Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga co ja "paczę" śnieg??? ;:202 takie podziwiam piękne lato hortusie i tawułki, a tu jak to świetnie Magda określiła ZONK, gdzie ty mieszkasz kobieto w Suwałkach lubelskich :lol:
;:4 słoneczka życzę ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co Ty powiesz Agnieszko, śnieg u Ciebie? U mnie mżawka ale dość dzisiaj przyjemnie , ciepło ale bez ;:3 od niedzieli. Tawułki ..jakoś nie przepadam za nimi i u mnie nadal raczej na obrzeżach działki zapełniają fantastycznie cieniste miejsca .To jedne z moich pierwszych działkowych /podarowanych/ roślin i jakoś dotychczas nie dokupiłam ani jednej mimo,że roślin kupuje dużo ;:131 Mam w różnych miejscach ale wszystkie z podziału własnych.Ale miejsce u mnie mieć będą zawsze! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, po prostu marzec ...chciał zaznaczyć teren :wink: A ogrodem zachwycam się wraz z kolejnymi zdjęciami. Pięknie. :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aldonko gdy taka aura za oknem, to trzeba jak najwięcej kolorków przywoływać :lol:
Z trawką pozostaje jedynie obserwować..... może akurat sie uda..... najwyżej trzeba będzie troszkę poczekać....
Ależ masz cudownego psa... pokazy, szkolenie policyjne ;:oj .... to prawdziwy skarb.... a w ogóle moja ukochana rasa ;:167
eM też taki zdolny, ze przejdzie kursy ??? ;:oj :;230

Monisiu jeśli chcesz to uskubię Ci tawułkę.... chodzi Ci o tę wysoką pod samą ścianą tarasu???
A to, że w moich stronach nie bywasz, to powód do żalu..... bardzo chętnie gościłabym Cię na kawce i pogaduchach ;:196
Mnie też już łapki swędzą do prac ogrodowych.... Wy przynajmniej troszkę mogliście popracować, a ja prawie jeszcze nic.... odrobinę badylków przycięłam, bo cały czas było zimno....

Aniu no nie mam.... naprawdę nie mam....ale wciąż jakimś cudem znajduję ;:224 :;230
Wciąż coś przesadzam, przenoszę i tworzy się dziurka, w którą ja bęc - roślinkę ;:224 Jeszcze mam ogromne zakusy na jeżówki..... uwielbiam je i marzą mi się różne odmiany..... one wszystkie są takie cudne.... no i koniecznie muszę dosadzić troszkę niskich irysków... ale to maluszki, więc znajdzie się miejsce gdzieś w nóżkach wyższych bylin....

Iwonko ja tez już tęsknię do tej bujności i kwiatowego przepychu..... mogę siedzieć godzinami i wpatrywać się w rośliny..... chociaż na siedzeniu to nigdy się nie kończy, bo zawsze znajdzie się jakiś chwaścik do wyrwania, przekwitnięty kwiatuszek do wycięcia, czy brzeg rabaty do wyrównania :lol:
A śnieg..... mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk odchodzącej zimy....

Kasiu na moim wschodzie zima długo nie chce odpuścić..... tak jest każdego roku..... wiosna jest co najmniej o 2 tygodnie opóźniona do reszty kraju.... ale gdy już zrobi się ciepło, to roślinki kwitną na wyścigi i błyskawicznie nadrabiają opóźnienie..... tylko to oczekiwanie jest takie ....upierdliwe , szczególnie, gdy w forumkowych ogrodach kwitną już łany kwiecia wszelakiego....

Maryniu ano śnieg..... mam nadzieję, że to taki ostatni psikus zimy i przyjdzie wreszcie słoneczko i ciepełko i do mnie...
Co do roślinek, to wszyscy mamy różne preferencje, jedne kwiatuszki zapadają nam w serca od razu, inne potrzebują czasu, żeby znaleźć do niego drogę, a jeszcze inne nigdy nas nie zachwycą..... dlatego nasze ogrody tak bardzo się różnią i mimo wielu podobieństw, nigdy nie będą takie same :D

Małgosiu no tak, przecież to praktycznie jeszcze zima....ale to wczesna przyjście wiosny, te cudne kolorowe kwiatuszki w wielu ogrodach, dały nam taką nadzieję na coraz cieplejsze dni, że taki śnieżny widok zaskoczył....
Dziękuję za miłe słowa o ogródku ;:196

