Fajne cebulice 8-)
Tak, astry szybko puszczają, choć te delikatniejsze jeszcze nie.
14 marca wkrótce więc znów się zaktywizujesz ;:136
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Michale będę szukać cedru, bo wiem gdzie i o ile uda mi się wejść na teren to zrobię fotkę. Zobacz ile śliczności w Kołobrzegu http://www.przyroda.powiat.kolobrzeg.pl ;:224
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Maśka Sen był przyjemny, śniła mi się babcia, która od 2001 nie żyje i to tak dokładnie jak nigdy. Ile razy mi się śni to nie chce powiedzieć gdzie jest ale tak jakby wszystko wiedziała co się tu dzieje. Dziękuję za wiadomość o Cebulicy, to rzeczywiści ta i pięknie w dalszym ciągu kwitnie. Najlepsze, że nie mam pojęcia skąd się tu wzięła, nikt jej nie sadził a rośnie od 2011. Super strona o Kołobrzegu, podziwiam , że chciało im się udokumentować tyle roślin i że dbają o to. W mojej metropolii powiatowej byłoby taką stronę bardzo prosto zrobić - przy każdej roślinie napisaliby "wycięte" :?
Marysiu Mufko Dziękuję za wiadomość, właśnie rośnie na korzeniu tui Hoveyi ale niestety się nie rozprzestrzenia.
Bogusiu Dziękuję ;:168
Dorotko Póki co życzenia się sprawdziły bo pogoda cudna a zlecenia mam prawie codziennie ;:138
Ewa Też bardzo lubię cebulice, mam jeszcze takie fioletowe co później kwitną, Jacek mówił, że to może być Cebulica hiszpańska.
Jacku Właśnie od rana jestem aktywny :D

A u mnie śliwka wykopana. Po odkopaniu korzeni myślałem, że cały dzień mi zejdzie, żeby się pod nią podkopać i od spodu podcinać a tylko ją popchnąłem i się przewróciła, miała tylko jeden cienki korzonek pionowy a całą resztę poziomych.

Obrazek

Podciąłem tuje, żeby warzywnika nie zacieniały. Kupiłem je za szkółki jako odpady chyba za 2 zł bo były chore a tu wyleczyły się i ładnie rosną

Obrazek

Maliny mają już swoje stałe miejsce, mam nadzieję, że tu będą lepiej rosły, są to Polesie, Polana, Pokusa, żółte, malinojeżyna i 2 od sąsiadów

Obrazek

Przedwczoraj nalot na ogród zrobili krukowaci, za darmo zrobili aerację trawnika, mogliby jeszcze kreta złapać ale nie można mieć wszystkiego na raz

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec wpisu Wschód i zachód

Obrazek Obrazek

Uciekam do ogrodu bo dziś ostatni dzień co można w klapkach porobić, jutro mają być burze ;:oj
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Imponująco dużo już u Ciebie zrobione i panuje takie fajne wiosenne ożywienie, aż zawstydziłam się, że takie mam opóźnienie :oops: To nie gadam więcej tylko lecę do ogrodu, bo jak i Ty zapowiadasz burze na jutro, to raczej nie ma co liczyć na cud :?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Dziękuję Michał za odpowiedź w sprawie drzewa.Prace już tak daleko zaawansowane u Ciebie :D pogoń koty do pracy niech łapią gryzonie, a nie ćwiczą szpagaty chyba i tak kankana nie zatańczą.Zresztą kto wie ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kot Marnotrawny znów powrócił. Nie rozumie, dlaczego nie chcę go głaskać, a on ma głównie dziury w futrze (i w całym kocie też).
Pogoda była dziś ładna, a ja na szkoleniu. Tylko tania siła robocza wzięła się za grabienie ogrodu z tyłu domu. Porządki ciągle w fazie rozpoczęcia :evil:
Tę późniejszą cebulicę znam jako hiacyncik hiszpański :D Mam niebieski, biały i różowy, ale po przesadzeniu niebieskiego nie zobaczyłam :( Same liście.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Michałku, :wink: czy tą śliwkę wykopałeś z powodu jakiejś choroby ?
Też mam jedną taką i dałam jej jeszcze na ten rok szansę. Ale strasznie mnie korci, by odzyskać miejsce, gdzie ona rośnie. :lol:
Wiosenne kwiatki coraz odważniej pokazują swoje buźki.
Dzielne te Twoje kociaki, takie wygimnastykowane, ładnie ćwiczą te szpagaty. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Barbarko Jakie tam opóźnienie, nawet pustynnik Ci wyszedł już :D Liczę na cud w postaci burzy i ulewy jutro, mam mokro dzięki dużej ilości śniegu, jednak wilgoć zawsze się przyda.
Gosia Koty nawet , że chodzą za gryzoniami, Sępik już nie jest taki przytulny i goni Darmokota, natomiast Darmokot jest miły jak za dawnych lat. Diablik z Emilką trzymają się domu i nawet teraz śpią obok mnie w dziwnych pozycjach :D
Ewa Moje cebulice też miały być kolorowe a wszystkie w zeszłym roku były fioletowe. Porządki w warzywniku zakończone, teraz tylko siać

Obrazek

A to obecnie kwitnące cebulice

Obrazek Obrazek

oraz przylaszczka

Obrazek

Krysiu Śliwka była Damasceńska , od lat chorowała na szarkę, właściwie to były dwie śliwki. Najpierw je ogoliłem, myślałem, że puszczą zdrowe gałązki, niestety choroba nie zniknęła więc jedną wykopałem teraz a druga była latem wycięta. Ludzka głupota nie zna granic - wyciąłem drzewo z góry i teraz ciekawe jak je wyciągnę jak nic nad grunt nie wystaje ;:223 Ogólnie są same zalety m.in. więcej miejsca na truskawki ;:333 Jak ze śliwką jest coś nie tak to nie ma co czekać, wykop i będzie więcej miejsca na kwiatki :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale wiosna urocza, a za słoneczko dziękuję, bo na wschód śpię, a zachód jest w czasie kolacji ;:oj i nie mam ostatnio w ogóle ulubionych zdjęć , więc pstrykaj i wklejaj proszę ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przez ostatni tydzień nawet koło warzywnika nie przechodziłam, nie mówiąc już o przygotowaniu do pierwszego siania :( Nie mam pojęcia, kiedy się wyrobię. Niby niewiele do zrobienia, ale przekopać trzeba.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Widzisz Michale jak dobrze mamę przywieść. Jak to Mamy zamiast odpoczywać pomagają dziecku warzywniak uporządkować. Mamy są niezawodne :D
Szarki nie da się wyleczyć? Moje śliwki na szczęście zdrowe są. gorzej z gruszami.Nie chcą u mnie rosnąć niedobroty :(
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Fajnie uchwyciłeś w kadrze krukowate ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”