Dalej odganiamy zimę 8-) :lol: dzwoneczki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga jak mi wstyd kolejna odsłona a ja dowiaduje się chyba ostatnia :oops:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

:wit
Wpadłam do Ciebie zobaczyć co słychać w ogrodzie a tu śliczne fotki,już nie mogę się doczekać na takie takie widoki w rzeczywistości :D
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś no to zadzwoniłaś teraz porządnie:)
Dzwoneczki przywołają do Ciebie słoneczko ;:3 Robisz im śliczne fotki ;:333
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

AGNESS pisze:Alu jesteś przemiła, dziękuję bardzo za tak pochlebną opinię moim ogródku. Jest mi naprawdę bardzo miło ;:196
Cieszę się bardzo, że zrobiło się miło, ale ja tylko mówię prawdę o Twoim cudnym ogródku :) Te piękne widoki to przecież Twoja zasługa ;) Ale nie zasłodźmy się za bardzo :D
Pogody za oknem nie zazdroszczę, słyszałam, że padał drobny śnieg z deszczem (u mnie też rano jakiś drobny śnieg z deszczem wymieszany popadał, ale to była chwilunia), ale u Ciebie nawet białawo się zrobiło, o zgrozo. Słyszałam, że od piatku ma się poprawiać podobno aura, ale pożyjemy zobaczymy.
Śliczne dzwonki, u mnie latem stoją w wazonie bibułkowe ;)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , ja także tęsknie za ukwieconym ogrodem , ale teraz tylko kilka drobnych kwiatuszków . To też cieszy , bo pierwsze po długiej przerwie , ale krótkie ich podziwianie ;:131 Trochę zazdroszczę forumkom z cieplejszych rejonów , my zawsze z tyłu :wink: Dogonimy ich, ale dopiero w czerwcu . Płaty śniegu i ja z rana widziałem , pewnie ostatni śnieg ''wymiatali'' ;:333
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aguś :wit prześlicznie masz wkomponowane tawułki i żurawki na rabatkach ;:63 ;:63 .
Dzwoneczki też lubię ;:108 i widzę,że masz ich sporo gatunków ;:224
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agusiu kochana zadzwoniłaś i jestem ,ale ze mnie gapa ;:131 Ostatnio nie mogę z niczym zdążyć ...przepraszam ;:196
Uwielbiam Twój raj, jak z obrazów Moneta ...ogród ...cudny,kolorowy,ukwiecony do granic możliwości ;:180
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Śliczne dzwoneczki ...a gdzie jest Thor Pedo ?...chyba nie zniknął ;:174 ;:185 ...Kupiłam późnym latem pełnego , ale był bez nazwy ...jak to w Kwiaciarni bywa ...i widzę zieloniutkie listeczki ...więc żyje , co mnie ogromnie cieszy ;:138 .
U mnie pogoda - nijaka , ani deszczu , ani słońca , tylko buro , szaro , ponuro - nie lubię takiej pogody ;:185 .
Serdeczności Agusiu ;:196
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Mogłabyś uskubać dla mnie tego fioletowego cudeńka :tan byłoby super, bo kolor jest bardzo w moim guście, a ja mam tylko białe i bordowe. Nawet nie wiedziałam, że tawułki można mnożyć przez podział ;:oj
Odnośnie bywania w okolicy- kiedyś z Mężem wybraliśmy się do Kazimierza na kilka dni w połączeniu z podróżą sentymentalną do Lublina- Mąż tam studiował na KULu i chciał pozwiedzać znajome kąty.
Mojego psiaka odbierałam z hodowli z Lubartowa- i to wszystkie moje wycieczki w tamte rejony.. Miłe jest to, co napisałaś o ugoszczeniu mnie- ;:196
Bardzo podoba mi się balustrada na tarasie- chciałam kiedyś takie mieć na balkonie ale poszliśmy na łatwiznę- metal.. jednak oczy ciągnie do takich, jak u Ciebie ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ile Ty masz dzwonków ;:oj I dopiero za sprawą Moniki zwróciłam uwagę na balustradę. Mam taka samą na balkonie :heja
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

No nareszcie doczekałam się powtórki z dzwoneczków :tan Podobnie jak Ty uwielbiam je. Obiecałam sobie w tym roku lepiej je wyeksponować. Większości z nich przyda się przeprowadzka.
Chciałabym dowiedzieć się co to za dzwonek - ten biały, delikatny na rabacie z iglakami i rh.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”